Akta Info nu mai functioneaza
Postul de informatii Akta Info, cu licenta audiovizuala detinuta de Digital Cable Systems, nu mai functioneaza de cateva zile, nu mai are semnal video, functioneaza doar semnalul audio, fiind redata muzica.

Akta Info a fost utilizat pana acum ca post de publicitate pe care erau difuzate diverse mesaje de interes pentru abonatii Akta sau anunturi publicitare platite. Anunturile care se puteau posta pe Akta Info erau fie gratuite (anunturi umanitare, evenimente locale, anunturi ale primariilor, scolilor sau lacasurilor de cult), fie cu plata (preturile erau de la 9 lei (anunt regional, o zi, cu text) pana la 880 de lei (anunt national, o luna, cu text si poza)).

Akta Info nu mai functioneaza
Solicitarile pentru anunturi se puteau trimite pe site-ul akta.ro.

Avand in vedere ca postul a incetat sa mai functioneze in aceeasi perioada in care se pregateste preluarea unei alte transe majore de clienti Akta de catre Digi (RCS & RDS), exista zvonuri ca acest program nu va mai functiona, urmand sa fie desfiintat.

In august 2020, Digi a anuntat oficial transferul activelor Akta, DCS si ATTP, urmand sa furnizeze servicii mai bune la preturi avantajoase. Digi (RCS – RDS) a inceput inca din 2020 preluarea unor clienti Akta, inclusiv a departamentului de relatii cu clientii, iar recent a fost trimisa o adresa de informare catre CNA privind operarea a 71 de retele ce au apartinut de Akta Telecom, astfel incat clientii Akta din alte 71 de localitati vor fi preluati de Digi.

In urma acestei preluari, abonatii vor fi trecuti pe infrastructura Digi, vor beneficia de aceleasi conditii contractuale precum abonatii existenti Digi si de aceeasi grila de programe.

Vodafone, Orange si Telekom detin, de asemenea, posturi TV asemanatoare, numite Vodafone Info, Orange Info si Telekom Info insa Digi nu detine un astfel de post, astfel incat, cel mai probabil, Akta Info se va inchide.

Reamintim ca alte doua licente audiovizuale detinute in trecut de Digital Cable Systems si anume Cinemaraton si ComedyEst, au fost preluate de grupul Clever Media, controlat de Adrian Tomsa, un apropiat al patronului RCS – RDS, Zoltan Teszari.

Update 08.02.2021: Consiliul National al Audiovizualului a fost notificat astazi privind inchiderea postului Akta Info;

Update 05.03.2021: Akta Info se numeste acum Info si are mira;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII