Sfarsitul lumii, o comedie neagra despre adolescenti

Serialul Sfarsitul Lumii (2017-2019) a fost apreciat cu nota 8 pe Imdb, iar cota de popularitate in prezent este de 737. Serialul, format din 2 sezoane a cate 8 episoade cu durata de 25 de minute, se bazeaza pe benzile desenate multi-premiate cu acelasi nume create de Charles Forsman. Genul serialului este comedie neagra, comedie dramatica, filme cu adolescenti si filme britanice.

Personajele principale ale serialului Sfarsitul Lumii sunt James si Alyssa, doi adolescenti outsideri care pornesc intr-o calatorie pentru a-l gasi pe tatal biologic al Alyssei. Problema este ca James se crede un psihopat in devenire care se gandeste sa o ucida pe Alyssa si care pretinde ca se indragosteste de ea pentru a se putea apropia de ea ca victima. Cei doi au o relatie plina de aventuri, neprevazut si pericol, in care vom descoperi mult mai multe despre ce inseamna sa fii adolescent in lumea de azi.

Isi va duce James intentiile la bun sfarsit sau se va indragosti de Alyssa cea cool si rebela? Si odata indragostiti, vor fi ei capabili sa duca o viata normala sau vor ceda tendintelor anti-sociale? Cele 16 episoade ale serialului ne prezinta atat conflictele lor interne, dar si personaje cheie, cu un rol important in determinarea viitorului celor doi adolescenti: parinti naturali si adoptivi, politisti, parteneri de viata, prieteni si cunostinte.

Sfarsitul lumii, o comedie neagra despre adolescenti

Scenariul serialului a fost scris de Charlie Covell si regizat de Jonathan Entwistle, Lucy Tcherniak, Lucy Forbes si Destiny Ekaragha. Din distributie fac parte actorii: Alex Lawther (James), Jessica Barden (Alyssa), Naomi Ackie (Bonnie, iubita lui Clive), Jonathan Aris (Clive, autor, profesor, asasin in serie, violator si prima victima a lui James).

Ales Lawther a mai jucat in filmele: Departure, pentru care a castigat 3 premii in anii 2015 si 2016, The Imitation Game, The Jungle, Ghost Stories. Jessica Barden a castigat premiul Imdb Breakout Stars Award pentru rolul din serialul Sfarsitul Lumii. Ea este cunoscuta insa si pentru rolurile din Tamara Drewe si Scarborough.

Serialul Sfarsitul Lumii a fost distins cu 12 premii, romtre care Premiul Bafta 2020 pentru serial dramatic, Premiul Bafta 2020 pentru actrita in rol secundar, Premiul ReFrame pentru Top 100 Seriale Populare in anul 2020, Premiul Peabody in 2019, Premiile Scenaristilor Britanici in 2018, dar si premii pentru muzica si fotografie. De asemenea, serialul Sfarsitul Lumii a fost nominalizat la alte 14 premii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.