Expresul zapezii (Snowpiercer): cand va aparea sezonul 4?

Sezonul 4 al serialului science fiction distopie post-apocaliptica Expresul Zapezii (Snowpiercer) a fost confirmat inca din iulie 2021, dinainte de lansarea sezonului 3. In luna ianuarie a anului curent, Bloody Disgusting a afirmat ca sezonul 4 al serialului a fost deja filmat, iar piesa lipsa a acestui puzzle este reteaua de streaming unde va fi lansat, intrucat sezonul 4 nu va mai fi difuzat pe TNT.

Expresul Zapezii este un serial care a obtinut nota 6,9 pe Imdb si cota de popularitate, in crestere azi, de 533. Acest serial este urmarea filmului din 2013, cu acelasi nume, in care rolul principal (Curtis) a fost jucat de Chris Evans.

Actiunea filmului se petrece in anul 2031, adica dupa 17 ani de cand o tentativa de a opri incalzirea globala prin injectare stratosferica cu aerosoli a avut un efect advers: acela de a provoca o glaciatiune. La randul lui, filmul se bazeaza pe romanul grafic scris de Jacques Lob, Benjamin Legrand si Jean-Marc Rochette, intitulat le Transperceneige, aparut in 1982.

In serial, actiunea se petrece in anul 2026, dupa 7 ani de cand Pamantul a devenit un desert inghetat. Asistam la povestea unei altfel de Arca a lui Noe, sub forma unui tren express de lux care face inconjurul planetei fara oprire. Ultimii supravietuitori traiesc in acest Expres al Zapezii, un tren auto-sustinut. In timp, oamenii se impart in elita, care ocupa locurile cele mai bune, si patura saraca, pazita de gardieni inarmati.

Expresul zapezii (Snowpiercer): cand va aparea sezonul 4?

Aceasta ordine a lucrurilor nu ii multumeste pe cei din urma, asa ca revolta violenta nu se lasa asteptata. Trenul apartine magnatului in transporturi Wilford, un bilionar excentric care a construit vehiculul si care detine controlul absolut asupra acestuia. Barbatul joaca un rol important in revolta celor oprimati. Deraierea trenului va insemna ultimele clipe de viata ale supravietuitorilor sau va oferi indicii ca viata este inca posibila pe Pamant?

Din distributie fac parte actorii Jennifer Connely (Melanie Cavill, responsabila de functionarea trenului, care isi ascunde identitatea reala de pasageri), Daveed Diggs (Andre Layton, singurul supravietuitor de profesie detectiv de omucideri, este un spirit rebel care conduce revolta celor din coada trenului impotriva clasei superioare), Mickey Sumner (Bess Still, fosta politista incepatoare, care initial face parte din echipa de securitate a trenului si, mai tarziu, se aliaza cu rebelii), Alison Wright (Ruth Wardell, fost manager al al unui B&B in Kendal, are un parcurs sinuos, de la responsabila pentru pasagerii clasei superioare la lidera rezistentei impotriva lui Wilford).

Serialul a obtinut 9 premii si 31 de nominalizari. Dintre premiile obtinute, mentionam Premiul din partea Canadian Sync Awards in anul 2022, Premiul din partea Crtitics Choice Awards pentru actorul in rol principal Daveed Diggs in anul 2022, dar si Premiul ReFrame in anii 2021 si 2022 IMDbPro Top 200, Most Popular TV Titles.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.