TNB se muta in online
Teatrul National Bucuresti se muta in mediul online. Din cauza pandemiei globale COVID-19, toate teatrele din tara s-au inchis, astfel multi actori consacrati sau actori la inceput de drum au ramas fara activitate.

Teatrul National din Bucuresti este printre primele teatre care si-a mutat activitatea in online. TNB TV este postul TV care a inceput sa emita pe YouTube, canalul YouTube se numeste TNB-TV Teatrul Național din București. Pe acest post putem urmarii actorii teatrului I.L. Caragiale.

In perioada martie – iulie 2020, canalul Youtube al Teatrului National Bucuresti a difuzat conferinte de teatru inregistrate de-a lungul timpului dar si piese de teatru. Printre aceste piese difuzate pe TNB TV enumeram: Doua loturi, Dumnezeu se imbraca de la second hand, Luminita de la capatul tunelului, dar si piese inregistrate si pastrate in arhiva teatrului printre care: Napasta, Ultima Ora, Take, Ianke si Cadir, Visul unei nopti de vara.

Sloganul postului TNB-TV este: Intr-o lume prea agitata, artistii aduc echilibru. Oficialii Teatrului National Bucuresti au mentionat ca pe postul TNB TV vom gasi interviuri cu actori, regizori si scenografi ai Teatrului National dar si cu altii care li se vor alatura proiectelor desfasurate in online pe postul acest canal TV.

Istoria Teatrului National Bucuresti incepe in anul 1852 cand se deschide Teatrul cel Mare din Bucuresti, fiind deschis in locul Hanului Campinencii. Proiectul teatrului este aprobat de domnitorul Alexandru Ghica (1840). Primul director al teatrului este Costache Caragiale iar prima piesa de teatru are loc in decembrie 1852 si se numea Zoe sau Un amor romanesc.

In 1861 are loc o premiera nationala si anume se joaca pentru prima data in Romania piesa Hamlet de Wiliam Shakespeare. In 1864 Teatrul cel Mare devine institutie nationala iar in 1875 isi schimba numele in Teatrul National.

TNB se muta in online

In acest teatru s-au pus in scena piese consacrate si cunoscute inclusiv in ziua de azi, piese precum: Chirita in provincie (1853 – jucata atunci in premiera pentru Bucuresti), O noapte Furtunoasa, de I.L. Caragiale (1879),  O scrisoare pierduta (1884), Titanic Vals (1932).

In 1942 se infiinteaza Muzeul Teatrului National. Cladirea Teatrului National a fost daramata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1944. In Teatrul National din Bucuresti au jucat de-a lungul timpului cei mai mari actori, printre acestia enumeram: Grigore Vasiliu Birlic, Radu Beligan, Marin Preda, Dem Radulescu, Marin Moraru, Gheorghe  Dinica, Maria Buza si altii.

In 1973 se inaugureaza noua cladire a teatrului cu trei sali de spectacole: Sala Mare, Sala Mica si Sala Atelier. In 1994 la TNB se joaca piesa Romeo si Julieta cu George Calin si Claudiu Bleont. Intre 1990-2005 Teatru National reia o serie de piese consacrate enumerate mai sus in acest material.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.