Probleme imagine / macroblocuri posturi HD Digi
In acest moment, abonatii Digi (RCS & RDS) intampina probleme cu imaginea anumitor posturi HD pe televiziunea digitala prin cablu, posturi precum HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax, Cinemax 2, Eurosport 1, Eurosport 2, Film Cafe sau altele.

Aceasta problema a existat si in cursul zilei de ieri pentru o scurta perioada insa astazi afecteaza foarte multi abonati Digi din mai multe zone din tara si exista de cateva ore bune (problema este vizibila in special pe posturile Eurosport), conform mesajelor primite din partea mai multor clienti RCS – RDS. Nu am primit mesaje privind existenta acestei probleme pe posturile SD.

Reprezentantii relatii cu clientii Digi au confirmat ca problema este cunoscuta si in curs de remediere insa nu a fost oferit un termen estimativ privind rezolvarea acestei probleme.

De asemenea, in cursul serii de ieri, Digi a avut o avarie generala care a afectat o mare parte din clienti la nivel national insa problema a fost rezolvata in aproximativ 15 minute. Reprezentantii Digi au mentionat existenta acestei probleme pe pagina oficiala Facebook insa nu au oferit informatii despre cauza problemei. In acel caz, au fost afectate serviciile de internet fix si internet mobil.

Probleme imagine / macroblocuri posturi HD Digi

Repornirea televizorului sau resetarea decodorului de la Digi nu va solutiona problema, asadar nu sunt operatiuni pe care le putem efectua noi, care sa duca la rezolvarea problemei. Tot ce putem face in aceasta situatie este sa deschidem o sesizare catre Digi (o putem face online pe site-ul digi.ro – sectiunea Contact, pentru a evita sa asteptam foarte mult timp in asteptare la relatii cu clientii) si sa asteptam rezolvarea problemei.

In ceea ce priveste programele TV, Digi inca nu a introdus in grila noile posturi adaugate in lista must carry a anului acesta, insa aceste posturi ar trebui introduse in grila pana la finalul acestei luni.

Nu avem informatii daca sunt afectati si abonatii la televiziunea prin satelit Digi.
Voi ati observat aceste probleme pe posturile HD din reteaua Digi? Daca da, pe ce posturi aveti macroblocuri?

Update 19.02.2021: Aceste probleme inca exista si astazi, inclusiv pe versiunile SD ale posturilor HBO, HBO 2 si HBO 3;
Au fost raportate probleme si pe DTH pe Discovery si Hora TV;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

51 COMENTARII

 1. Aceasta problema este intampinata de mine pe un televizor Samsung (cumparat in 2012) pentru Film Now HD si cele enuntate in articol. Trebuie ceva instalat sau trebuie sa „cautam” programele din nou?

  La problema cu AUDIO -> pe telecomanda exista butonul de AUDIO pe care daca apasati, veti observa ca exista 3 optiuni : romana, engleza si maghiara -> pentru a auzi sonorul, selectati limba engleza.

 2. Salut! În București eu în continuare mă confrunt cu macroblocuri pe posturile Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, History HD și Viasat Nature HD, asta fără să verific toată grila de programe.

  • Salut Mircea,
   Din cate stiu, au fost rezolvate problemele mentionate in acest articol.
   Iti recomand sa faci o sesizare catre Digi, posibil sa ai o problema de semnal in casa/zona.

  • Si bine fac că dorm? Dacă ai avea 4 milioane de clienti și servicii bune nu te-ai pune și tu pe somn pentru câțiva cascati care cer niște posturi cu audiențe spre zero și cu bani????

 3. Nu-i obliga nimeni sa bage toate posturile din must carry. Din cate stiu este un anumit procentaj din numărul total de canale tv. Din astea se scad clonele SD și cele din exrraoptiune.

   • Nu se socotesc posturile din extraoptiuni. Pentru must carry se aplica doar pachetul de baza nr canalelor din acel pachet. Iar pentru analog la o grila de 40 de posturi de exemplu din lista must carry vor intra primele 13 posturi din lista. Sper ca intelegi ce ti-am scris.

  • Marius85,
   25% din numarul de programe din pachetul digital de baza inseamna vreo 40 de posturi, alea din lista must carry.
   Daca in pachetul de baza aveau vreo 100 de posturi, atunci puteau introduce mult mai putine, asta ca exemplu.