Pictorul de la curte – serial coreean TVR
Televiziunea Romana pregateste difuzarea serialului sud-coreean Pictorul de la curte (Painter of the Wind – 2008), bazat pe romanul istoric al lui Lee Jung Myung. Pe aceeasi poveste a fost bazat filmul coreean din 2008 A portrait of a beauty cu Gyu-ri Kim, Yeong-ho Kim si Nam-gil Kim.

Rezumat serial Legendele palatului: Pictorul de la curte
In 1766, Kang Su-hang, un pictor si membru senior la Dohwaseo, Academia de Pictura, este gasit ucis in urma unei misiuni date de fiul printului mostenitor, care va fi ulterior regele Jungjo (1752 – 1800, al 22-lea rege al Dinastiei Joseon).

Misiunea era aceea de a picta portretul printului mostenitor. Seo Jing, un alt membru al academiei Dohwaseo, este gasit mort in timp ce investigheaza moartea lui Kang Su-hang. In plus, sotia lui Seo Jing este ucisa iar fiica lor dispare.

Zece ani mai tarziu, Kim Hong-do, un membru senior Dohwaseo, descopera un nou student, Shin Yun-bok. Kim observa talentul acestuia si incearca sa-l protejeze de conspiratiile din jurul sau. Kim Hong-do si Shin Yun-bok isi servesc regele punand in tablou realitatea oamenilor obisnuiti. Insa, oficiali puternici ai palatului comploteaza sa scape de cei doi pictori, acestia fiind curand dati afara de la Dohwaseo.

Legendele palatului: Pictorul de la curte – serial coreean TVR

Din distributia serialului fac parte actorii Shin-yang Park, Seung-ryong Ryu (Miracle in Cell No. 7 – 2013, War of the Arrows – 2011), Soo-bin Bae (Memories of the Sword – 2015), Moon Geun-young (A Tale of Two Sisters – 2003), Jun Lee, Hyuk-kwon Park, In-gi Jeong (The Chaser – 2008) si altii.

Drama istorica Legendele palatului: Pictorul de la curte are un singur sezon alcatuit din 20 de episoade.
TVR 1 va difuza serialul coreean din 8 noiembrie, de luni pana vineri, de la ora 18:10, cu mentiunea ca pe 10 noiembrie nu va fi difuzat. Pictorul de la curte va inlocui un alt serial coreean, Secretele de la palat.

Pe IMDb, serialul a obtinut nota 7.9 din 177 de recenzii si a castigat premii la SBS Drama Awards si Baeksang Arts Awards.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.