Yahoo mail sau Gmail?
Am ales aceste două servicii de mail fiindcă sunt cele mai folosite la nivel mondial în momentul de față. Să folosim Gmail sau Yahoo Mail?

Yahoo Mail

Ei bine, în Yahoo Mail nu mai am chiar atât de multă încredere. Chiar dacă a avut momentele lui de glorie, Yahoo se apropie încet încet de sfârșit. Așa cum am scris și aici, aceeași soartă o are și serviciul de chat, Yahoo Messenger. Ba mai mult decât atât, Yahoo a început deja să renunțe la unele dintre servicii. De exemplu, Yahoo Voice nu mai este disponibil de la data de 1 august.
Tot la Yahoo apar din ce în ce mai des probleme cu mesajele sau mail-urile care intră automat în căsuța de spam. Înțeleg că acest lucru este posibil și mai este posibil ca anumite adrese de mail să se afle deja pe o lista neagră, motiv pentru care intră automat în spam însă la Yahoo acest lucru se întâmplă foarte des. De fiecare dată când verificăm inbox-ul trebuie să verificăm și căsuța de spam pentru a vedea dacă există vreun mail rătăcit pe acolo.Care e mai bun? Yahoo mail sau Gmail
Tot la capitolul „părți rele Yahoo mail” se încadrează și faptul ca unele mail-uri se primesc mai greu iar altele sunt șanse să nu ajungă niciodată dar de obicei aceste cazuri sunt rare. Mai vorbim și de faptul ca multe conturi au fost compromise iar utilizatorii nu s-au mai putut loga (și-au recuperat conturile doar dacă mai rețineau întrebările de securitate altfel au rămas fără ele). De atunci mai mulți utilizatori Yahoo au migrat către alte servicii de mail.
Părțile bune ale acestui serviciu de mail sunt puține dar bune. De exemplu, faptul ca acest serviciu este des folosit îl face și popular. Majoritatea telefoanelor ce nu foloseau sisteme de operare veneau cu o aplicație Yahoo mail instalată prestabilit. O altă parte bună la acest serviciu este faptul că se poate folosi ușor un client de mail, având acces la toate adresele serverelor de intrare și ieșire (cam toate serviciile de mail oferă aceste adrese însă de cele mai multe ori apar probleme).

Gmail

Spre deosebire de Yahoo Mail, Gmail primește actualizări atât ale părții de securitate cât și ale părții de servicii. De exemplu, acum puțin timp Gmail a oferit un serviciu nou care permite utilizatorilor să se dezaboneze mult mai ușor de la anumite mail-uri. Cred că oricui i s-a întâmplat să încerce să se dezaboneze de la anumite newslattere și să nu reușească. Ei bine, această problemă s-a rezolvat cu această nouă funcție.
Și din punct de vedere al securității Gmail stă mai bine decât Yahoo. Chiar dacă acea funcție de primire a unui mesaj cu un cod pe telefon la fiecare logare este enervantă ea este de multe ori și benefică. Ceea ce este mai rău este faptul că acea funcție, odată ce a fost activată nu se mai poate dezactiva (sau nu mi-am dat eu seama cum).
Chiar și folosirea unui client de mail în cazul Gmail poate fi problematică. Chiar dacă adresele serverelor de intrare și ieșire se găsesc la fel de ușor ca în cazul Yahoo, logarea pentru fiecare client în parte se va face cu o parolă diferită (o parolă oferită de Google și care nu poate fi schimbată). Deci la fel ca în cazul Yahoo, Gmail are și părți bune și părți rele însă se bucură de un moment critic al adversarului și asta îi va asigura prima poziție mult timp de acum înainte.

Deci în concluzie, cele două servicii sunt cam la fel din multe puncte de vedere însă, eu personal aș folosi Gmail fiindcă se bucură de un plus de viteză, de update-uri sănătoase, aparține de gigantul Google și dispune de banii acestuia și cel mai important, nu dă semne de prăbușire, lucru care nu poate fi spus și despre Yahoo.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU