Prima TV disponibil pe satelit Eutelsat 16A
Postul Prima TV este disponibil pe satelitul Eutelsat 16A 16° E, frecventa 12643 MHz, SR 27500, polarizare verticala, FEC 2/3, modulatie 8PSK, criptare Conax.

Semnalul era ridicat pana acum de Freesat insa acum reprezentantii Clever Business Transilvania isi platesc singuri chiria. De asemenea, Prima TV era disponibila FTA pe Intelsat 33E 60° E.

Pe Eutelsat 16A putem receptiona posturi romanesti free-to-air precum: Favorit TV, Digi 24, Alfa & Omega TV, Realitatea Plus, Etno TV, Pro TV International, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara si TVR Targu Mures.

In ceea ce priveste posturile din afara tarii, acestea sunt cateva exemple pe care le putem receptiona pe Eutelsat 16A:
-Serbia, Muntenegru si Kosovo: Svet Plus, TV Kopernikus, KCN Music 2, RTK 1 Sat, Pink Folk, RTRS Plus, TV Duga Plus, RTCG Sat, DM Sat
-Albania: Euronews Albania, Top News, Kanali 7, Tring Sport News, Sport 3 HD Albania, Sport 4 HD Albania, Vizion Plus HD
-Germania: Arena HD
-Bulgaria: Wness TV
-Italia: Snai Live, Snai Quad Race
-Cehia: CT 24 HD
-Croatia: Z1, HRT 4 HD, HRT International, Laudato TV
-Slovenia: Arena Slovenia, Nova 24 TV
-Slovacia: Supersat TV
-Bosnia si Hertegovina: OTV Valentino, BN Music HD

Prima TV disponibil pe satelit Eutelsat 16A

Licenta audiovizuala Prima TV a fost cedata recent catre Clever Business Transilvania, una dintre companiile controlate de omul de afaceri Adrian Tomsa. Totodata, reprezentantii Clever au anuntat ca vor incepe curand emisia in format HD. Se asteapta ca in viitorul apropiat, pana la finalul anului, sa inceapa emisia HD.

De asemenea, in presa online au aparut zvonuri privind anularea emisiunii Cronica Carcotasilor incepand din 2021 si plecarea lui Serban Huidu de la Prima. Acesta a negat informatiile aparute in presa, mentionand ca are in continuare contract cu Prima TV iar emisiunea continua, chiar daca Prima TV are alti patroni.

In acelasi interviu a mentionat ca editiile Cronica Carcotasilor sunt inregistrare saptamanal, nefiind emisiuni preinregistrate.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

8 COMENTARII

 1. Aham am înțeles, păi și asta ce semnifică ca trebuie sa plătesc în plus la abonament pentru asta ca să-l pot recepționat… deci prima nu se mai recepționează la liber cum ar veni…???

  • Din pacate nu se mai receptioneaza liber, si eu il receptionam de pe satelitul Intelsat 60 Est impreuna cu KISS TV si am avut semnal 80%. Folosesc o antena de 100 cm cu motor Amiko H-H USALS. Ca sa receptionezi Prima TV trebuie abonament de exemplu este serviciul Freesat. Cumperi cu 50 sau 60 de lei o cartela si 100 de lei abonament pe un an (adica platesti o singura data pe an nu in fiecare luna ca si la operatorii de cablu sau DTH). In total face 150 sau 160 de lei. Can expira abonamentul platesti doar 100 de lei. Daca ai cartela TVR (ca si in cazul meu) atunci poti activa serviciul Freesat si platesti doar 100 de lei nu mai cumperi alta cartela.

 2. „Semnalul era ridicat pana acum de Freesat insa acum reprezentantii Clever Business Transilvania isi platesc singuri chiria.”

  Cine a confirmat informatia că „acum Clever Business Transilvania isi platesc singuri chiria”? Sau e doar o supozitie de-a dvs? Caz in care va rog sa rectificati/precizati aceasta.

  • Dvs sustineti ca dupa ce Prima tv va ramane doar pe Eutelsat prima tv nu va plati ridicarea sa catre Free Sat? Ma faceti sa rad. Nici un reprezentant dth nu ridica pe satelit un post tv fara sa ceara ca acesta sa plateasca. Mai ales daca preluarea postului de catre ,cablisti se va face de pe TP-ul dth-ului.

   • Eu unul nu mai prind Prima tv de astăzi, îmi arată mesajul cand dau pe el:nu este disponibil, atât pe prima cât și pe Kiss TV, deci asta are legătură cu schimbarea coordonatelor de emisie de pe satelit……???

     • Păi da pe Intelsat, că s-a mutat pe Eutelsat acum, păi și asta ce înseamnă că nu îl voi mai recepționa de acum înainte sau se va rezolva problema….??? Bănuiesc că nu are nici o legătură cu preluarea de către Clever nu…???

     • Ba da are legatura cu preluarea postului de catre Clever si asta inseamna ca Prima tv va fi codat pe satelit de acum incolo si pentru a-l receptiona iti trebuie o cartela freesat sau sa iti faci abonament la cablistul tau local. Sau la un operator DTH.