Russia Today nu mai este retransmis in Romania
Reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului au anuntat ca televiziunea Russia Today (RT) nu va mai fi transmisa in spatiul audiovizual din Romania. Comunicatul a fost publicat de CNA in calitate de garant al interesului public in domeniul audiovizual.

CNA verifica operatorii locali prin inspectorii audiovizuali din teritoriu pentru a se asigura ca posturile de televiziune din Rusia nu mai sunt retransmise in Romania.

Russia Today nu era disponibil in grilele principalilor operatori de televiziune prin cablu sau satelit din Romania, UPC avea aceasta televiziune in grila insa a fost eliminata inca din septembrie 2019, inaintea preluarii operatorului de Vodafone.

Masura a fost anuntata de presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, inca de duminica seara, astfel incat Russia Today si Sputnik au fost interzise in UE.

Russia Today nu mai este retransmis in Romania

Cele doua televiziuni au fost interzise pentru retransmisie pe teritoriul UE pentru a se opri propaganda media a rusilor in UE, aceste doua televiziuni fiind detinute de stat. Masura nu a fost aplicata inca de toti operatorii din UE insa este in curs de implementare.

Reamintim ca principalii operatori de telecomunicatii din Romania (Digi, Orange, Vodafone si Telekom) au anuntat ca vor lasa comunicarea gratuita catre Ucraina, unii operatori oferind si date mobile, SMS-uri si minute gratuite in roaming in situatia in care se tranziteaza Ucraina.

Acestea sunt primele masuri care afecteaza operatorii de telecomunicatii din Romania insa vom anunta daca vor mai exista si alte masuri in acest sens.

Noutatile mentionate in acest articol apar dupa ce Rusia a decis invadarea Ucrainei cu cateva zile in urma. Decizia Rusiei de a incepe acest razboi a fost criticata de majoritatea sefilor de stat ai tarilor UE si nu numai.

Voi ce parere aveti despre blocarea televiziunilor din Rusia pe teritoriul UE? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

22 COMENTARII

 1. Cum necum, articole de genul asta ridica traficul si audienta site-ului in aceste zile 🙂

  Si da, in cazul dezinformarii sau a stirilor fake este necesara cenzura, a se taia macaroana.
  M-as bucura sa vad asta si la site-uri romanesti sau posturi tv care mint si au emisiuni si stiri bomba…cazul antena 3 de ex cu imaginile din jocul pc sau romaniatv cu aberatiile si minciunile lor.As vrea un CNA mai activ chiar…

 2. Nu sunt de acord. Trebuie să aibă și ei dreptul la opinie. Nu putem asculta doar propagandă americană, din contră Russia Today trebuia introdus în grilă fiecărui operator. Să ascultam și părerea lor nu doar propaganda americană.

 3. Către Robert,
  Ai dreptate. M-a luat valul. Eu am renunțat la social media și nici nu mai citesc sau postez comentarii, mai ales politice.
  Dacă mi-ar fi spus cineva, după ce am trecut prin comunism, ce fel de vremuri voi trăi, nu aș fi crezut.
  Numai bine.

 4. dieputin

  Eu nu vreau să ling nici un bocanc, fie el rusesc, românesc sau occidental. Dacă tu ai o preferință la lins bocanci eu nu te opresc.
  Când UE, NATO, Licuricii spun săriți, ai noștri întreabă cât de sus. Uneori sărim și preventiv. Vasali care visează că sunt (pe veci) stăpâni.
  Cât despre vieți pierdute și distruse… mai au mult de lucru rușii să ajungă occidentul. Sau doar unele vieți au valoare, contează și ne pasă?
  În toate conflictele suferă majoritatea oameni nevinovați. Toate sunt tragice. Cei responsabili de dezastru și apropiații lor sunt bine mersi. Trimit fraierii carne de tocat.
  Presa și politicul actuale sunt grețoase ca cele din perioada finală a comunismului. Am înjurat comunismul ca democrația să mă cenzureze și să-mi spună ce și cum să gândesc sau să exprim. Plin de subiecte tabu, clase protejate și cu meta drepturi.
  Aia e rasist, aia e sexist, aia e homo sau transfob. Cum nu joci după model ești ceva – ist, ceva – fob, indezirabil, comunist sau extremă dreapta. Dacă ești bărbat alb și nu ești bizar sexual, ești pielea de pe tobă și meriți să te ia dracul și să fii înlocuit de minority, diversity, inclusion…
  Dar, educația, cunoștințele, logica și inteligența nu sunt pe toate gardurile.

