Prima History, Profit News, Medika TV, Atomic Academy si Mooz Dance ies din grila Digi
Digi Romania a facut ieri, 25 aprilie, cateva modificari in grila digitala. In acest material vom detalia aceste modificari.

Digi a scos din grila nationala digitala canalele: Profit News, CGTN HD, Prima History, Medika TV, Atomic Academy, Tele Moldova Plus (va ramane in Harghita, Sibiu, Timisoara), Telestar 1 si Mooz Dance (aceste canale au ramas doar in judetele cu etnici maghiari). Ardeal TV (a ramas doar in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Sibiu si Mures) si variantele SD ale canalelor Digi Sport 4 SD si Cinemax 2 SD, au ramas variantele HD.

Aceste canale au fost eliminate definitiv din grila nationala. Operatorul pare ca facut 2 greseli. Conform avizului si rugamintii CNA, Digi trebuia sa scoata Arcadia TV din avize si sa elimine din grila postul Prima Food & Travel pentru ca, in opinia CNA, acest post a intrat abuziv in grilele operatorilor de cablu inlocuind Arcadia TV, post care s-a retras din Romania.

In loc sa scoata si Prima Food &Travel, Digi il pastreaza in grila in continuare. Tot conform avizelor, Digi trebuia sa mai faca in grila nationala urmatoarele modificari: sa introduca la nivel national Kapital TV, Digi a introdus acest canal doar in anumite judete. Digi trebuia sa inlocuiasca Bollywood TV cu Bollywood Clasic, lucru pe care operatorul l-a facut doar cu numele in EPG insa in realitate este tot Bollywood TV.

Prima History, Profit News, Medika TV, Atomic Academy si Mooz Dance ies din grila Digi
In grila nationala digitala Digi au intrat canalele TVR Sport HD, SkyShowTime 1 si SkyShowtime 2 HD. In grilele din anumite judete Digi a mai facut urmatoarele modificari:

 • in judetele cu 5 canale locale / regionale au scos Cinethronix inlocuindu-l cu Kapital TV. Cinethronix a ramas doar in judetele cu canale maghiare
 • In judetele cu posturi maghiare au iesit canalele Rapsodia TV, Exploris HD si Disco Mix HD
 • Sens TV a iesit din grila din Timisoara, Mixt TV a iesit din Brasov, Jednotka (canal sarbesc) a iesit din judetele Arad, Brasov, Harghita, Bihor, Timis
 • Rock TV a ramas doar in judetele Arad, Maramures, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Harghita, Bihor, Satu Mare, Covasna, Sibiu, Timis

Digi a reasezat unele canale in grila dupa cum urmeaza: Acasa TV in zona generalista, TVR Sport HD la categoria sport, TVR Folclor HD la categoria muzica, Trinitas HD la categoria religie.

Acestea sunt modificarile facute de Digi in grila digitala, ramane de vazut daca operatorul va remedia cele 2 probleme: neintroducerea Kapital TV in grila nationala si inlocuirea fizica a postului Bollywood TV cu Bollywood Clasic. O alta intrebare pe care si-o pun abonatii este daca Profit News si Prima History vor reveni in grila.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

47 COMENTARII

 1. Mare păcat că s-a scos în BUCUREȘTI,,TELESTAR ” sămbăta și duminica de la ora 08_○○ se difuzau pagini din baletul clasic!! La ce,, ne trebuie un pic de cultură „???

  • Îmi plăceau filmele de pe Telestar, nu și subtitrările din care nu se înțelegea nimic și nici calitatea VHS a imaginilor. Am văzut aceleași filme la calități mult mai bune pe alte canale sau pe internet. Nu știu cum de nu i-a sancționat CNA-ul pentru difuzări atât de neglijente.

 2. Rusine pentru Digi!!! Exemplu lui Vodafone si Orange are canale maghiare este extraoptiuni. Trebuie sa fii obligatoriu lui Digi introduci restul judetele care lipsa canale maghiare sa fii toate judetele se poate extraoptiuni pentru cablu si satelit Digi are.

