RoChannel – o noua televiziune generalista
ED Media Plus SRL a trimis o solicitare catre CNA pentru licenta audiovizuala a programului generalist ROCHANNEL. Formatul de difuzare este SD si HD iar zona de difuzare locala (Constanta).

ROCHANNEL este in prezent o televiziune online dedicata romanilor din diaspora si pe reteaua digitala terestra in Italia.
Modalitatea de difuzare va fi in retelele Vodafone, RCS – RDS (Digi) si Telekom.

ROCHANNEL are un procent foarte mare de productii proprii si anume 94.12%, doar 5.88% reprezentand productiile altor furnizori. Orarul de difuzare este de 24 de ore pe zi, 12 ore fiind program local si 12 ore videotext.
In Constanta exista si alte programe locale precum Dotto TV, Dobrogea TV si Antena 3 Constanta.

Cosmin Smochina, reprezentantul postului ROCHANNEL, a mentionat ca programul va difuza emisiuni educative si culturale, dorindu-se ca postul TV sa nu se abata niciodata de la informarea si responsabilizarea telespectatorilor, avand la baza jurnalismul echilibrat.

De asemenea, s-a mentionat ca in acest moment Constanta are nevoie de o televiziune locala care sa se implice activ in viata socio-politica si nu numai.

RoChannel – o noua televiziune generalista

Radu Herjeu, membru CNA, a solicitat clarificari privind reluarile incluse in cele 12 ore pe zi de program local, primind raspuns ca, estimativ, in jur de 7 ore pe zi vor fi reluari. Membrul CNA a mentionat ca la acest procent ridicat de productii proprii (94.12%) este nevoie de o echipa semnificativa, intreband cu ce echipa se va realiza acest lucru?
Raspunsul a fost ca o mare parte a emisiunilor sunt deja produse pentru mediul online, in echipa fiind deja nume sonore ale peisajului jurnalistic din Constanta.

Reprezentantul ROCHANNEL a mentionat ca emisia online nu va avea nicio legatura cu postul TV.
Solicitarea a fost aprobata in sedinta CNA, fiind un vot impotriva (Radu Herjeu). Votul impotriva a fost justificat prin faptul ca proiectul editorial nu a fost convingator, in special pentru o zona in care exista un deficit local de media.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. La Constanta ne tine in grila si analogica si digitala Media TV Medgidia si Alpha Tv Medgidia cu mira de aproape 3 luni. Teoretic, conform legii, CNA ar fi trebuit sa le ridice licenta pana acum. Ocupa doua frecvente degeaba, nu cred ca isi vor mai relua emisia.

  2. As fi curios daca doar in constanta va fi prin vodafone sau in toata tara deoarece neptun tv era transmis prin upc la vremea respectivă inclusiv in timișoara

    • Neptun TV a avut o licenta nationala la un moment dat de aceea a intrat in grila nationala. Nu este exclus ca la un moment data sa ceara si acest post o licenta nationala.

  3. Sunt convins ca vor fi la fel de echilibrati ca Neptun TV, dar in cealalta directie… Era de banuit ca dupa disparitia acelei mizerii o sa apara ceva in loc… La inceput va fi acceptabil, apoi va urma drumul oricarei televiziuni „locale”… Cam tot ce inseamna informare in tarisoara asta, trebuie sa serveasca intereselor „care sunt”. Mare pacat ce am ajuns.