 5. Rolul CNA-ul este sa interzica in timpul zilei emisiuni, filme si seriale cu limbaj vulgar, comportament antisocial, conotatii sexuale mai ales pe canalele unde se uita copii si adolescenti. Nu sa interzica canale la ordinele partidelor politice sau ca angajatii din CNA nu le place ceva, atunci ne intoarcem la perioada de dinainte de 89. Mai aud unii ca nu le place Antena 3 ca exemplu sau DIGI 24 si ca sa fie scoase de pe cablu, asta nu este o solutie, nu iti place schimbi canalul. Mie nu imi plac ambele canale, nu le dau importanta prefer internetul dar nu le-as scoate de pe cablu. Respectam dreptul la libera exprimare.

  • CNA-ul nu a interzis aceste posturi in Romania, rolul lor este doar acela de a se asigura ca operatorii respecta decizia luata la nivel de UE. Asa cum am mentionat si in articol, posturile au fost interzise de UE.

 6. Degeaba interzice CNA canalul Russia Today in Romania este transmis la liber pe satelit. Oricine are antena de 80 cm si receptor de satelit pentru programe FTA (transmise necodate) poate receptiona pe satelitii HotBird 13 Est (Engleza), Eutelsat 16 Est (Germana) Astra 19.2 Est (Engleza, Franceza si Spaniola si mai este canalul RT DOC (Russia Today Documentary) in limba Engleza pe HotBird 13 Est.

 7. Trăiască dreptul la liberă exprimare! Mai tot timpul se caută motive pentru a se îngrădi libertăți. Cred că oamenii au minte și nu trebuie să gândească alții pentru ei ce este manipulare și ce nu. Cum tragi o concluzie corectă dacă vezi și asculți numai opinia unei părți?
  Tinerii din ziua de azi nu înțeleg ce înseamnă asta și comentează aiurea din impulsivitate. Ne-am născut cu minte să o folosim. Ce fac ei pe platformele sociale și în media se cheamă dictatură. Dictatura naște monștri și cel mai bun exemplu este Putin, sper să nu ajungem ziua în care vom constata că lumea în care trăim este mai rea ca lumea în care au trăit bunicii și părinții noștri.

   • Dă exemple de dezinformare.
    De fapt tu dezinformezi cu această afirmație. Probabil propaganda occidentală de la toate media și social media e bună.
    Această decizie este ilegală și încalcă dreptul la informare și de liberă exprimare. La fel de ilegale sunt și deciziile de sechestru ale activelor rusești. Dar ce mai contează legile și constituție, dacă lovesc rușii dă-le dracul de legi.
    Ce vă mai place cenzura, luptătorii democrației prost înțelese. Doar pentru că nu-ți place ceva nu înseamnă că trebuie cenzurat. Nu te obliga nimeni să citești sau să vizionezi „propaganda lui Putin”.
    Ironic este că sunt mai corecți și mai imparțiali decât propaganda occidentală. La fel de ironic este că după ce am văzut anunțul cu abuzul și ilegalitatea cenzurii am căutat și citit prima dată Sputnik (care este o agenție unde știri și website nu o televiziune).
    Dar dacă ne spun stăpânii că e propagandă, ne aliniem, injurăm și dăm vina pe Putin și Rusia pentru tot și toate și luăm lumina Sfânta de la marele licurici.
    Știu sigur că voi fi înjurat și acuzat că sunt omul lui Putin, că atât îi duce capul pe mulți, din păcate.

