Modificari grila de programe analogica Digi
Digi (RCS & RDS) a inceput astazi modificarea grilei de programe analogice, in majoritatea zonelor din tara urmand sa fie eliminate programe insa in unele zone vom avea si programe noi.

Cel mai probabil, aceste modificari vor fi efectuate pentru grila analogica in scopul de a introduce programe noi in grila digitala. Digi va trebui sa introduca in perioada urmatoare noile posturi din lista must carry a anului acesta. In cursul zilei acesteia a intrat deja A7 TV la nivel national (era in grila doar in judetele Brasov si Mures de la jumatatea anului trecut).

Dupa finalizarea acestor modificari, in grila analogica Digi vor ramane 54 sau 55 de programe, in functie de zona. In acest articol vom mentiona modificarile efectuate pentru fiecare zona.

Modificari grila de programe analogica Digi

Alba – au iesit Etno TV, TLC, RTL Klub, H!t Music Channel si Speranta TV, a intrat Aleph News; in prezent sunt 54 de programe.
Arges – Pitesti –
au iesit Speranta TV, Travel Channel, TLC, Nickelodeon si a intrat Aleph News.
Bihor – in Bihor sunt cateva grile diferite, in functie de localitati, in total au iesit din grile Slager TV, H!t Music Channel, Speranta TV si TLC, a intrat Aleph News.
Bistrita-Nasaud – ies Etno TV, Nickelodeon, RTL Klub, H!t Music Channel si Speranta TV, intra Aleph News.
Brasov
– au iesit H!t Music Channel, Travel Channel, Etno si Speranta TV, au intrat Aleph News si Diva; au ramas 54 de programe in grila.
Buzau – ies H!t Music Channel, Nickelodeon, Da Vinci Learning, TLC si Speranta TV, intra Aleph News.

Bucuresti – vor iesi Digi Sport 4, Speranta TV, H!t Music Channel, Metropola TV si TLC.
Calarasi – ies TLC, Digi Animal World, Nickelodeon, Speranta TV, Digi Sport 4, intra Aleph News.
Cluj-Napoca – ies Nickelodeon, Digi Animal World, RTL Klub, H!t Music Channel, Speranta TV, intra Aleph News.
Constanta – ies Nickelodeon, TLC, Digi Sport 4 si Speranta TV, intra Aleph News.
Dambovita – Targoviste – au iesit Da Vinci, Speranta TV, H!t Music Channel, TLC si Travel Channel, a intrat Aleph News.
DoljCraiova – au iesit TLC, H!T Music Channel, Nickelodeon, Etno TV, Speranta TV si a intrat Aleph News; in prezent sunt 55 de programe in grila.
MehedintiDrobeta-Turnu Severin – ies Speranta TV, TLC, Nickelodeon, Digi Sport 4 si H!t Music Channel, intra Aleph News.
Galati – au iesit H!t Music Channel, Nickelodeon, Digi Sport 4 si Nick Jr, au intrat Aleph News si Look Sport+.

HunedoaraDeva – ies Travel Channel si Digi Sport 4, intra Aleph News.
Ploiesti – ies Digi Animal World, TLC, H!t Music Channel, Speranta TV si Viasat Explore, intra Aleph News.
Mures – au iesit Nickelodeon, Speranta TV, Etno TV, H!t Music Channel si RTL Klub, a intrat Aleph News; au ramas 54 de programe in grila.
Piatra-Neamt – au iesit din grila posturile H!t Music Channel, Nickelodeon, TLC, Etno, Speranta TV si a fost introdus Aleph News; au ramas 54 de programe in grila.
TeleormanAlexandria – au iesit H!t Music Channel, Digi Animal World, Nickelodeon, Speranta TV si Digi Sport 4, a intrat Aleph News;
Timis – a iesit Etno TV.
Ramnicu-Valcea – au iesit TLC, Speranta, H!t Music Channel si Travel Channel – raman 52 de programe.

Vom adauga in acest articol toate modificarile grilei analogice care se vor efectua zilele acestea.

Reamintim ca posturile digitale din grila RCS – RDS pot fi receptionate gratuit de abonatii care au pachet Analog si detin un televizor cu receptor DVB-C. Astfel, posturile mentionate mai sus pot fi receptionate in continuare pe digital, chiar daca au fost eliminate din grila analogica si chiar daca abonatii detin doar pachetul Analog.

In reteaua RCS – RDS, posturile din pachetul Digital au fost lasate la liber in ianuarie 2020 insa nu se stie cat timp nu vor fi codate. Insa, este bine de stiut ca, daca avem o problema cu programele din pachetul Digital si detinem doar abonamentul Analog, nu vom primi suport din partea celor de la Digi.

Voi ce modificari ale grilei analogice ati observat? Lasati un comentariu mai jos.

Update 13.02.2021: O alta modificare a grilei analogice facuta de RCS – RDS este mutarea postului Curier TV pe alta frecventa, astfel incat este necesara o noua scanare a grilei. Pe postul de televiziune ruleaza urmatorul mesaj: Din cauza unor modificari de frecvente a grilei RCS – RDS, postul Curier TV nu se mai regaseste pe pozitia obsinuita. De aceea, va fi necesara o scanare automata (analog + digital) a grilei TV;

Update 18.11.2021: In judetul Arges au fost eliminate posturile locale din grila analogica;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

134 COMENTARII

 1. Va rugam posturile de televiziune romina care la tara avem televizor vechi le vrem inapoi .plătim abonament Digi
  Multumim Cluj *** Ioan
  Vrem posturile locale

  • Din pacate posturile locale nu vor mai intra pe analog. Aveti 2 variante : Ori va cumparati un tv cu DVBC 500-600 lei . Ori va abonati la grila digitala si cereti la Relatii Clientii un receptor digital. Dar pretul abonamentului va fi cu 4 -5 lei mai scump.

 2. Buna ziua.
  Faptul ca a-ti eliminat din grila analogica Digi postul Nickelodeon, a-ti facut cea mai mare greseala din lume, chiar daca ma uit pe el la Grila de posturi Digitale ca si celelalte canale TV, era un post la care ma uitam cu mare drag ca si celelalte posturi de Desene atunci cand eram plecat la Tara unde nu aveam posibilitate sa ma uit de pe un TV care accepta deocodor DVB-C adica (Plasma cu ecran plat) fiind faptul ca nu am decat unu singur la tara cu DVB-C iar restul din camera sunt doar non-DVB-C adica (Televizoare d-alea clasice cu tuburi), iar cand nu puteam sa ma uit de pe cel cu DVB-C pentru ca se uita cineva de pe el, aveam varianta sa ma uit de pe un TV Mai vechi iar acum l-ati scos din grila, Il vreau inapoi Va rog :(. Bine ca scoateti Nickelodeon si lasati prostia de Nick Jr, In locul postului Nickelodeon mai bine scoteati postul asta de copii mici „Nick Jr” un post la care nici naiba nu se uita.

  • Pentru a receptiona postul TLC va trebuie un tv cu DVBC incorporat sau un receptor de la Digi. In unele zone postul TLC a fost scos de mult din grila analogica.

 3. Seara, cand m-am uitat la TV functiona normal. Dimineata, cand m-am trezit si am dat drumul la TV pe la ora 7 am constat faptul ca toate canalele TV erau sterse. Se cerea recautarea lor. La recautarea lor automata nu gasea nici un canal cu toate ca se scana 100%. Se poate repara aceasta defectiune ? Cand ?

  • Noi nu suntem de la Digi.
   Postul TLC este in continuare disponibil in pachetul Digital, astfel incat il puteti receptiona dupa cum urmeaza:
   -daca aveti un televizor cu receptor DVB-C, il puteti receptiona in continuare, gratuit, chiar daca aveti pachetul Analogic
   -daca nu aveti un televizor cu receptor DVB-C, il puteti receptiona in continuare doar trecand la pachetul Digital si folosind un receptor oferit de Digi.

