Zvon: TVR Cinema – un nou program TV
Avand in vedere ca am primit din partea mai multor cititori intrebarea daca vom avea un nou program de televiziune, in acest articol vom clarifica acest aspect.

Recent, in jurul zilei de 12 octombrie 2020, pagina Facebook TVR Cultural a fost redenumita TVR Cinema, incepand sa aiba activitate pe Facebook. Pe pagina Facebook TVR Cinema putem vedea postari despre productiile cinema difuzate de TVR 1 si TVR 2.

Contactati de media-max.ro privind posibilitatea de a vedea un nou post TV numit TVR Cinema, reprezentantii departamentului de relatii cu publicul al Televiziunii Romane au mentionat urmatoarele:

„Bună ziua.
Momentan nu există în plan lansarea unui astfel de post de televiziune.
Cu respect
Relaţii cu publicul

Asadar, nu ne putem astepta curand la lansarea unui program de televiziune numit TVR Cinema, acestea fiind doar zvonuri izvorate din redenumirea paginii Facebook din TVR Cultural in TVR Cinema. Pagina Facebook TVR Cultural nu a mai fost folosita din 2012 pana pe 12 octombrie 2020.

Zvon: TVR Cinema – un nou program TV

TVR Cultural a fost unul dintre cele mai apreciate posturi TVR, a fost lansat in 2002 difuzand emisiuni culturale. A fost inchis aproximativ 10 ani mai tarziu, in 2012 la ordinul directorului SRTV (Societatea Romana de Televiziune) de atunci, Claudiu Saftoiu (fost director SIE, ulterior numit director al Editurii Didactice si Pedagogice in 2019), fiind inchis in acelasi timp si postul TVR Info. Desfiintarea celor doua canale a fost motivata de problemele financiare a Televiziunii Romane.

In ultima perioada, TVR a adus noi productii pe cele doua posturi (TVR 1 si TVR 2) dupa cum urmeaza:

  • TVR 1: Cu capu-n zori, Cele doua fete ale crimei
  • TVR 2: Nu exista nu se poate, Viata visata, Micii detectivi si taina femeii in alb, Strop si balonas, Iubirea unei doamne, Lady Boss

O alta emisiune asemanatoare este disponibila pe TVR 2, Duminica filmului romanesc, unde putem vedea printre cele mai bune filme romanesti.

De asemenea, reamintim ca din toamna, pe TVR 1 a revenit emisiunea Telecinemateca unde putem vedea productii de succes vechi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. Daca ar fu după mine, as redenumi mizeria aia de TVR3 (nu se uita nici dracu la el, poate doar regia de emisie) in TVR Cinema si as da pe acel post materiale din Arhiva de Aur a TVRului. Cine vrea sa vada studiourile locale, cu audiență spre ZERO doar de dragul ca unii sa aibe si ei un loc d3 muncă, sa nu fie șomeri, îi poate vedea pe TVR Plus sau pe digital terestru

    • De acord cu Iulian79. Eu daca as fi in conducerea TVR as transforma TVR 3 in TVR Cultural, de asemenea as lansa TVR Cinema, TVR info si TVR 4K. Iar televiziunile regionale sa faca tranzitia la HD.