Nou la Digi: Hora TV HD
Digi (RCS & RDS) a introdus in grila digitala de cablu televiziunea Hora TV in format HD, pana in prezent fiind disponibila doar in format SD.

Asa cum am anuntat printr-un articol separat inca de la mijlocul lunii trecute, reprezentantii televiziunii confirmasera ca vor incepe curand emisia in format HD. Astazi, postul a inceput sa intre in grilele digitale de cablu RCS & RDS.

Pana la momentul publicarii acestui articol, am obtinut confirmari privind introducerea postului Hora TV HD in grila in judetele Brasov, Timis, Gorj, Iasi, Valcea, Teleorman, Dambovita si Neamt, daca inca nu receptionati programul in anumite zone, modificarea ar trebui sa se faca in perioada urmatoare la nivel national.

Nou la Digi: Hora TV HD

Hora TV HD a inlocuit varianta SD, astfel incat ar trebui sa il aveti pe aceeasi pozitie / frecventa, fara sa fie nevoie sa rescanati programele. In majoritatea zonelor, postul este disponibil in lista de programe pe pozitia 114.

Hora TV este disponibil doar in grila Digi, atat pe cablu digital cat si pe satelit (DTH) insa nu avem inca informatii daca modificarea s-a facut si pe DTH. Avand in vedere ca postul este detinut jumatate de grupul Digi, probabil nu il vom vedea nici in viitor in grilele altor operatori de cablu sau satelit.

Hora TV difuzeaza muzica populara si emisiuni traditionale sub sloganul Nu-ti uita traditia!. Printre emisiunile difuzate putem enumera Buna dimineata lume, Cetera si horile, Pe drumul cantecului, Zestrea satului, Dar din dar, Cantecul si voia buna sau La poarta cantecului.

Licenta audiovizuala a postului de muzica este detinuta de Profimusic SRL, companie a caror actionari sunt Vasile Coca (50%, fondatorul televiziunii) si RCS & RDS (50%, singurul operator care are in grila Hora TV).

Reamintim ca Digi a introdus luna trecuta in grila digitala de cablu Travel Mix HD si Profit News HD in locul versiunilor SD.
Daca ati urmarit pana in prezent acest program, ce parere aveti de Hora TV HD?

Update: Hora TV HD este disponibil si in grila Digi DTH;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

51 COMENTARII

 1. Am fost la cineva acasa si avea telekom,grila este asezata exemplar,sd dupa hd acelasi post, as fi preferat hd dupa sd, la digi haos, prima sd pe o pozitie hd la 100 de numere distanta, nu se poate face ninic cu aranjarea grilei de catre digi, poate va ascultape dvs! Posturi nu cer ca ni o sa introducă nimic!

 2. Hora TV HD a intrat şi la mine în Iaşi în locul versiunii SD. Plus canalele Bit TV şi Actualitatea TV în grila digitală (au mai fost disponibile în grila analogică în 2012 până în 2014).

  • De asemenea am verificat şi grila analogică şi versiunea SD a trecut la formatul 16:9. Acum e upscalată de la versiunea HD (având lângă logo marcajul HD).

    • Gorila vrei să spui că acele posturi care în prezent sunt disponibile ,atât in grila analogică cât, si in grila digitală în SD ar urma să fie înlocuite cu varianta HD? Si dacă de exemplu în grila analogică avem posturi care nu sunt disponibile in grila digitală (Ex:Duna World)acelea vor fi la un moment dat disponibile in HD odată ce au varianta HD? Sunt anumite zone unde sunt disponibile mai multe posturi în limba maghiară acelea după cum bine știm sunt disponibile doar in SD in grila de programe Digi intrebare ar fi acelea care au ,si varianta HD ar urma să fie introduse la un moment dat în grila de programe digitală?Intreb ,si eu deoarece suntem la finele anului 2021,si nu avem nici un post in HD in limba maghiară desi posturi ca: M1,M2,M4, Duna,Duna World,Rtl Klub,Rtl2,Rtl+,Film+,Cool tv,Tv2,Mozi+,au si varianta HD disponibilă. După cum bine știm Digi pe Dth oferă în prezent abonaților de câțiva ani de zile în HD posturile M1,M2 ,Duna,Rtl Klub,Tv2,dar si Digi World Hu in HD doar pe cablu nu a fost posibil sau nu sa dorit acest lucru deși după părerea mea, si nu numai sunt mai mulți abonați de etnie maghiară pe cablu tv față de Dth .

     • David toate posturile din analog care sunt si pe digital si au si varianta hd, pe analog raman in sd iar pe digital raman in hd. ex: A1 pe digital este acum si sd si hd. In curand A1 va ramane sd doar pe analog si pe digital doar HD.

     • @Gorila: o intrebare: la digi pe cablu, analogicul are feed separat fata de digital sau e de fapt aceeasi emisie a canalelor sd de pe digital transmisa si pe frecventele analogice? Adica de ex. daca ei ar hotari sa scoata un canal sd din analogic, acesta va disparea si pe digital (si viceversa), sau nu e obligatoriu? Poate sa-l scoata pe cel sd doar dintr-o parte si sa ramana in continuare in cealalta? Din cate stiam, la Digi analogicul e tot digital convertit (si) pe frecventele analogice, deci nu e analogic curat ca la UPC (emisie/stream/feed separat).

     • Da ai dreptate. Analogicul preia canalele de pe digital. Ex Hora tv a fost convertit in sd pe analog iar pe digital este hd.

    • Cel mai bine ar fi ca pe cablu digital acolo unde sunt peste 40 de posturi in HD sa fie eliminate variantele SD astfel ar avea loc pentru posturi noi.In plus să introducă acele posturi în HD care in prezent sunt disponibile doar in SD indiferent că vorbim de posturi în limba română, diverse,maghiară.