Orange Romania mareste pretul abonamentelor TV si NET
Dupa Orange Romania Communications care a trimis zilele trecute o notificare de modificare a preturilor pentru abonatii serviciilor fixe (telefonie fixa) si DTH (satelit), care vor plati mai scump cu 2 euro fiecare serviciu din 1 aprilie, acum si operatorul Orange Romania a trimis o notificare de scumpire a abonamentelor de telecomunicatii cu 2 euro fiecare. Aceasta scumpire va intra in vigoare din 19 aprilie.

Mai jos va vom pune la dispozitie notificarea primita de o parte dintre abonati, notificare cu privire la modificarea unilaterala a contractului de abonament Orange:

„La Orange investim permanent in tehnologie ca sa iti oferim servicii de cea mai buna calitate si sa te bucuri de cea mai buna experienta. Prin urmare, incepand cu 19 aprilie  2024 vom aduce urmatoarele modificari contractului tau. In contextul economic actual si a cresterii constante a costurilor aferente furnizarii serviciilor de telecomunicatii, valoarea abonamentului tau de pe numarul / fiecare dintre numerele (aici este scris numarul abonatului) va fi majorat cu 2 euro.

Majorarea valorii abonamentului/ abonamentelor nu modifica perioada contractuala curenta si nici restul conditiilor contractuale. Totodata te informam ca se aduc urmatoarele modificari Clauzelor Contractuale de baza aplicabile  abonamentului / abonamentelor mai sus mentionate. Articolul 10 va avea urmatoarele modificari.

Orange Romania are dreptul de a modifica tarifele pentru serviciile contractate de catre Client conform indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC/HICP anual dat average index and rate of change) respectiv rata medie anuala a inflatiei stabilite pentru Romania de catre Eurostat Oficiul de Statistica a Uniunii Europene, valabila la data la care se implementeaza modificarea dar nu mai mult de 8% din preturile standard ale serviciilor fara reduceri prezente in contract.

Orange Romania mareste pretul abonamentelor TV si NET

Orange Romania are dreptul sa aplice modificarea de mai sus o data pe an in mod automat fara a mai fi necesara o alta formalitate sau consintamantul Clientului in acest sens exclusiv in temeiul notificarii trimise de catre Orange Romania. Notificarea poate fi comunicata o data cu factura de servicii prin SMS, e-mail sau scrisoare. Avand in vedere faptul ca posibilitatea de modificare a tarifelor precum si mecanismul de aplicare a acesteia au fost agreate de catre Parti prin prezenta clauza actualizarea tarifelor in termenul prezentului articol nu reprezinta o modificare unilaterala Articolul 10 Alte Clauze devine Articolul 11.

Ne dorim sa ramai in continuare clientul nostru insa daca nu esti de acord cu aspectele de mai sus poti renunta la contract in termen de 30 de zile de la data primirii acestei notificari fara a plati penalitati / despagubiri. Pentru aceasta ne poti contacta printr-o scrisoare trimisa la adresa B-dul Lascar Catargiu, nr 47-53, sector 1, Bucuresti / pe orange.ro/contact, prin apel la 300 sau in magazinele Orange.

In cazul renuntarii la contract ai obligatia de a returna echipamentele TV si internet pe care le ai in custodie (daca este cazul) intr-un magazin Orange. In lipsa unui raspuns din partea ta vom considera ca esti de acord cu implementarea modificarilor la data anuntata mai sus.

Cu prietenie, Antoine Drevon, Director Marketing Orange Romania SA.”

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

33 COMENTARII

 1. Notificare privind modificarea unilaterală a contractului

  Dragă abonat,

  Dintotdeauna am încercat să susținem un nivel cât mai avantajos al tarifelor practicate pentru serviciile oferite, cu care te-am obișnuit – acest lucru a fost și va rămâne o prioritate pentru noi!

  Încercăm să îmbunătățim continuu serviciile pe care ți le oferim, motiv pentru care de curând am introdus în grila digitală de bază unele dintre cele mai dorite canalele: Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Discovery HD, Animal Planet HD, ID Investigation HD, TLC HD, HGTV HD, Fishing & Hunting HD, Mezzo și BBC Earth HD. Îți oferim astfel una dintre cele mai variate grile tv de pe piață, cu peste 200 canale, dintre care peste 70 în format HD. Dacă beneficiezi de serviciul de internet, ai disponibile cele mai mari viteze din România, de maxim 1024 Mbps, disponibile atât pentru download cât și pentru upload, putând beneficia și de cea mai nouă generație de router: WiFi 6 cu funcție MESH.

  Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și pentru a putea să oferim abonaților noștri aceeași calitate a serviciilor, dar și pentru a putea face față provocărilor determinate de creșterea costurilor asociate cu furnizarea serviciilor, ne vedem nevoiți să te informăm că, începând cu luna aprilie 2024, contractul tău se va modifica. Valoarea cu care se ajustează abonamentul tău este de +5 lei, urmând ca tariful lunar pentru serviciile contractate să fie de 85 lei pe lună (tva inclus), această ajustare reflectând o parte din creșterea costurilor de furnizare a serviciilor.

  Te asigurăm că tarifele serviciilor de care beneficiezi rămân în continuare foarte atractive, iar serviciile de care beneficiezi sunt la standarde calitative ridicate!

  Ne dorim să fii în continuare abonatul NextGen Communications, însă, în cazul în care nu ești de acord cu această modificare, ai dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări, fără plata vreunor penalități sau despăgubiri. Denunţarea unilaterală a contratului se poate realiza prin notificare scrisă cu confirmare de primire transmisă la sediul NextGen Communications SRL din Bulevardul Lascar Catargiu, nr. 47-53, et. 7, Sector 1, București, 010665.

  Apreciem loialitatea ta și te asigurăm că vom găsi întotdeauna modalități de a-ți oferi servicii de cea mai înaltă calitate și la cele mai avantajoase prețuri, motiv pentru care depunem eforturi de a fi în continuare cel mai bun furnizor de telecomunicații de pe piața locală, cu cea mai completă și accesibilă ofertă de servicii.

  Pentru detalii despre ofertele NextGen sau orice alte informații, ne poti contacta prin următoarele metode:
  – serviciul Relații Clienți la numărul de telefon 03xx 564 400 (xx reprezintă prefixul local);
  – cel mai apropiat magazin NextGen (pentru lista completă de magazine și orarul de funcționare te rugăm să accesezi site-ul wwwnext-gen.ro).
  – e-mail la adresa supor @next-gen.ro.

  Echipa NextGen

  Am primit această notificare din partea NextGen odată cu factura trimisă în seara asta pt. luna februarie 2024.

 2. Banii abonaților rămân aceiași. Deci se presupune că nu vor crește încasările, ci vor scădea numărul utilizatorilor Orange, care vor migra către companii care oferă servicii mai accesibile.

  • Chestia este ca singurul operator care nu scumpeste momentan este Digi care are o grila slaba. Eu zic ca daca va venit scumpirea negociati cu ei poate va scot cei 2 euro.

   • Grila Digi n-ar fi neapărat rea, dar mai trebuie lucrat pe HD-uri și probabil ce contează cel mai mult în cazul meu e că refuză să introducă Discovery ID, Crime & Investigation și Animal Planet. Ca grilă TV, tot Orange mi se pare mai ok.

 3. Am sunat azi la orange. Mi-au confirmat ca momentan serviciile pe fibra si mibilul nu mi-l scumpesc., ci doar abonarilor satelit …cand le-am zis ca dreptul legal de a rezilia contractul se potriveste cu legea in vigoare…au schimbat „tonul”. E clar ca testeaza rectiile, si ulterior vor creste si pt restul, sau nu…

 4. Antonie drevon este mafiotul șef.
  Vor pierde abonați, dar vor are venituri mai mari, dar vor pierde în continuare abonați și vor mări iară, vor pierde iară abonați, vor mări tot așa, până vor vedea că au dat-o un osul un baltă

   • Aici nu-i vorba de posturile Discovery. La ORO erau de mult. Iar dacă era faza că au intrat la OROC, scumpeau de atunci, nu cu câteva luni după. Aici e strict vorba de lăcomia unora, care-i va duce la faliment.

    Digi va avea toată piața, pentru că nu au niciun concurent serios pe piață.

    • Contractul dintre ORO /OC si Discovery a fost refacut anul trecut in toamna iarna si sti ce a spus un Ionut aici pe site- ul acesta? Ca ORO va plati mai mult in noul contract si ca va acoperi si bani pe care Digi nu doreste sa ii dea sa introduca ID si AP. V-ati bucurat ca va introdus HGTV si ca va tine ID in baza ( un canal premiu). Acum platiti consecintele.

     • Ce treaba are dpdv juridic contractele semnate intre Discoveru cu Orange si Digi ca sa fie valabil ce ai scris

      „Ca ORO va plati mai mult in noul contract si ca va acoperi si bani pe care Digi nu doreste sa ii dea sa introduca ID si AP. V-ati bucurat ca va introdus HGTV si ca va tine ID in baza ( un canal premiu)”

      Ps… A vazut Ionuț contractul? E frectie, prosteala la adresa abonaților Orange marirea asta. Toate pierderile lor, le baga cu 2 euro per serviciu minim odată pe an.