 4. Va rugam frumos sa introduceți posturile locale Argeș TV, Curier TV, Muscel TV, Super TV, și TVR Craiova din Argeș în grila Digitala ca să se poate prindă toate la un loc cu celelalte va rog frumos. Ca asa aveau cei de la Akta înainte și era cel mai bine asa. Va mulțumesc frumos

 5. Am abonament TV RDS analog in Tg-Mures.
  Am cumparat de 2 zile un TV Vortex Smart care are DVBC.
  Problema mea este ca nu mai pot prinde programele TVR1, Paprika TV, Diva, Realitatea.
  In prima zi, la prima scanare le-am gasit.A doua zi au inceput programele HD sa aiba imaginea blurata, plina de patratele si am facut mai multe scanari : analoga, analoga+ digitala si doar digitala si nu mai gasesc programele mentionate.
  In special ma intereseaza Paprika TV.
  Ma puteti ajuta cu ceva idei?sa fac o resetare a televizorului si apoi sa fac din nou scanare?Ce fel de scanare automata sa-i dau daca am abonament analog?

   • Daca ar fi o problema de semnal atunci cred ca nu as prinde atat de multe programe digitale care merg foarte bine.
    Nu reusesc sa mai prind doar programele TVR1, Paprika, Diva si Realitatea.
    Or fi mai multe dar astea le aveam inainte instalate si acuma nu le mai gaseste la scanare.

    • Pot fi probleme de semnal doar pe o frecventa 2 . Faceti ce v-a propus domnul Robert. insa daca in contract aveti scris ca aveti pachetul analog atunci la Relatii Clientii spuneti ca aveti probleme cu posturile de pe analog.

  • Postul TV AS este in grila digitala, nu s-a scos doar a fost mutat pe o alta frecventa. TV AS in judetul Arad este pe frecventa digitala 546 QAM 256. Dati o noua cautare a grilei .

  • Noi nu suntem de la Digi.
   TLC a fost eliminat din grila analogica din anumite zone.
   Aveti nevoie de un televizor care are receptor DVB-C inclus, astfel veti receptiona toate posturile din grila digitala, gratuit.
   Daca aveti un televizor vechi, fara receptor, pe care doriti in continuare sa-l folositi, puteti solicita un decodor de la Digi insa va trebui sa treceti la abonamentul Digital in acest caz, care costa 30 de lei pe luna (in zonele urbane).

 6. Eliminând din grila postul ETNO, a-ti facut o mare greseala,era postul care-l vizionam cu plăcere,avea emisiuni în direct ,sînt foarte dezamăgită. Sper sa -l introduce-ti din nou,cred ca este dorinta mai multor pensionari admiratori de folclor.

  • Etno TV este in grila digitala. Pentru a-l receptiona va trebuie un tv cu DVBC incorporat sau faceti comanda de un receptor la departamentul Relatii Clientii.

 7. Buna seara, de scos au scos de pe analogic…..dar de bagat nu mai baga nimic? au tot scos canale interesante, eu in camera am un philips led full hd, dar totodata in casa mai am si 2 crt-uri PERFECT FUNCTIONALE care ruleaza 5 ore/zi, ce ar trebui sa fac in cazul asta ? sa renunt la ele doar pt ca asa vrea nea gigi?

  • Buna seara,
   Pe cablu analog au introdus Aleph News.
   Puteti lua decodoare de la Digi pentru a receptiona grila digitala, insa va trebui sa treceti la pachetul Digital, daca nu il aveti deja. Primul decodor e in custodie iar al doilea costa 3 lei pe luna.

   • Ma refer la canale de filme, documentare….ceva mai de doamne ajuta, nu de stiri 🙂
    Legat de decodor, daca cumpar asa ceva care are dvb-t2,c pot receptiona canalele digitale pe care le receptionez si acum pe tv-ul philips , desi am abonament analog, digi lasand la liber canalele digitale 🙂
    emag.ro/receptor-redline-t2-c-hd-terestru-si-cablu-redlinet2-chd/pd/DLYB4QBBM/

    • Televiziunea analogica este invechita, nimeni nu mai investeste in asta. Sunt mult mai multe programe in pachetul digital si este accesibil ca pret.
     Da, poate fi utilizat acel receptor digital in reteaua RCS – RDS.

