Realitatea Plus va emite in format HD
Televiziunea de stiri si informatii Realitatea Plus va emite in format HD dupa ce a solicitat catre CNA modificarea licentei existente pentru difuzarea prin satelit dar si o licenta noua pentru difuzarea prin retele de comunicatii electronice. Solicitarile au fost aprobate in cursul sedintei de astazi.

Structura de programe a televiziunii Realitatea Plus ramane nemodificata. In ceea ce priveste solicitarea de modificare s-a solicitat renuntarea la studiourile din Calea Floreasca, Nr. 111-113 si Bucuresti-Ploiesti, Nr. 172-176 si autorizarea studioului din Str. Frumoasa, Nr. 20.

Furnizorul pentru uplink se schimba, de asemenea, din Geopol International SRL in Free Sat SRL, stream-ul ramanand pe satelitul Eutelsat 16A.

Licenta audiovizuala Realitatea Plus este detinuta de Geopol International SRL, al carui actionar majoritar este Bertalan Pacuraru Alexandra Beatrice (99.75%) iar diferenta de 0.25% este detinuta de Strategies Research Investments International SA. Actionariatul a fost modificat fara notificarea Consiliului Audiovizualului in prealabil.

Reprezentantul Realitatea Plus, Mihaita Avram, si-a asumat vina in ceea ce priveste neinformarea CNA despre modificarea structurii actionariatului.

Roxana Bancuta, directorul executiv Realitatea Plus, a mentionat ca noua licenta audiovizuala a fost solicitata pentru a ajuta la reducerea costurilor si pentru a imbunatati calitatea imaginii.

Roxana Bancuta ocupa functia de director executiv la Realitatea Plus din primavara anului 2020, anterior a lucrat si pentru Realitatea TV dar si pentru Romania TV.

Realitatea Plus va emite in format HD

Reprezentantii postului nu au mentionat cand vor incepe emisia in format HD si cand va fi disponibil Realitatea Plus HD in grilele operatorilor.

Realitatea Plus este disponibil in format SD in grilele principalilor operatori de televiziune prin cablu si satelit din Romania. Realitatea Plus HD va fi disponibil, probabil, cel putin in grilele operatorilor principali de cablu insa vom anunta pe masura ce se va intampla acest lucru.

Reamintim ca Realitatea Plus a inceput emisia la scurt timp dupa ce Realitatea TV a incetat emisia in toamna anului 2019.

Voi ce parere aveti despre Realitatea Plus?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

29 COMENTARII

 1. Bn sera sigestie de transmitere pentru realiitatea tv plus hd .sa intra la caliitatea hs .si pe antna satelit la caliitatea hd pe orengti tv satelit

    • B1 este transmis la liber pe satelitul Astra 31.5 Est si este doar varianta HD. La operatorii de cablu si satelit au ambele versiuni. Dupa parerea mea dublurile SD ar trebuii sterse.

     • Nu se poate renunta la varianta SD a postului B1 TV. De ce ? Pentru ca este situat pe lista must carry in primele 10 canale din acea lista. Ce inseamna asta? Toate canalele tv care sunt pozitionate in primele 15 -20 de pozitii din lista must carry trebuie sa ofere cablistilor si varianta sd ale postului pentru abonamentul analog.

   • Ar fi excelent. Observ ca pe satelitul Eutelsat 16 Est, Realitatea Plus emite pe doua frecvente. Calitatea imaginii la canalul Realitatea Plus este mult mai buna pe noua frecventa: 12568/V/16664 decat pe frecventa veche 12739/H/2256. Avand SR-ul mare pe noua frecventa (SR: 16664) nu ar fi problema sa emita in HD tot pe aceeasi frecventa se afla Prima TV HD

  • Umbla la ele, pătrățele la greu în zona mea și nu este defecțiune ca am mai întrebat pe altcineva din alta zona a Brăilei și tot asa face, poate întra azi alte posturi

   • Întra o poala… au lucrări pe independentei la linia de tramvai și cred ca au umblat la fibra optică 🤣🤣🤣🤣. Anul trecut a fost furtună de vara la mine pe strada și aveam pătrățele de credeam ca umbla Digi la programe 🤣🤣🤣

    • Concluzia… dacă vedeți pătrățele pe ecran… sa nu credeți ca umbla Digi la grila de programe, mai multe șanse sunt sa fie vijelie în zona, sau sa se gazeze unu în poarta voastră 🥸🥸🥸🥸

   • Stați relax, Digi o sa va bage poala. La 30 de lei, cu atâtea măriri la curent și etc… nu pot sa cred cât timp tarifele astea mai rămân valabile. Bravo Digi. Respect 👍👍👍👍