     • 1 Anul trecut au marit doar cu un euro. 2 Asa fac furnizorii de canale daca vad ca nu le merge pasenta cu un cablist se duc la alt cablist si incearca marea cu degetul. Celor de la ORO le-a cerut mai mult cu toate ca o data cu noul contract aveau mai multi clientii deci trebuia sa le dea o reducere mai mare. 3 Nu trebuie sa vezi contractul trebuie doar sa vezi ce se intampla in piata media in acest caz si iti dai seama repede cum sta treaba. Iar marirea asta cu 2 euro asta iti da de inteles ca negocierile dintre OC/ORO Discovery sunt rezultatul acestei mariri nu inflatia.

     • Alt banc al zilei… ID in bază canal premium 🙈🙈🙈🙈. Gorila ești Ok? Sun la 112 să-ți comand o pizza? Dă-mi adresa unde sa fie livrată? 🤗🤗🤗

     • Pai ei scumpesc și telefonia mobilă și internetul.N are treabă cu Discovery, pur și simplu a fost o coincidență cu introducerea acestor posturilor și mărirea abonamentelor. Ei oricum măreau pentru că asta e strategia lor de marketing.Digi nu a mărit preturile anul trecut,cu toate că un moderator de pe aici susținea că vor scumpi abonamentele cu 5 lei.Digi însă fata de Orange are alta strategie de marketing…Eu am fost abonatul Romtelecom/Telekom/Orange până anul trecut.De doua ori pe an primeam notificări de mărire de preț, făceam cerere de reziliere , ei mă sunam și mi ofereau promoții dacă îmi prelungesc abonamentul…În decursul a zece ani de contract am ajuns sa plătesc la jumătate față de abonamentul inițial din 2013 în plus am avut HBO gratuit 2 ani, Netflix gratuit 6 luni, cu conditia prelungirii contractului.Dar în final m am saturat sa tot pierd timpul trimițând cereri de reziliere și sunând prin CC. Digi în schimb are oferte puține, dar sunt stabili în preț.Si se extind marindu-si constant aria de acoperire și numărul de abonați, compensând astfel inflația și negociind altfel cu furnizorii media…

   • Tot tu ai spus ca Digi nu cade in capcana Discovery,si acu’ fac si ei ca orange, cine te m ai crede,Gorila lumea de la tara plateste in plus ,e m ai dificil pt ei sa schimbe operatorul.vaicareala pt 1-2euro,e aici pe blog e la tine+dsf(tot tu,adica)

    • Una este sa maresti pretul cu 3-5 lei pentru a pastra aceleasi canale ( platesti acei 10% marire ceruta de Discovery pentru inflatie ). Si alta este sa platesti 10 lei cat cere ORO sau OC. Deci unde cade Digi in capcana? Esti sigur ca in mediu rural este greu de schimbat operatorul sau in orasele mari este greu? Iti spun eu ca in zonele rurale exista atat Digi cat si OC insa in orase nu. Iti dau exemplu in Valcea si Pitesti in orase exista doar Digi in schimb in rural zonele limitrofe sunt Digi si ORO. In Argesi in judet ORO a cablat 96% din judet. Au ramas ne cablate Bascov si Pitesti plus 2 comune mici. Iti zic de AG si Valcea ca am cablat eu in aceste zone pentru ORO.

     • Depinde de zona.De exemplu in Teleorman nu este greu sa-ti schimbi furnizorul, este imposibil.Exista o singura retea atat in urban cat si un rural…

     • Daca vrei sa scapi de Digi merita sa iti iei DTH ORO/ OC cu 3 receptoare si ai ce doresti. Deci asta este vrajala ieftina ca nu exista posibilitate.

     • Se poate si nu se poate cu DTH-ul de la ORO…La mine la bloc nu se poate pentru ca nu am orientare spre satelit…Pe bloc nu se poate ca e refacut acoperisul tip sarpanta, iar s-o pun la vecin pe partea cealalta a blocului e bataie de cap…Plus ca la blocurile anvelopate nu-ti permiti sa strici izolatia sa-ti pui lighean…Mai sunt si costurile STB-urilor, care nu sunt mici…Chiria la 3 STB-uri e cat un abonament la Digi…

  • De ce Antoine este „mafiot sef”? Că pentru niște posturi de kko ti-a marit abonamentul? Crezi ca Digi nu putea sa faca asta, dar nu a vrut, nu vrea si nici nu o aa vrea…. sper…. vreodată.