Reducere tarife terminare apeluri fixe si mobile
Printr-un comunicat de presa remis catre media-max.ro, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii anunta reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor fixe si mobile.

De maine, tariful practicat de operatorii de telecomunicatii din Romania va fi de 0.7 eurocenti pe minut pentru terminarea apelurilor mobile. In acelasi timp, tarifele pentru terminarea apelurilor fixe se va reduce la 0.078 eurocenti pe minut.

Astfel, vedem o reducere de 8% in ceea ce priveste terminarea apelurilor mobile si o reducere de 20% in ceea ce priveste terminarea apelurilor fixe. In plus, Comisia Europeana a stabilit care sunt tarifele maxime disponibile in urmatorii ani, urmand sa vedem reduceri in acest sens de la an la an, dupa cum urmeaza:

  • tarif terminare apeluri mobile 01.01.2022 – 31.12.2022 – 0.55 eurocenti / minut
  • tarif terminare apeluri mobile 01.01.2023 – 31.12.2023 – 0.4 eurocenti / minut
  • tarif terminare apeluri mobile 01.01.2024 – 31.12.2024 – 0.2 eurocenti / minut
  • tarif terminare apeluri fixe 01.01.2022 – 31.12.2022 – 0.07 eurocenti / minut

Asadar, incepand cu 2024, tariful pentru terminarea apelurilor mobile va fi supus unei reduceri semnificative fata de anii anteriori, de numai 0.2 eurocenti pe minut.

Reducere tarife terminare apeluri fixe si mobile

ANCOM explica si ce reprezinta tariful de terminare, acesta fiind tariful achitat de un operator de telefonie (fixa sau mobila) unui alt furnizor in reteaua caruia este terminat apelul initiat de un utilizator. De exemplu, atunci cand un abonat Digi Mobil efectueaza un apel catre reteaua Orange, compania Digi va plati celor de la Orange de maine tariful maxim de 0.7 eurocenti pe minut pentru terminarea apelului mobil. Evident, acest pret este inclus in abonamentul utilizatorului Digi Mobil.

Reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor fixe si mobile ar putea implica o reducere a abonamentului perceput utilizatorului final insa costurile operatorilor nu depind doar de aceste tarife ci si de alti factori. Desi abonamentele serviciilor fixe au fost scumpite de majoritatea operatorilor, trendul abonamentelor de telefonie mobila este de a deveni din ce in ce mai competitive, la preturi reduse, oferind cat mai multe beneficii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.