Must carry: Focus Sat nu va introduce TV5 Monde, TVR Cultural HD si TVR Info HD

In acest material vom detalia cele mai interesante subiecte ce s-au discutat in sedinta CNA din 26 septembrie 2023.

Solicitarea pentru serviciul la cerere startup.ro s-a amanat pentru o sedinta urmatoare, reprezentantii societatii Internet Corp nu au putut participa la sedinta.

Prelungiri licente

Radio Brasov Montan a cerut licenta, acest subiect s-a amanat pentru o alta sedinta viitoare. Posturile de radio 9FM din Moldova Noua si Vocea Evangheliei din Constanta au cerut modificarea structurii de programe, solicitarea a fost aprobata.

Patriarhia Romana a cerut prelungirea licentei pentru Radio Trinitas Baia Mare si Gheorgheni, solicitare aprobata. Radio Fun FM Miercurea Ciuc a cerut modificarea structurii de programe, de asemenea aprobata.

Modificari licente

Canal TV din Bacau a schimbat actionariatul, Chifan Vasile preia actiunile de la Isac Neculai. Chifan Vasile devine unic actionar. Radio Unison Zalau modifica structura de programe – solicitare aprobata.

Avize

Operatorul DTH Focus Sat a cerut avize pentru canalele must carry. Focus Sat nu va introduce urmatoarele canale TV din must carry: TV5 Monde, TVR Cultural HD, TVR Info HD (s-a amanat pentru ca reprezentantul TVR nu a putut fi prezent sa isi spuna parerea despre aceasta situatie). TV5 Europe, TVR Cultural HD si TVR Info HD vor fi urcate pe satelitul THOR 5, 6, 7 de catre Digi, deci ar fi putut fi preluate si de Focus Sat.

Must carry: Focus Sat nu va introduce TV5 Monde, TVR Cultural HD si TVR Info HD

Focus Sat nu va mai putea introduce urmatoarele canale: Traditional TV, Kiss TV (este in grila Digi), Emi TV, Orizont TV, Aleph News, Party Mix, Magic TV, Nasu TV, A7 TV, Alfa Omega TV, TV AS, Inedit TV, Metropola TV, Telestar 1, H!t Music Channel, Moldova TV, Credo TV, NCN. Conform celor de la Focus Sat, aceste canale nu asigura retransmisia pe satelitii THOR 5, 6, 7 si Intelsat 1002 pentru a putea fi preluate.

Canal 33 a reclamat operatorul de cablu Digi la CNA ca nu retransmite varianta HD a postului. Reprezentantul Digi a declarat ca vor retransmite Canal 33 HD in grila regionala in curand.

Nasu tv a primit amenda de 50.000 de lei pentru editiile din zilele 7, 8 si 21 iunie 2023 ale emisiunii Sa vorbim despre tine!. Prima Sport 1 a primit somatie publica pentru editia din 13.09.2023 a emisiunii Fotbal All inclusiv pentru ca moderatorul emisiunii Radu Banciu a folosit un limbaj injurios la adresa unui jurnalist pe nume Malin Bot.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

20 COMENTARII

 1. Salutare! Eu nu inteleg ceva legat de programul de sport Nautical care apare in pachetul TV Acces Plus abonament via satelit (pe antena) nu online dar defapt el nici nu exista in grila, doar online! Care e strategia? Mintim abonatii (sau posibilii abonati viitori) cu programe care nici macar nu sunt in pachet dar apar ca si cum ar fi?

  Asa apare pe site-ul lor: focussat.ro/canale-tv/acces-plus/

  Am inteles ca se poate vedea cu acces online cu Play TV Extra Online, dar daca il pui in pachetul TV Satelit Acces Plus, de ce nu se vede? Ce e asta, furt pe fata?

 2. Ar trebui să intră toate canalele de pe Focus Sat. Inclusiv radiourile: Radio Impuls, Impact FM, Viva FM, Radio ZU, Romantic FM, Național FM, Favorit FM și Itsy Bitsy.

 3. Okay, dar pana la urma ce programe tv vor intra la Focus Sat? Metropola TV??? NU ARE NIMENI NEVOIE DE ASA CEVA, un canal de program deținut de primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele…..e de rasul curcilor!!!! Mai bine Canal+ sa vinda Focus spre altii mai buni pe strategia de piata….ORANGE sau DIGI….oricum au facut-o varza cu scoaterea pachetului Discovery…apoi Eurosport…apoi Prima Sport….plus multe altele…FocusSat a ajuns in subsolurile DTH-urilor de pe la noi….PACAT….au inceput bine….dar singuri si-au facut SEPUCU !!!

   • @Gorila, multumesc frumos de raspuns! Dar sincer, METROPOLA TV??? Cine mai vrea sa ii auda si sa ii vada pe „celebrii” Ion Cristoiu, Robert Turcescu, Mircea Radu, Madalin Ionescus au Radu Preda?! Pacat ca umplem grila de satelit cu frecvente/posturi TV inutile. Asta e, voi avea un alt program in grila FocusSat la care ii voi da DELETE pe vecie!

 4. 1.Pe Kiss TV, H!T Music și Cinemaraton sunt pe Digi Satelit Thor 1.0°W, și Focus Sat Thor 1.0°W nu are?
  2.TVR Info și TVR Cultural de ce nu bagă pe Focus Sat Thor 1.0°W și Digi Satelit pe Thor 1.0°W?
  3.Iar Metropola TV revine pe Digi Satelit și Focus Sat pe Thor 1.0°W?

 5. Metropola TV se poate recepționa pe Focus Sat, e necodat pe Thor 5, iar Kiss TV și H!T Music Channel se pot recepționa pe Intelsat 1002, doar la Digi, nu și pe Focus Sat.

  • Am scris ce , canale NU VOR INTRA la Focus Sat. Aceste canale erau trecute in avizul de la CNA. Metropola tv este in teste cele lalte canale scrise de dvs sunt ridicate de Digi, daca Focus Sat vrea poate sa le preia gratuit insa Focus Sat nu vrea. Legea CNA must carry paragraful pentru DTH spune urmatoarele.Canalul tv trebuie sa asigure semnal de satelit pentru operatorul DTH pe satelitul pe care emite acesta. 2 Sau canalul incheie un contract de uping cu operatorul de DTH respectiv si acesta urca semnalul pe satelit. Din moment ce Hit si 1 Music Chanel sunt pe THOR 5,6,7 Focus Sat MINTE cand spune ca nu poate introduce cele 2 canale. Nu vor sa respecte legea.