    • Spune-mi si mie daca in aceste 5 zile cei de la Rusia Today au dat numarul de morti al armatei rusesti ? In schimb numarul mortilor din armata ucraineana si al civililor l-au dat de nu stiu cate ori Si cu asta inchei polemica cu dumneata.

     • Nu am scris comentarii sub nume diferite, comentariile postate de mine au fost scrise cu numele de Claudiu (numele meu real).

     • Dragul meu Gorilla.In Rusia este lege, ca în caz dr razboi sa nu se face declarații legate de piederile omenesti.Oricum, e bine ca luati lumina de la globalusti actor de la Kiev, care a dat cifrele pierderilor rusesti de 5000 de persoane…
      JOS CENZURA!!!

     • Explicația este simplă. Jurnaliști „lui Putin” nu au de unde să relateze numărul victimelor din partea rusă cât timp oficialitățile ruse nu le-au făcut publice. Doar nu au cum să facă inventarul. Sau poate ar trebui să scoată cifre din burtă ca ceilalți cum sunt cele cu zeci de mii de ruși omorâți și luați prizonieri. Trebuie să fii la mintea copiilor să crezi ce mint ăștia din România și din occident.
      Cifrele despre victimele ucrainene sunt cele declarate de Ucraina, nu inventariate sau inventate de către jurnaliștii RT sau Sputnik.
      Fără să mă întind… Ucraina va fi praf, cât de mult, va depinde doar de ei, cu cât se încăpățânează mai mult cu atât mai rău.
      Moldova nu va recăpăta controlul asupra Transnistriei și nu se va uni (nici dacă ar vrea, ceea ce nu prea pare) cu România sau intra în NATO cât timp vom trai noi. Și dacă moldovenii se „străduiesc” cu politici stupide pot să piardă tot. La fel și noi, țările baltice, Finlanda, Suedia sau Polonia. Dar unii cred că dacă suntem în NATO suntem protejați în ciuda deciziilor politice absolut stupide… Ne-am jucat cărțile prost și continuăm să o facem, nimic surprinzător cu așa conducători politici și militari am avut și avem.
      Sunt sigur că fiind bine informat cunoști câte mii de victime au făcut Ucraina în Dombas, conform ONU dacă nu crezi propaganda lui Putin.
      Sigur știi și cum au încălcat tratatele.
      Sau cum tratează minoritățile, inclusiv românii. Sau ce părere are Zelenskyy despre noi și Bucovina.
      Sigur se știe despre Batalionul Azov din presa liberă… Deși au relatat câte unii a fost ignorat subiectul de mass-media.
      Dezinformări cu imagini dinainte de atacul rusesc, din Siria, Libia sau din jocuri video.
      Știe lumea și discută despre atrocitățile și încălcările legilor internaționale comise de către occident. O chestie absolut incredibilă, de când există SUA doar 21 de ani nu au fost implicați în vreun război pe tot globul, încălcând legile internaționale, dar Rusia e pericolul mondial. Câte milioane de vieți au fost distruse de occident… America a distrus mai multe vieți decât ambele războaie mondiale.
      Cui îi pasă de oamenii din Irak, Afganistan, Libia, Siria, Yemen, Somalia? Milioane și milioane de victime. Asta doar recent și încă se moare și suferă.
      Vietnam, Laos, Cambodgia, milioane.
      Există multe subiecte grave, importante, pe care nu le discută mai nimeni. Dacă vrei să fii informat și nu manipulat trebuie să te chinui să afli anumite lucruri. Doar pentru că mai multe surse spun același lucru nu înseamnă că este adevărat. Puterea și controlul este în mâna la puțini.
      Presa e vândută, controlată și incompetentă. La fel și clasa politică. Și Serviciile…

     • Am rugamintea sa mentinem discutiile la subiectul site-ului, acesta este un site de media, IT si telecomunicatii, nu tinem dezbateri politice aici, sunt suficiente site-uri unde se poate discuta politica, in special in perioada aceasta.

    • Atunci de ce nu te muti in Rusia ??? sa-i lingi bocancul lui putin !!! E normal sa ucizi sute de civili pentru nimic ??? Ti-ar place daca ar fi familia ta ???