Prima TV – televiziunea cu cele mai multe reality show-uri in Romania
Prima TV s-a lansat in decembrie 1997, este un post generalist si a fost preluat inca de la inceput de toti operatorii de televiziune prin cablu. Acest post a adus formate de emisiuni internationale adaptate pietei mass-media din Romania.

Prima TV este un competitor de temut pentru posturile Pro TV si Antena 1, avand acoperire nationala. In continuare vom detalia o mica parte a emisiunilor care au consacrat acest post de-a lungul anilor.

In 1997-1998 au lansat principalul buletin de stiri al postului, de-a lungul timpului acest buletin de stiri a fost prezentat de Vlad Ionescu, in prezent fiind prezentat de Ioana Maria Moldovan. In 1999 au lansat emisiunile Nadine Show si Apel de Urgenta. In anul 2000 apare emisiunea Vrei sa fii milionar? Prezentata de Virgil Iantu, este o emisiune de cultura generala aceasta, aceasta fiind difuzata si de Kanal D.

Anul 2001 aduce cea mai longeviva emisiune a postului, Cronica Carcotasilor prezentata la început de Mihai Gainusa si Serban Huidu, prima emisiune de satira din Romania. Cronica Carcotasilor prezinta imagini cu greseli gramaicale luate de pe toate posturile autohtone. Tot in 2001 apare emisiunea de mare succes Copiii spun lucruri traznite prezentata de Virgil Iantu. Acesta intreba diversi copii lucruri obisnuite iar ei dadeau cele mai haioase raspunsuri.

Prima TV – televiziunea cu cele mai multe reality show-uri in Romania
In anul urmator, 2002, se lanseaza prima emisiune de bancuri din Romania: Banc Show, prezentata de Cabral si Nadine. La aceasta emisiune veneau oameni obisnuiti si spuneau bancuri. In prezent Cabral prezinta la Pro TV emisiunea Ce spun romanii. In 2003, Prima TV difuzeaza emisiunea Mircea si Oreste Show prezentata de Mircea Badea si Oreste. Acum Mircea Badea este la Antena 3 iar Oreste la Realitatea Plus.

Cel mai mare succes l-a avut emisiunea Big Brother prezentata de Andreea Raicu si Virgil Iantu. Emisiunea prezenta viata a 12 persoane inchise intr-o casa si filmate 24 de ore din 24, emisiunea a avut un succes rasunator, la aceasta emisiune a participat si Ernest, prezentatorul emisiunii In cautarea adevarului de la Kanal D. Castigatorul emisiuni Big Brother a fost un tanar pe nume Soso, acesta plecand acasa cu 75.000 de euro.

In 2004 se lanseaza cel mai longeviv sitcom romanesc cu numele Trasniti in Nato, difuzat si astazi de Prima TV sub alt nume, acest sitcom a avut mai multe denumiri de-a lungul anilor. Tot in 2004 apare emisiunea Schimb de mame care este si acum prezenta in grila postului.

In 2005 apare emisiunea Super Nanny prezentata de Irina Petrea, aceasta ii ajuta pe parintii cu copii mai nazdravani sa ii cuminteasca impunandu-le reguli si pedepse timp de o saptamana cat timp Irina Petrea ii supraveghea pe copii.

In 2006 Prima TV difuzeaza un serial de comedie numit Mondenii, printre actorii acestui serial amintesc pe Mirela Zetea si Mihai Bendeac, acesta din urma este in prezent jurat la emisiunea iUmor de la Antena 1. Tot in 2006 este difuzat pentru prima data concursul Megastar.

In 2007-2008 apar emisiunile Interviurile Cristinei Topescu prezentate de regretata Cristina Topescu, fiica regretatului Cristian Topescu, unul dintre cei mai mari comentatori sportivi. Emisiunea Cireasa de pe Tort prezentata de Horia Varlan este difuzata de Prima TV in 2008. Horia testa vedete in ceea ce priveste arta gatitului.

Prima TV – televiziunea cu cele mai multe reality show-uri in Romania

Un format autohton de emisiune  difuzat de Prima TV, care a fost achizitionat si de alte tari (mai exact de 11 tari) a fost Miss fata de la tara prezentat de Andreea Raicu, emisiunea fiind difuzata in 2010. Emisiunea prezenta calitatile unor fete din zonele rurale ale tarii noastre, frumusetea fetelor, harnicia si cultura generala a acestora. In 2012 se difuzeaza varianta masculina a emisiunii Miss fata de la tara si anume Miss baiatul de la tara.

Aceasta a fost o mica parte a istoriei postului Prima TV, nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos prin care sa va exprimati parerea sau prin care sa aduceti completari.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

21 COMENTARII

 1. Un mic update.
  Pe 23 decembrie 2013, ProSiebenSat.1 Media a anunțat că se retrage din România și Prima TV a fost vândut către omul de afaceri Cristian Burci.
  Pe 23 august 2015, Prima TV a intrat în insolvență, iar pe 8 septembrie 2020, Prima TV a fost preluată de Clever Media.

 2. Va scriu in numele mai multor telespectatori,care urmareau zilnic serialulParadisul Femeilor,difuzat de dvs.la ora 16.Luni,26 oct.spre dezamagirea noastra,am descoperit ca ora de difuzare a fost schimbata.Nu stim motivul,dar va rugam daca se poate sa reveniti cu difuzarea lui la ora 16.
  Ora la care este acum,este f.nepotrivita.
  Va multumesc si sper sa nu ne dezamagiti.

 3. Mi-ar place sa se reia Cireașa de pe tort, dar difuzata la ore accesibile, nu noaptea cum am văzut întâmplător și episoadele de la început unde invitații dădeau și rețetele