Sanctuarul de sumo: ar fi pacat ca povestea sa nu continue cu sezonul 2

Sanctuarul de sumo (Sanctuary), in limba japoneza Sankuchuari – seiiki a fost lansat pe data de 4 mai 2023 in Japonia si poate fi vizionat pe Netflix. Deocamdata, putem vedea un singur sezon si speram ca metricii serialului vor duce la confirmarea celui de-al doilea sezon. Sanctuarul de sumo este apreciat cu nota 7,9 pe Imdb, iar cota de popularitate este in prezent 317, in crestere in acest moment.

Sezonul 1 contine un numar de 8 episoade in care suntem martori la formarea si evolutia luptatorilor de sumo profesionisti dintr-un grajd japonez, cu accent pe unul dintre personaje, Kiyoshi (nume de scena: Enno). Motivat de saracie si de problemele de sanatate ale tatalui sau, Enno se implica in concursuri de sumo pentru a castiga cat mai multi bani. Pe parcurs, el intalneste multi prieteni falsi, pierde si castiga batalii profesionale si personale si devine din ce in ce mai bun pe plan sportiv.

Povestea lui Kiyoshi (Enno) cucereste si atrage spectatorii nu doar prin farmecul personajului principal, dar si pentru ca ni se dezvaluie o lume despre care nu stim foarte multe: cea a luptatorilor profesionisti de sumo. Doar in Japonia sumo este sport national, recunoscut oficial si clasificat ca arta martiala.

Intelegem pasiunea japonezilor pentru acest sport urmarind primul sezon al serialulului Sanctuarul de sumo, care ne releva detalii interesante despre regulile acestui sport si despre regimul de viata al luptatorilor de sumo.

Drama japoneza a fost filmata in Tokyo, Japonia, iar fiecare episod dureaza 60 de minute. Scenariul a fost scris de Tomoki Kanazawa (Shibuya sensei ga daitai oshietekureru/ 2022, Bar remon hato/ 2015), iar serialul a fost produs de Daisuke Fujita.

Sanctuarul de sumo: ar fi pacat ca povestea sa nu continue cu sezonul 2

Sanctuarul de sumo a fost regizat de Kan Eguchi, iar din distributie fac parte actorii: Earl Baylon (Enno), Eugene Ko (Takahaschi), Willis Chung (Enya), Brian Takahashi (Various). În alte roluri roluri secundare îi putem vedea pe Shota Sometani, Koyuki, Pierre Taki si fostul luptător de sumo Hiroki Sumi, cunoscut ca Hishofuji.

Actorul Earl Baylon (Enno) este apreciat pentru rolurile din Lumpia with a Vengeance (2020), Tekken (2022), Trese (2021). Pe Eugene Ko (Takahashi) il mai putem vedea in Anatomia lui Grey (2019), Dear White People (2019- 2021), Lookism (2022), The Fosters (2018). Willis Chung (Enya) a mai jucat in Little America (2020), Fresh off the Boat (2019), Recrutul (2022), Sillicon Valley (2016).

Urmariti acest serial fascinant despre unul dintre cele mai vechi si traditionale sporturi japoneze!

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

 1. Inainte sa mai dai copy paste de pe IMDB, vezi ca actorii pe care i-ai listat tu in articol sunt doar vocile din varianta dublata in engleza. Mai cauta putin si pune numele actorilor care joaca in serial…

 2. Eu zic sa nu batem campii diar ca ne place un serial! Sumo = arta martiala?

  E o jignire atat pt Sumi cat si pt Artele Martiale (cu toate increngaturile).

  Stiu ca unii au impresia ca daca e un sport cu vechime si „made by japan” , trebuie sa fie prin asociere „arta martiala”?

  Hai sa corectam, zic, aceasta asociere nefericita!

   • Sport national este! Dar nu e o ramura a artelor martiale! A nu se confunda cu juddo sau kyudo (arta tragerii cu arcul – japonez) care sunt clar ramuri A.M.

    Sumo nu a fost niciodata parte din aceasta categorie.

     • Stii foarte bine ca NU tot ce este pe internet reprezinta acuratetea adevarului. Sunt destule prostii pe internet cat sa ne ajunga pt 1000 de vieti.