Prima TV HD a intrat in grila Vodafone
Televiziunea Prima TV a inceput emisia in format HD, fiind introdusa in grila de programe Vodafone (fosta UPC) pe pozitia 179, nu ar trebui sa fie nevoie de scanarea programelor pentru a receptiona acest program. Astfel, Vodafone este primul operator la care se vede Prima TV in format HD. Una dintre frecventele pe care este disponibil Prima TV HD este 562 MHz (in judetul Alba).

La televizoarele Horizon, cand se cauta automat canalul, trebuie setat la modulatie AUTO, nu 6900. Daca se lasa pe 6900 va aparea postul fara nume, exemplu CH-1, 2, 3, 4, etc. si vor exista intreruperi de semnal.

Prima TV este unul dintre cele mai importante posturi de televiziune din Romania, fiind disponibil in toate grilele operatorilor de televiziune prin cablu si satelit. A fost lansat in 1995 sub numele Canal 38 Amerom Teleamerica, detinut de Cristian Burci. A fost redenumit Prima in 1997.

De-a lungul timpului, Prima TV a difuzat emisiuni si reality show-uri importante precum Big Brother, Vrei sa fii milionar?, Cronica Carcotasilor, Megastar, Mondenii si multe altele.

Lansarea postului Prima TV HD si introducerea in grila de programe Vodafone vine la scurt timp dupa aprobarea tranzactiei Prima Broadcasting Group si Clever Business Transilvania prin care licenta audiovizuala Prima TV a fost cedata catre grupul Clever, controlat de Adrian Tomsa. Solicitarea a fost aprobata de CNA pe 8 septembrie.

Vodafone continua sa fie printre primii operatori care introduc cele mai noi posturi in grila, procedand la fel si in cazul posturilor Look 4k si Aleph News. De asemenea, reamintim ca in august au fost introduse in grila Vodafone programe precum Comedy Central HD, TNT HD, E! Entertainment HD, Sport Extra HD si Nickelodeon HU.

Prima TV HD a intrat in grila Vodafone
Recent, CNA a aprobat vanzarea licentelor posturilor Cinemaraton, ComedyEst si CineEst catre Clever Media Network, acest grup extinzandu-se din ce in ce mai mult pe piata media.

In prezent grupul Clever detine urmatoarele posturi: Prima TV, Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3, Look Sport+, Look 4k, Agro TV, Profit.ro, Cinemaraton, ComedyEst.

Voi ce parere aveti despre Prima TV? Lasati un comentariu in sectiunea de comentarii de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

39 COMENTARII

 1. Sincer Prima TV cu grila asta de programe nu va face mari purici chiar daca acum e si hd daca nu investeste in filme si seriale de calitate in formate noi de televiziune vor fii no name cu Cronica Carcotasiilor Schimb de mame si Super Nany va fii un esec total tot pe locurile 6-10 se vor clasa

 2. Prima TV HD figurează ca fiind în teste, la Vodafone. Trebuie dată o rescanare, ca să apară numele postului. La prima vedere, numai sigla e HD, semnalul e SD (tipic celor de la Clever Media – vezi cazul posturilor Look Sport, care au cel mai slab semnal dintre toate posturile din România, catalogate ca fiind HD) !!!

   • Ce legătura au cele două posturi de filme românești cu cele două posturi Discovery care se închid în ianuarie ? Nu sunt proprietatea aceluiași ”trust”.

    • Când ies cele 2 posturi de la Discovery, Vodafone va mai introduce posturi în grilă și poate vor intra și posturile de filme românești. Asta este legătura.

     • Dacă e să ne luăm după raționamentul tău, Cinemaraton și Comedy Est nu vor intra în grila Vodafone dacă nu dispar două posturi Discovery ! Foarte tare, ce să zic !!!

     • Nu spun asta. Eu am spus altceva. Vodafon va face modificari de grila atunci cand se vor inchide cele 2 posturi discovery. Pana atunci nu va mai intra nimic. Daca era sa intre si altceva atunci intra de dimineata o data cu prima hd nu crezi? Legat de Cinemaraton nu am zis ca vor intra sigur ci ,ca Poate vor intra atunci.

 3. Ce nu inteleg eu : de ce nu intra Cinemaraton si ComedyEst in grila Vodafone, daca cele doua posturi apartin Clever-Media ? Se stie ca numai la Vodafone exista toate posturile detinute de Clever-media, mai putin Cinemaraton si ComedyEst !