  • Postul Nikelodeon tv se receptioneaza in continuare dar doar in grila digitala. Pentru receptionarea postului aveti nevoie de un tv cu DVBC sau un receptor digital de la Digi. Receptorul il puteti comanda la Relatii Clientii Digi , nr aflat pe factura dvs.

 8. Doamna Nini aveți televiziune analogica în anul 2021..dacă achizionati un decodor de la Digi sau va schimbați televizorul acest post TLC este în continuare în grila Digi.. O zi buna

 9. Sunt nemulțumită de faptul că ați scos din grilă programul TLC, urmăream acest canal și, pe de altă parte, văd că nu contează ce vrem ca plătitori de abonament…rușinoasă atitudine!

 10. De ce ati scos Etno tv de la abonamentul
  Analog , mulți oameni din mediul rural
  îl urmăreau , iar acum sunt tare dezamagiti! Pacat ca nu tineti cont si de dorintele lor!

  • Noi nu suntem de la Digi, puteti face o sesizare catre ei.
   Programul este in continuare in grila digitala iar posturile digitale pot fi receptionate gratuit, chiar daca aveti abonament analogic, daca aveti un televizor cu receptor DVB-C.

 11. O alta modificare a grilei analogice facuta de RCS – RDS este mutarea postului Curier TV pe alta frecventa, astfel incat este necesara o noua scanare a grilei. Pe postul de televiziune ruleaza urmatorul mesaj: Din cauza unor modificari de frecvente a grilei RCS – RDS, postul Curier TV nu se mai regaseste pe pozitia obsinuita. De aceea, va fi necesara o scanare automata (analog + digital) a grilei TV.

  • Care concurenta domnule Corneliu? Nextgen care a introdus aceleasi balarii, sau voda t orange care nu au introdus lista si au introdus 2 balarii in HD care este HD doar cu numele? Si pentru acele HD-uri au marit preturile.

  • Mihai, daca nu ai tv cu tuner dvbc atunci poti cumpăra tu un receiver dvbc sau poti cere de la digi un receiver. Daca nu te uiți la hbo, film now sau alte canale care se plătesc separat atunci poti cumpăra receiver dvbc de pe emag si receptionezi toate posturile digitale lasate la liber de digi

    • Va trebuie doar un tv cu DVBC care costa 500 lei si TLC il veti receptiona. Daca nu va pricepeti sa dati cautare digitala il rugati pe cel de la magazin sa va arate cum sa faceti. Ce tv aveti acum? Din acela cu tub sau mai nou?

     • Super! Multumesc frumos. Vreo idee de receiver? Ca nu cumva sa nu sa fie compatibil ma gandesc..nu stiu nu ma pricep si nu vreau sa iau teapa :))

    • Mihai daca vrei de la digi poti suna la ei si o sa vina ei sa il instaleze, cat despre cel de pe emag trebuie ca tv-ul tau sa aiba hdmi. Spune ce model de alwiew ai. Ma gândesc ca e Hd totuși chiar dacă are 6 ani. Dar daca vrei sa mergi la sigur il iei pe cel de la. Digi dar cred ca o sa plătești chirie la el 5 lei pe luna.

     • Primul echipament este gratis. Doar ca abonamentul tv nu il va mai costa 26 lei ci 30 lei. Eu tind sa cred ca tv-ul domnului Mihai este HD si are si DVBC. Probabil nu cunoaste aceste date. Parerea mea.

     • Da, are HD. Nu stiu insa ce model este, dar scrie undeva in dreapta HD ready , iar mai sus Presidente. As prefera sa iau receiverul de la Emag insa nu stiu ce model ar trebui.. doar ca nu vad niciun spatiu unde as putea sa bag vreun cablu…

     • Tv-ul are un lacas de HDMI sau Scart? Daca nu are nici lacas de SCART sau HDMI atunci trebuie sa cumparati si un adaptor pentru SCART.Vedeti ca in spatele tv-ului ar trebui sa scrie in dreptul fiecarui lacas (loc, mufa) pentru ce este acel spatiu. Orice fel de receptor DVBC trebuie sa cumparati. Dar trebuie sa fie dotat cu SCART receptorul.

