Cum sa-ti securizezi contul de Gmail.
Daca iti folosesti contul de Gmail in mod frecvent, trebuie sa stii faptul ca ar trebui sa il ai cat mai securizat posibil. Contul tau de mail este locul unde ai cele mai multe date personale, iar nimeni nu ar trebui sa aiba acces la ele in afara de tine. In acest tutorial o sa iti aratam cum sa iti securizezi contul de Gmail cat mai bine.

Utilizeaza o parola puternica

Banuiesc ca suntem cu totii vinovați de reutilizarea parolelor simple la un moment dat. Dar reutilizarea parolelor pe mai multe site-uri si servicii este doar un mod mai usor de pentru hackeri sa iti sparga conturile. Nu este nevoie decat de o scurgere, iar hackerii vor incepe sa incerce sa se conecteze la toate conturile.

Pentru a schimba parola contului tau de Google, acceseaza pagina de securitate a contului Google si fa click pe Parola, in sectiunea Conectare la Google. Verificati parola daca ti se solicită, apoi introdu noua parola – generată de managerul de parole – si fa clic pe Modificare parola.

Activeaza verificarea in doi pasi

Cum sa-ti securizezi contul de Gmail.
Fara verificarea in doi pasi, de asemenea, numita in mod obisnuit autentificare in doi factori, hackerii au nevoie doar de parola dvs. pentru a accesa întregul cont Google – inclusiv YouTube, Gmail si Google Pay. Si aminteste-ti, daca reutilizezi aceeasi parola pentru mai multe servicii, acestia ar putea sa o obtina de la o incalcare a datelor sau printr-o inselatorie.

Verificati metodele de contact de rezerva

Din momentul in care ai configurat prima data contul tau Gmail, este posibil sa iti schimbi numarul de telefon sau sa fi sters un cont de e-mail vechi. Deci este o idee buna sa verificati de doua ori metodele de contact de rezerva. Acest lucru il va folosi Google pentru a verifica daca sunteti proprietarul contului.

Uita-te la activitatea contului

Este posibil ca un hacker (sau un fost/fosta) sa va acceseze contul fara a stii. Pentru a verifica, conecteaza-te la contul de Gmail si deruleaza in partea de jos a paginii. O sa vezi o linie care scrie „Ultima activitate a contului …”.

La sfarsitul acestei linii, fa click pe Detalii pentru a vedea cand, cum si unde se utilizeaza contul tau. Daca suspectezi vreo activitate neplacuta, fa click pe butonul Deconectati-va de pe toate celelalte sesiuni web Gmail si schimba imediat parola.

Speram ca acest tutorial iti este de folos pentru a-ti intari securitatea contului tau de Google.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII