Regele Mihai: Drumul spre casa pe History Channel
Postul de televiziune History Channel va aniversa anul acesta 2 evenimente iar cu aceasta ocazie, pe 24 octombrie va difuza de la ora 21 documentarul Regele Mihai: Drumul catre casa. Acest documentar va fi difuzat cu o zi inainte de aniversarea de 100 de ani de la nasterea Regelui Mihai. Al doilea eveniment reprezinta 13 ani de cand postul History Channel a deschis feed-ul local (1 octombrie 2008). In cei 13 ani, postul History Channel a difuzat nenumarate programe originale, printre acestea vom enumera: Vikingii, Blestemul insulei Oak, Asii Amanetului, Top Gear si altele.

Documenarul cuprinde documente desecretizate din arhivele CIA si ale Securitatii. Se cunoaste faptul ca Regele Mihai l-a ignorat pe Hitler in al 2-lea Razboi Mondial, fapt pentru care a fost exilat din tara sa la numai 23 de ani de catre comunistii impusi de Hitler in Romania. Regele Mihai a impiedicat CIA sa infiinteze in tara noastra o rezistenta armata iar in exil a fost spionat de agentii securitatii ceausiste.

In documentarul Regele Mihai: Drumul spre casa vom vedea interviuri inedite: un interviu inregistrat cu Regele Mihai inregistrat in 2003, interviuri cu membrii familiei regale, cu cei , care i-au fost alaturi in exil, un interviu nedifuzat cu sotul Reginei Elisabeta a II-a, Printul Philip si relatari ale istoricilor romani sau straini, printre acestia vom enumera: Matei Cazacu (autor a mai multor carti despre istoria noastra), Diana Matache (biograful familiei regale) dar si jurnalista britanica Tessa Dunlop.

Naratorul documentarului Regele Mihai: Drumul spre casa este actorul Marcel Iures. Acest documentar este o continuare a documentarului Razboiul Regelui sau Regele care l-a pacalit pe Hitler difuzat de History Channel si History 2 in 2016, care s-a bucurat de un mare succes.

Regele Mihai: Drumul spre casa pe History Channel

Acest documentar a fost filmat in Romania, Marea Britanie si Elvetia. History Channel a difuzat in trecut un documentar despre Regina Maria, realizat de John M. Florescu. Reprezentantii History Channel vor sa realizeze si sa difuzeze materiale cu personalitati marcante ale istoriei noastre.

Documentarul Regele Mihai: Drumul spre casa este realizat de o echipa de productie compusa din: John M. Florescu, Trevor Poots, Viorel Chesaru, Mircea Lacatus, Dan Draghicescu, profesor Matei Cazacu si Laura Beldiman. Un studiu realizat in 2018 pentru postul History Channel arata ca 41,7% dintre romani considera ca Regele Mihai este personalitatea cu cel mai mare impact pozitiv asupra vietilor romanilor in ultimii 100 de ani. La acest sondaj au participat 1051 de romani.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.