Televizoarele Samsung QLED 8K vor fi printre primele certificate de Asociatia 8K.
Se pare ca Samsung a inceput razboiul 8K. Sud Coreenii au anuntat faptul ca televizoarele lor 8K cu panou QLED vor fi printre primele televizoare certificate de Asociatia 8K (en: 8KA). Acest lucru se va intampla anul acesta, candva.

Dat fiind spuse aceste lucruri, rezolutia minima ce ar urma sa vina pe aceste televizoare ar fi de 7680 x 4320 pixeli. Aceasta este de doua ori cat rezolutia UHD. Televizoarele ar urma sa fie si foarte luminoase, avand o luminozitate de 600 de nits si vor suporta HDMI 2.1 si standardele HEVEC. Aici vorbim de modele prezum Samsung Q950T. Un model ce a adus asupra sa foarte multe zvonuri, fiind un televizor fara margini.

De ce aceasta certificare este importanta? Ei bine, Samsung va putea sa adauge in viitoarele reclame ale televizoarelor, faptul ca sunt certificate 8K de catre Asociatia 8K. Desigur ca logo-ul acestora va fi prezent. Vicepresedintele Samsung Display, Hyogun Lee, a spus in felul urmator:

„Tinta noastra cea mai importanta este sa le oferim consumatorilor, abilitatea de a identifica cu mare usurinta display-urile premium 8K, de pe divice-uri. Acest fapt va duce la decizii de cumparare, mai usoare.”

De ce toata aceasta debandata cu certificarea? La IFA 2019, compania Samsung a fost acuzata de catre rivalii lor de la LG, de faptul ca televizoarele 8K ale sud coreenilor, nu ar indeplinii specificatiile 8K. Cu toate ca acestea aveau numarul corect de pixeli, LG a continuat sa ii acuze pe acestia. Se crede ca pixeli de pe panourile QLED de la Samsung sunt greu de distins, fata de un alt panou, asa ca rezolutia rezulta a fi mai joasa de 8K.

Televizoarele Samsung QLED 8K vor fi printre primele certificate de Asociatia 8K.
Acuzarea celor de la LG, ar putea fi facuta totodata si de faptul ca Samsung, Panasonic si Hisense fac parte din Asociatia 8K, iar LG nu. Samsung s-au bazat mai mult pe masuratorile de la Comitetul International de Meteorologie al Display-ului (in engleza ICDM). Acestia au realizat un deste de modulare a contrastului in care pixelii de pe display alternau unul cate unul, in linii albe si negre. Mai apoi, liniile erau umplute in totalitate de pixeli albi sau negrii si erau numarate. Cu cat liniile erau mai multe, cu atat imaginea 8K era mai clara iar cei de la Samsung aveau mult mai multa dreptate.

Recent, cei de la ICDM au realizat o afirmatie a ceea ce LG sustine. Se pare ca ce au spus ei in legatura cu display-urile de la Samsung, nu a fost adevarat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.