PRO TV International primul post privat pentru romanii din diaspora
PRO TV International este un post tv lansat in 2000 de catre compania Media Pro. Este primul post tv privat destinat romanilor din diaspora. A fost lansat pe 29 aprilie 2000 chiar in ziua de Paste. PRO TV International promoveaza traditiile si obiceiurile romanesti.

Istoria postului PRO TV International
Prima tara straina care il preia pe cablu si DTH este Israel in Februarie 2001. Octombrie 2002 – prima emisiune realizata exclusiv de PRO TV International (fara sa fie preluata de alte posturi ale trustului PRO) se numeste „De Suflet” si este prezentata de Mihaela Tatu.

In aprilie 2003 PRO TV International difuzeaza primul sitcom (preluat de pe PRO TV) „La Bloc”. In 2004 este preluat de companiile de cablu din Germania si Suedia. In 2003 este preluat si de tarile de peste ocean, SUA si Canada. In 2004 a 2-a emisiune produsa 100% de postul PRO TV International se numeste „Descopera Romania”, aceasta emisiune promova prin documentare difuzate cele mai frumoase locuri din Romania.

Tot in 2004, PRO TV International lanseaza serviciul EDGE, serviciu ce permitea vizionarea postului pe mobil. In 2004 postul preia de la PRO TV si difuzeaza prima telenovela romaneasca produsa de Media PRO, „Numai Iubirea”, in rolurile principale Adela Popescu si Dan Bordeianu. A avut cea mai mare audienta si in afara Romaniei. Se lanseaza si emisiunea „Te vezi la Pro TV International”, aceasta emisiune prezenta fotografii si mesaje scrise si trimise de telespectatorii din diaspora pentru rudele lor din Romania.

PRO TV International primul post privat pentru romanii din diaspora
In Martie 2005 PRO TV International este primul post din Romania destinat diasporei ce emite si pe internet. In 2009 intra in grila marelui operator italian SKY.

PRO TV International intra si in Spania pe cablu si DTH. Pe langa telenovela romaneasca „Numai Iubirea”, PRO TV International a mai preluat de pe posturile Media PRO si alte seriale produse de aceasta companie cum ar fi: telenovela „Inima de Tigan” , „State si Flacarica”, emisiunea „Vacanta Mare”, emisiuni preluate de pe PRO TV si care s-au bucurat de un mare succes.

Pe PRO TV International a fost si „Teo Show”, emisiune prezentata de Teo Trandafir. Compania Media Pro detine in Romania posturile: PRO TV, Pro 2 (in trecut Acasa tv), PRO X (in trecut Sport.ro), Pro Cinema, Pro TV International si cel mai nou post tv al trustului, Pro Gold. Trustul Media Pro a avut si posturi radio, cel mai cunoscut post radio infintat de Media Pro este Pro FM cumparat recent de compania Digi (RCS – RDS).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. […] Pro are in portofoliul sau posturile Pro TV, Pro 2, Pro Cinema, Pro X si Pro TV International. Dupa cum am scris si la inceputul articolului, posturile Pro sunt detinute de o firma americana […]