Regele iernii – sezonul 2 HBO

Fanii serialelor istorice pot urmari din noiembrie pe postul HBO si in aplicatia HBO Max un serial despre istoria Angliei. Serialul se numeste The Winter King / Regele iernii (2023). Serialul se poate urmari in fiecare seara de vineri, de la ora 20, pe postul HBO iar cine nu are rabdare sa urmareasca cate un episod pe saptamana la TV poate urmari serialul pe platforma HBO Max.

Actiunea serialului Regele iernii are loc in secolul V in care Marea Britanie era divizata in mai multe regate si hartuita de saxoni. In acea perioada, monarhul care dorea sa nu mai fie tinutul sau hartuit de saxoni si cel care incerca sa le tina piept saxonilor era regele Uther Pendragon (Eddie Marsan). Ultima batalie dintre regatul Dumnonia si saxoni s-a incheiat dramatic pentru regele Uther pentru ca si-a pierdut singurul fiu legitim care trebuia sa il urmeze la tron.

Cel care ii aduce aceasta teribila veste regelui si trupul neinsufletit al mostenitorului este Arthur (Jain De Castecker), fiul bastard al regelui. Orbit de furie, regele Uther doreste sa il ucida pe Arthur insa interventia lui Merlin (Nathaniel Martello- White) il face pe rege sa se razgandeasca si in loc sa il omoare pe Arthur, regele il goneste din Dumnonia. Merlin are o viziune in care vede ca Arthur va deveni rege al Britaniei.

  Regele iernii – sezonul 2 HBO

Serialul Regele iernii este adaptat dupa primul volum al trilogiei The Warlord Chronicles scrise de Bernard Cronwell. Serialul se aseamana din anumite puncte de vedere cu Urzeala Tronurilor. Ca si in Urzeala Tronurilor, si in acest serial exista un bastard, mai multe regate, putina magie datorita viziunilor pe care le au unele personaje insa nu avem dragoni.

Regele iernii prezinta si prietenia dintre Arthur si saxonul cu ochi albastri pe care Arthur il salveaza de la moarte in timp ce parasea Dumnonia, Derfel (Stuart Campbell). Derfel a fost multa vreme razboinicul credincios al regelui Arthur.

Serialul Regele iernii are un sezon format din 10 episoade (in aplicatia HBO Max sunt disponibile 8 episoade in acest moment), durata medie a fiecarui episod este de o ora iar pe IMDb a obtinut nota 5,8. Serialul a inceput sa fie difuzat de HBO pe 3 noiembrie.

Reprezentantii serialului nu au confirmat inca sezonul 2 insa avand in vedere interesul generat pentru acest serial (indicele de popularitate IMDb este 139), sunt sanse mari sa vedem cel putin inca un sezon.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.