  • Barem la niste rahaturi or sa bage ceva bun… nu poti compara super rtl cu Pro7… iar prima comedy nu-l poți numi post de comedie cu benny hill… noroc cu Duban că mai saltă audiențele. Prima in afara de prima tv, prima news si hai sa zic si prima comedy cu bendeac si filme comedie romanesti…. restul sunt praștie….. posturi schimbate aiurea, nici ei nu stiue ce posturi au scos si se laudau pe urma ca au lansat alte posturi cand emisiunile erau la fel doar sigla scimabata

 3. De ce nu dau ei comunicate oficiale,să informeze abonatii despre ce intenții au,modificări ale grilei greseli,etc.ca în cazul neplatei abonamentului imediat taie semnalul,mulțumesc media max ca aici mai găsești informații în timp util.

 4. Mai trebuiau sa scoata din ele, sunt multe posturi cu muzica populară, multe SDuri ale un HDuri cu audiente mediocre. Mai mult de 130-140 de posturi fara dubluri nu trebuia sa aibe grila. Sunt clonele alea SD ținute aiurea…. in afara de TVRuri, Pro-uri, Antene, Kanal-ele… nu se uita nimeni la fotbal in SD, filme in SD, desene documentare si muzica in SD. Cine mai are decodoare SD sunt oameni mai invarsta care au TVuri mai vechi si nu au mufe HDMI in ele.

  Per ansamblu grila a fost îmbunătățită, se putea si mai bine in sensul sa o mai reduca, sa bage extraoptiuni ca sa vada fiecare ce vrea pe banii lui.

  • Cum a fost îmbunătățită grila? S-au scos vreo 9 canale, din care unul HD și s-a adăugat varianta în HD a unuia care era în grilă(TVR Sport). Unde e îmbunătățirea? Cei care nu vor mai multe canale, pe motiv că sunt slabe, pot edita lista de canale ștergându-le din grilă.
   Lăsați-o pe aia cu cele 2 canale Skyshowtime, că va fi opțiune separată, contracost, nu are treabă cu grila de bază.
   La ultimele două actualizări ale grilei s-a procedat la fel, s-au scos canale, deci merge di prost în mai prost.
   Intradevăr la actualizările precedente s-au mai adăugat unele variante în HD, dar consider că asta e norma și ar trebui băgate toate în HD, văzând că mai toate canalele tv au variante în HD, cu excepția unora. Să nu-mi spuneți ca nu mai au frecvențe libere, ca tocmai în zonele maghiare, unde sunt canalele maghiare sunt și canalele astea care au fost scoase la noi ceilalți, doar că nu se vrea să se investească.

   • Au 5 frecvente libere. Cu , ce sa imbunatatit grila? Sau scos 9 gunoaie si au intrat 4 HD-uri si un SD, va mai intra Film Mania si gata . Gata cu mocangeala vreti calitate scoate banul.

    • Cum am spus mai sus, ce legătură au cele 2 canale Skyshowtime în HD, care sunt la liber de probă cu pachetul de bază, din care s-au scos canalele. Un abonat la pachetul de bază, nu va vedea în viitor celw 2 programe. Cum are grila îmbunătățiță, dacă i s-au scos canalele?
     Singurul lucru bun e TVR Sport HD, dar a fost scos CGTN HD.
     Se înlocuiește Bollyood Tv HD cu Bollyood Clasic HD.
     Pt un abonat la pachetul bază care e imbunătățirea , care sunt cele 4 canale HD? Singurul lucru bun e TVR Sport HD, dar a înlocuit gunoiul CGTN HD deci nici un HD în plus.
     Iar Film Mania nu a intrat încă, ca să-l luăm în calcul. Tot aici se spunea că e posibil să intre canalele Film Box și nu au intrat, așa că până nu va intra Film Mania tratăm informația ca zvon.
     Menționez că eu am extraopțiunile, deci plătesc.

     • Digi a curatat grila de gunoaie. Oricum la 26 de lei sa ai BBC Earth BBC First Epic Drama si alte canale care la alti sunt la 35 de lei e ceva. Mai bine putin din toate si de calitate in baza si cine vrea premium in extra si HD, Parerea mea . Cele 9 canale erau de proasta calitate parerea mea.

   • Pai asa cum l-au scos pe cel de Rock si pe cel de muzica electronica, sa le scoata si pe alea doua, impreuna cu Favorit, Etno, Emi si asa mai departe,sa ramana cu TVR Folclor si atat.

     • Pai si ce, rock-ul si muzica electronica nu au fani ?!? De Untold ai auzit vreodata? Sau ce crezi ca lumea toata asculta doar muzica de cocalari cu burti de femei gravide?