TeamViewer este o aplicatie de remote ce face legatura intre PC-uri din intreaga lume.
Atacurile prin intermediul TeamViwer au devenit tot mai dese in ultima perioasa. Securitatea asupra conturilor bancare si cele de PayPal a fost si ea compromisa.

TeamViewer confirma ca numarul conturilor „sparte” este semnificant. In ultima saptamana tot mai multi detinatori de conturi TeamViwer premium sau nu, s-au plans ca accesul la conturile lor a fost compromis. Acuzatiile sunt destul de grave avand in vedere ca accesul la un cont de Team Viwer presupune accesul altor pc-uri de la distanta, fara a cere permisiunea. Cele mai afectate au fost conturile si tranzactiile de PayPal unde nu este nevoie decat de o parola pentru a avea acces. In plus, daca contul de PayPal are si un card de credit atasat, cel care are acces la cont are acces inclusiv si la cardul de credit.

Desi toate aceste atacuri s-au desfasurat prin intermediul TeamViewer, oficialii companiei infirma faptul ca ar avea vreo vina. Initial se credea ca ar fi vorba de un back door masiv dar realitatea a fost ca neglijenta utilizatorilor si-a spus din nou cuvantul.

Din punctul meu de vedere cred ca este imposibil ca o lista atat de mare de utilizatori sa aiba parole slabe pe conturile de TeamViwer.

Astfel, absolut tot ce se afla pe calculatoarele ce au TeamViwer instalat este compromis. De la conturile si tranzactiile bancare pana la fisierele si documentele de pe Hard Disk-ul pc-ului. 
O parola trebuie modificata cel putin odata la un an. Utilizatorii folosesc aceeasi parola pentru mai multe conturi si este suficient sa li se sparga un singur cont pentru a avea acces la toate.
Axel Schmidt, reprezentatul TeamViewer a anuntat ca un numar destul de mare de conturi au fost compromise.

Sfaturi:

  • Schimbati-va parolele des (atat la TeamViewer cat si la celelalte conturi);
  • Inchideti aplicatia TeamViewer atunci cand nu o folositi;
  • Delogati-va de pe site-urile de tranzactii imediat dupa ce ati terminat treaba;
  • Nu tineti parolele in foldere sau documente prin computer;

Pentru a rezolva aceasta problema, cei de la TeamViwer au trebuit sa ia masuri. Astfel, pentru a te loga pe un cont de-al lor trebuie sa confirmi ca pc-ul de pe care te loghezi este unul de incredere. Pentru asta, vei primi un mail unde vei confirma daca acorzi sau nu acceptul unui pc sa poata accesa contul. Confirmarea unui pc se face o singura data. Solutia este destul de ingenioasa si astfel se elimina cazurile cand altcineva ar acces la cont, fara acordul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele