Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows 7.
De astazi, Microsoft incheie suportul pentru Windows 7. Compania a oferit suport pentru Windows 7, timp de 10 ani. A lansat un Service Pack pentru acesta in Martie 2010, si un Platform Update in Februarie 2013. Initial, suportul pentru acesta trebuia sa fie incheiat ieri, 13 Ianuarie.

Multi dintre utilizatorii sistemului de operare, nu vor inca sa faca upgrade la unul dintre sistemele de operare ale Microsoft, existente. Exemplu, ii avem pe utilizatorii Windows XP care au evitat pe cat posibil upgrade-ul la Windows Vista. Multi dintre utilizatorii Microsoft s-au mutat pe Windows 10, dar multe companii inca folosesc Windows 7 ca si si sistem de operare.

Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows 7.
Septembrie 2019. Windows 10 castiga peste 50% din utilizatorii Microsoft, iar Windows 7 inca detine 30.34%. Sistemul de operare a scazut usor, iar anul trecut a ajuns sa fie folosit de 26.64%. Un studiu a aratat ca unul din patru computere are ca sistem de operare, Windows 7.

Tot acest suport al celor de la Microsoft pentru sistemul lor de oparare, consta in:

 • Suport gratuit pentru diferite incidente
 • Cereri de garantie
 • Rezolvarea problemelor in ceea ce priveste securitatea
 • Schimbari ale design-ului
 • Caracteristici noi

Ce se intampla daca continui sa folosesc Windows 7?
Ei bine, daca folosesti in continuare sistemul de operare, computer-ul tau va continua sa functioneze. Insa, acesta o sa fie mai vulnerabil in ceea ce priveste securitatea, iar posibilitatea sa va alegeti cu un virus va creste. Companiile ce produc software si hardware, nu vor mai dezvolta produse care sa functioneze cu Windows 7. Dupa cum probabil v-ati dat si seama, acestia se vor concentra pe versiunile mai recente ale Windows.

In ceea ce privesc update-urile pentru securitate, acestea ar urma sa fie cumparate si vor fi numite Windows 7 Extended Security Updates. Utilizatorii sistemului de operare au fost anuntati mai bine de un an in priviinta acestei situatii.

Notificarea in ceea ce privesc update-urile, se va afisa pe urmatoarele versiuni de Windows 7:

 • Starter
 • Home Basic
 • Home Premium
 • Professional
 • Ultimate

Daca ai cumparat deja un Windows 7 ESUs, aceasta notificare nu iti va aparea. Pe 10 Ianuarie 2023 se va renunta si la suportul pentru Windows 8.1. Daca folositi inca Windows 7, puteti face un upgrade la Windows 8.1. Insa cea mai buna varianta pentru totoata lumea, este update-ul direct la Windows 10.

Fara alte lucruri, spor la facut upgrade-uri.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  • Parca stiam ca nu se vor mai scoate versiuni de Windows ci doar updateuri la windows 10. Versiunile noi vor veni prin update. Poate ma insel si s-a mai schimbat ceva.