Probleme trimitere mesaje SMS numar scurt

Probleme trimitere mesaje SMS numar scurt – in functie de operatorul de la care avem cartela SIM si in functie de setarile telefonului putem intampina probleme cu trimiterea mesajelor SMS catre numerele scurte (premium). In acest articol vom detalia cele mai frecvente motive din cauza carora nu putem trimite SMS-uri catre numerele scurte.

Cea mai frecventa cauza pentru care nu putem trimite mesaje SMS catre numerele scurte reprezinta o restrictie activata in setarile telefonului, aceasta optiune se poate dezactiva urmand acesti pasi in functie de sistemul de operare utilizat:

Android
Settings – Applications – More – Special Access – Use premium services – Message service – aici ar trebui sa avem optiunile Never allow, Ask si Always allow – pentru a putea trimite mesaje trebuie sa avem una din optiunile Ask sau Always allow, daca selectam Ask ne va intreba de fiecare data daca dorim sa trimitem SMS catre numarul respectiv, aceasta este optiunea recomandata. Aceste setari sunt disponibile pe majoritatea telefoanelor Samsung, pe alte modele sau alte versiuni de Android setarile pot sa difere putin.

iOS
Pe dispozitivele cu sistem de operare iOS (iPhone, iPad) nu exista o optiune care sa blocheze trimiterea SMS-urilor catre numerele scurte, astfel incat nu avem ce verificari sa facem in setarile telefonului.
Majoritatea numerelor scurte permit primirea SMS-urilor si din afara tarii, astfel incat putem trimite si din roaming SMS-uri insa trebuie sa ne asiguram ca adaugam prefixul Romaniei. Drept urmare, daca dorim sa trimitem SMS catre un numar scurt din strainatate (exemplu, catre 1234) trebuie sa trimitem mesajul catre +401234. Contactandu-i pe cei de la Orange si Vodafone ne-a fost confirmat ca nu exista restrictii pentru trimiterea mesajelor catre numere scurte din afara tarii.

Probleme trimitere mesaje SMS numar scurt din reteaua Vodafone, Orange, Digi sau Telekom

Daca intampinam probleme cu trimiterea mesajelor catre un anumit numar scurt, primul lucru pe care trebuie sa-l verificam este daca se pot trimite mesaje catre acel numar din reteaua noastra. Unele numere pot primi mesaje doar din anumite retele (de exemplu, doar din Vodafone, Orange si Telekom) astfel incat abonatii Digi nu vor putea trimite mesaje catre numarul respectiv. Acest lucru nu tine de Digi, fiind o decizie luata de detinatorul numarului impreuna cu operatorul care furnizeaza acel numar.

De regula operatorii de telecomunicatii furnizeaza liste cu numerele scurte catre care se pot trimite SMS din reteaua lor, este mai usor sa verificam impreuna cu detinatorul numarului scurt din ce retele se pot trimite SMS-uri.

Important! Din reteaua Orange prepay nu se pot trimite mesaje catre numerele scurte, doar de pe un abonament. Este bine de stiut ca mesajele catre numerele scurte sunt taxabile in majoritatea cazurilor astfel incat trebuie sa fim informati privind costul mesajului, pentru a evita surprize neplacute.

Daca intampinati probleme in privinta localizarii optiunii necesare pentru a permite trimiterea mesajelor catre numerele premium, lasati un comentariu mentionand modelul telefonului si versiunea sistemului de operare urmand sa incercam sa va ajutam. De asemenea, daca doriti sa verificati din ce retele se pot trimite SMS-uri catre un anumit numar scurt, lasati un comentariu mentionand numarul in cauza si de catre cine este detinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII

 1. Buna , am un iphone xs max si de la un timp nu mai pot trimite sms la numere scurte(imi apare nelivrat cu !) sunt pe Telekom si cei de acol nu stiu de ce nu pot trimite,sunt pe abonament.

  • Buna Iulia,
   Incerci sa trimiti SMS din tara sau din afara tarii? Ai testat catre mai multe numere sau catre un singur numar scurt? Imi poti spune catre ce numar incerci? Ai testat cartela si intr-un alt model de telefon?

  • Buna ziua,
   Ati citit articolul postat mai sus special pentru aceasta situatie?
   Sunteti in tara? Aveti Android sau iOS? Ati verificat sa fie permise mesajele premium urmand pasii din articol? Cititi articolul si daca aveti nelamuriri sau intampinati dificultati, ma anuntati.