Programe 1 decembrie TVR 1 TVR 2 si TVR 3
Posturile de televiziune TVR au anuntat programul special de 1 decembrie. In acest material vom detalia programul celor 3 canale ale Televiziunii Romane.

TVR 1
Editiile speciale ale Stirilor TVR incep cu ora 10. In cadrul acestor editii speciale ale stirilor vor fi prezentate povesti cu romani speciali din fiecare colt al lumii. De exemplu, vom cunoaste povestea unui tanar care livreaza fotolii de masaj in toata lumea si alte povesti ale unor romani deosebiti.

Vor fi incluse duplexuri cu posturile teritoriale TVR, inclusiv TVR Moldova. Prin aceste duplexuri, vom afla cum petrec romanii de ziua lor.
La ora 10:50, TVR 1 transmite Ceremonia de la Arcul de Triumf. Va fi transmisa si Ceremonia de la Alba Iulia, de la ora 15. Cele 2 ceremonii se vor vedea inclusiv pe posturile TVR Moldova si TVR International.

In cadrul emisiunii matinale Cu capu-n zori, de la ora 8, vom vedea un reportaj despre caii Jandarmeriei Romane si un dans al calusarilor executat de papusi. Angie Cobut va gati traditionala fasole cu afumatura.

La ora 13, vom urmari emisiunea Frontul de Acasa. In cadrul emisiunii vom urmari povestea subofiterului Vasile Zbanca, un erou care dupa accidentul din Afganistan unde i-a fost amputat piciorul, a ramas un om optimist, conduce masina fara adaptari speciale si este pasionat de sporturi de iarna.

La ora 13:30 vom urmari documentarul Regina Maria care prezinta povestea celei mai iubite suverane. In cadrul documentarului vor fi prezentate interviuri cu urmasii reginei: Maria Magdalena, stranepoata Margareta si Regele Simeon.

La ora 15:50, TVR 1 si TVR International vor difuza un concert de muzica traditionala romaneasca prezentat de Iuliana Tudor numit Noi suntem Romani!. In acest concert de la Sibiu vor canta cei mai mari interpreti de muzica populara.

TVR 1 si TVR 3 vor difuza de la ora 19:00 concertul extraordinar dedicat Zilei Nationale ale Romaniei sustinut de Orchestra de Camera Radio si Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova. De la ora 22:10, concertul va fi difuzat si pe TVR Moldova.

La ora 21:10, TVR 1 difuzeaza filmul romanesc Triunghiul Mortii (1999) regizat de Sergiu Nicolaescu. Ziua speciala de 1 decembrie se incheie la TVR 1 la ora 23 cu un documentar, Cum s-a facut 1 Decembrie?. Documentarul prezinta contextul international de la sfarsitul Primului Razboi Mondial, context care a facut posibila Romania Mare.

Programe 1 decembrie TVR 1 TVR 2 si TVR 3

TVR 2
Iasi, capitala de razboi, de la ora 7, un documentar istoric.
La ora 13:35 putem vedea Romania Neimblinzita, un documentar in premiera in care vom vedea locurile salbatice ale Romaniei in care traiesc pasari, mamifere, pesti, plante, insecte sau reptile. Documentarul Romania Neimblanzita (2018) a fost foarte apreciat in strainatate.

Castiga Romania – editie speciala de la ora 20. In aceasta editie vor fi invitati Horia Moculescu, Mirabela Dauer si Carmen Movileanu. Invitatii vor vedea primele lor aparitii la TVR. Nu vor lipsi filmele artistice:

Prieteni fara grai (Romania, Canada, 1969) – la ora 09:30. Alex si Carol se cunosc in inchisoare. Alex are un cumnat bogat pe nume Vincent, care are 2 copii, Johny si Dana. Alex si Carol pun la cale un plan de imbogatire, ei sa ii omoare pe Vicent si pe cei 2 copii pentru a pune mana pe banii lor. Planul celor 2 reuseste pana la un punct (ii omoara pe Vincent si Johny). Crima care pare cea mai usoara le va da celor 2 cele mai mari batai de cap. Pentru a pune mana pe bani, cei doi trebuie sa o omoare pe Dana, o fetita de cateva luni. Alex si Carol nu vor reusi sa o omoare din cauza unor caini care o vor rapi pe fetita pentru a o salva.

Seara de 1 decembrie se va incheia la TVR 2 cu un film de exceptie. Altrimenti ci Arrabbiamo / Atentie, nu ne suparati (Italia, Spania, 1974) de la ora 21:10. Mecanicul Ben (Bud Spencer) si camionagiul Kid (Terrence Hill) termina la egalitate o cursa de masini, al carei premiu este o masina. Pana sa hotarasca cei 2 cum impart premiul, un mafiot le distruge masina castigata. Ben si Kid se vor uni pentru a-si recupera paguba.
Filmul Atentie, nu ne suparati are o durata de 101 minute iar pe IMDb a obtinut nota 7,4.

Programe 1 decembrie TVR 1 TVR 2 si TVR 3

TVR 3
Alba Uneste Romania – ora 10 – spectacol de muzica populara.
Slujba Te Deum – transmisie in direct, de la ora 12.
La 12:30 va fi difuzat La un pas de Romania, un documentar in care vom afla povestea lui Mihai al lui Dumnezeu – un deputat trimis de maramureseni sa voteze Marea Unire la Alba Iulia, in 1918.

La ora 13, slujba Te Deum – transmisie in direct de la Blaj.
13:30 – Banateni in Primul Razboi Mondial. Un documentar interesant despre romanii din Banat care au fost in armata austro-ungara in Primul Razboi Mondial.

Concert Romania Interpol – de la ora 14, un concert de muzica romaneasca compusa de: Ciprian Porumbescu, George Enescu si altii.
Seara de 1 decembrie se incheie la TVR 3 la ora 22 cu un concert sustinut de Camerata Regala.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.