Netflix va adauga un abonament Basic cu reclame
In luna noiembrie, platforma de streaming Netflix lanseaza un nou tip de abonament. In acest moment sunt 3 tipuri de abonamente: Minim, Standard si Premium. Netflix va lansa in 12 tari abonamentul Basic cu reclame (Basic With Ads).

Principala cauza a aparitiei acestui nou tip de abonament o reprezinta numarul tot mai mic de abonati ai acestei platforme. Cel mai mare numar de abonati Netflix l-a avut in 2020-2021 in timpul crizei sanitare. Din 2021 si pana astazi, numarul abonatilor Netflix este intr-o scadere semnificativa.

Iata care sunt cele 12 tari unde se va lansa abonamentul Basic cu reclame: Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Australia, Franta, Germania, Japonia, Coreea de Sud, Mexic, Marea Britanie, Spania, Italia. Pretul abonamentului Basic cu reclame va varia de la o regiune la alta insa diferenta dintre abonamentul cel mai mic de pana acum si abonamenul Basic cu reclame va fi de 3-4 dolari / euro. Spre exemplu, in SUA pretul abonamentului Basic fara reclame costa 9,99 dolari iar abonamentul Basic cu reclame va costa 6 dolari.

In Romania, noul abonament Basic cu reclame se va lansa la inceputul anului 2023 si probabil va costa undeva la 4-5 euro avand in vedere ca pretul abonamentului minim din acest moment este de 7,99 euro. Calupurile publicitare vor fi introduse inaintea si in timpul vizionarii unui film/episod al unui serial.

Netflix va adauga un abonament Basic cu reclame

Durata reclamelor va fi de 15-30 de secunde pe ora. Alte dezavantaje pentru abonatii care vor folosi abonamentul Basic cu reclame sunt: abonatii acestui tip de abonament nu vor putea beneficia de toata gama de continut a platformei, calitatea imaginii a continutului va fi redata la HD nu Full HD ca pana acum.

O alta noutate pe care au anuntat-o cei de la Netflix se adreseaza abonatilor care isi impart contul cu prietenii. Abonatii care impart datele de conectare cu prietenii vor plati o taxa suplimentara lunara. Inca nu se stie cat va fi aceasta taxa insa cei de la Netflix au declarat ca aceasta taxa se va aplica din 2023. Abonatii respectivi vor putea configura conturi secundare.

Netflix este cea mai populara platforma de streaming din lume.  In tara noastra mai sunt disponibile si alte platforme de streaming internationale, cum ar fi Disney Plus, HBO Max sau Amazon Prime Video.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

  1. Am ajuns sa traim vremurile in care ne abonam la un serviciu PPV / VOD pentru a avea acces exclusiv la continut premium si suntem bombardati cu reclame target-ate in functie de istoricul tau de navigare in site.

    Mai bine va abonati la un serviciu VPN stabil care sa va ofere IP de State si o sa aveti acces gratuit la platforme precum: Tubi, Crackle, Pluto, Amazon Freevee, etc.

  2. De buni ce sunt le-au plecat abonații. Cum sa dai suma aia de bani lunar în funcție de abonament ca să vezi ce? Filme? Dacă aveau transmisiuni sportive, festivale de muzica in exclusivitate mai ziceam sa dau banii aceia lunar în funcție de varianta de abonament. Sunt scumpi, iar scump în România înseamnă ori reclame la greu ori falimentul. Cum sa plătești lunar 20 30 de lei sa vezi filme pline cu reclame? Cine s-ar abona la abonamentul acela? Au fost la început ifose, rășini „ce tare sunt ca m-am abonat la Netflix” au vazut cu ce se mănâncă oferta lor și hai pa. Asta-i realitatea, ca să mai salveze situația sa facă urgent un abonament cu maxim 2 device-uri conectate la 3-5 euro și poate asa sa le mai rămână abonații. Asta cu 20-30 lei sa vezi filme cu reclame probabil este vreo glumă.

    • Corect colegu Dsf, dacă ești mare urmăritor de filme nu ai nici ce să vezi. Eu de pildă urmăresc filme horror și când caut:ăla l-am văzut, ăla e nașpa, ala e indian, altu neinteresant, dacă am văzut vreo 10 filme horror cât de cât. Un abonament la 10 RON pe lună și ar avea clienți cu nemiluita.