Kleo: actiunea va continua in sezonul 2

Kleo este un serial german de actiune, thriller si umor negru apreciat cu nota 7,5 pe Imdb, cu o cota de popularitate in crestere, de 1294. Primul sezon al serialului a fost lansat pe data de 19 august 2022 pe platforma de streaming Netflix. Succesul acestuia a dus la confirmarea, la data de 29 septembrie 2022, a celui de-al doilea sezon.

Serialul Kleo a luat doua premii Adolf Grimme la Grimme Award in anul 2023. Celebrul autor de romane thriller Stephen King si-a exprimat public aprecierea pentru acest serial, pe care l-a descris ca pe o gura de aer proaspat

Kleo urmareste viata unei asasine Stasi care, tradata de toti cei care i-au fost sefi, mentori si prieteni, hotaraste sa descopere conspiratia care a dus la inchiderea ei in puscarie. Eliberata din inchisoare odata cu caderea Zidului Berlinului, in anul 1990, dupa 3 ani petrecuti in inchisoare, Kleo se razbuna pe fostii ei aliati cu metode invatate pe cand era agenta Stasi.

Tanara are un stil aparte de a trece peste toate obstacolele, iar pe drumul ei catre razbunare dovedeste pricepere in atragerea de aliati. Unul dintre acestia este chiar politistul care a fost martor la un asasinat comis de Kleo, care initial dorise aflarea si dezvaluirea adevarului.

Kleo: actiunea va continua in sezonul 2

Serialul Kleo a fost creat de Hanno Hackfort, Richard Kropf si Bob Konrad. Scenariul este semnat de Hanno Hackfort Richard Kropf, Bob Konrad si Elena Senft, iar regia de Viviane Andereggen si Jano Ben Chaabane. Din distributie fac parte actorii: Jella Haase (Kleo Straub, o asasina Stasi neoficiala, inchisa la puscarie pentru un fals act de tradare), Dimitrij Schaad (Sven Petzold, politist neapreciat de colegi si sefi), Vladimir Burlakov (Andi Wolf, fost supervizor al lui Kleo si fostul iubit), Vincent Redetzki (Uwe Mittig, agent Stasi si fost complice al lui Kleo).

Serialul a fost filmat in Berlin (Germania), Brandenburg (Germania) si Mallorca (Spania), iar fiecare episod dureaza 44 de minute. Jella Haase este o tanara actrita germana cunoscuta si pentru filmele: Fak iu profule 1 si 2, Looping. Tanara a primit 10 premii si 9 nominalizari pentru rolurile sale din filme, dintre care mentionam: Best Performance by an Actress in a Supporting Role pentru rolul din filmul Lieber Thomas, 2022; Jupiter Award pentru Best German Actress pentru rolul din filmul Fak iu profule, 2016; Best Performance la Guadalajara International Film Festival pentru rolul din filmul Looping, 2017.

Pe actorul Dimitrij Schaad (Sven Petzold) l-am mai vazut in: Obsesia Evei (2020), Submarinul (2020), Die Kanguru – Verschworung (2022).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.