 12. În Târgu Mureș de pe analogic au ieșit următoarele posturi tv Nikelodeon, Speranța tv, Etno tv, Hit Music Channel, RTL KLUB.
  A intrat Aleph News.Din 58 au rămas 54 canale tv.

 13. @gorila: spuneai ca vor muta analogicul mai in spate, dar nu acum. Asta inseamna ca vor mai elibera si alte frecvente in viitorul apropiat (gen pana-n vara)? Ultima frecventa la Constanta e C61 Dobrogea TV, deci „mai in spate” ar ramane doar C62-C69, greu de crezut ca vor muta acolo ceva, mai ales ca interfereaza cu banda 800. Acolo n-au fost niciodata canale pe analogic in ultimii ani!
  E adevarat ca vor sa elibereze banda 700 pt. licitatia 5G?

  • 1 Da vor muta analogul dar nu acum si nu stiu sa spun o data exacta. 2 Da. Oricum vor mai scoate posturi de pe analog. Vor ramane 52 de posturi peste tot insa nu acum ci in decursul anului-anilor. Printre iesirile urmatoare se numara si Discovery Channel.

   • Dar de ce au scos 3 frecvente in conditiile in care pentru cele 5-6 noi din must carry pe care le introduc le era suficienta o singura frecventa? Niciodata n-au facut asta, sa scoata mai multe frecvente decat le trebuiau pe digital (doar la sfarsitul lui 2019 au mai facut asa ceva). Ori le-a impus ancom sa mai elibereze din frecventele din analogic care vor fi realocate pt. alte tehnologii? In plus, C60 e liber, iar C61 e ultima frecventa, Dobrogea TV. De ce lasa „golurile” astea intre frecvente?

    • ANCOM nu le-a impus nimic ,mai urmeaza sa intre posturi tv in cursul anului. De la frecventa 700-800 in sus vor folosi 5G. Sunt goluri intre frecvente pentru ca in unele zone unele frecvente sunt bruiate de DVBT-2 .

 14. La Bihor difera, la orase nu exista Slager TV de 2 ani dar la sate au iesit Nickelodeon, H!T Music Channel, Speranta TV, TLC si Slager TV dar a intrat Aleph News

 15. In AG a intrat si o dublura a postului Curier TV pe analog . Curier Tv este pe S 15 si S 17. In AG sunt 60 de posturi pe analog. Cel mai probabil in AG maine se vor produce modificari Iar pe pozitia 125 a intrat A 7 pe digital.

 16. In clipa de fata (11.02.2021), grila analogica Digi Galati, se prezinta astfel:

  01.TVR1
  02.TVR2
  03.PROTV
  04.Antena1
  05.Prima Tv
  06.Kanal D (Ro)
  07.National TV
  08.B1TV
  09.Digi24
  10.Realitatea+
  11.Aleph News (a inlocuit un canal, probabil Nickelodeon)
  12.Antena3
  13.RomaniaTV
  14.DigiSport1
  15.DigiSport2
  15.DigiSport3
  16.ProX
  17.Eurosport 1
  18.Eurosport 2
  19.Pro2
  20.Happy Channel
  21.TV Paprika
  22.TV Apollonia
  23.TV Galati
  24.DigiLife
  25.DigiWorld
  26.Discovery Channel
  27.National Geographic
  28.ProCinema
  29.DIVA
  30.Disney Jr.
  31.Disney
  32.Cartoon Network
  33.Boomerang
  34.Music Channel
  35.Kiss TV
  36.ZU TV
  37.EtnoTV
  38.Favorit TV
  39.Taraf
  40.Trinitas TV
  41.National 24+
  42.etv (Express TV (local))
  43.TVR3
  44.TVR Iasi
  45.Antena Stars
  46.TLC
  47.rtv Galati-Braila (local)
  48.Agro TV
  49.Looksport+ (inlocuit nick jr.)
  50.F&H
  51.TV5 Monde
  52. – (a fost scos Hit Music Ch.)

  (Au disparut din grila de programe analogice: HIT music Channel, Nickelodeon si Nick Jr.) Au aparut: Aleph News si Looksport+