Moldova TV devine televiziune nationala
In cursul sedintei CNA de astazi a fost aprobata solicitarea venita din partea societatii TV Sat 2002 pentru modificarea zonei de difuzare si a structurii serviciului de programe Moldova TV. Licenta postului Moldova TV este atat SD cat si HD.

Pana in prezent, licenta Moldova TV avea difuzare regionala pentru judetele Neamt, Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati, Braila, Harghita, Covasna, Buzau, Sibiu, Brasov, Calarasi, Constanta, Ialomita, Ilfov, Prahova, Tulcea si municipiul Bucuresti. De astazi, Moldova TV are acoperire nationala.

In plus, structura serviciului de programe se modifica dupa cum urmeaza:

  • procentul productiilor proprii scade de la 60.5 la 55
  • procentul productiilor altor furnizori creste de la 39.5 la 45
  • programele de informare scad de la 31 la 25
  • programele educative cresc de la 6.9 la 8
  • programele culturale cresc de la 9.4 la 12

In cadrul sedintei CNA postul a fost reprezentat de Gabriel Costianu, director editorial TVSat Media Group, care a mentionat ca se doreste promovarea emisiunilor de cultura si educatie, avand incheiate contracte cu case de productie din mai multe regiuni ale tarii.

Reprezentantul postului a mentionat ca exista acorduri de distributie cu Vodafone si Telekom pentru preluarea televiziunii Moldova TV in grilele nationale. De asemenea, se doreste intrarea in lista must carry.

Moldova TV devine televiziune nationala

Dorina Rusu, membra CNA, a intrebat ce va aduce Moldova TV de interes national, primind raspuns ca a fost solicitata marirea procentului de productii ale altor furnizori tocmai din acest considerent, pentru a avea continut din mai multe regiuni ale tarii.

Est TV a inceput emisia in 2012 si este detinuta de TVSat Media Group, societate care detine si licenta audiovizuala a televiziunii Exploris (denumita anterior TV Sud Est). Reamintim ca in luna mai 2021, televiziunea EST TV a fost redenumita Moldova TV.
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate.

Licentele Magic FM Constanta si Buzau au fost prelungite

Licentele audiovizuale ale celor doua posturi de radio Magic FM din Constanta si Buzau au fost prelungite in cadrul aceleiasi sedinte de astazi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  1. Vreau un pachet moldavian la Telekom extraoptiune. Aș da si bani dacă nu ar fi scump. Nu ar strica in grila un pro TV Chișinău. Parca a fost pe satelit Thor, cred ca si in grila digi satelit prin 2007.