Tele7 ABC – istoricul unui canal iubit. Începutul meu, în ale privitului la televizor, după Revoluția din Decembrie 1989, a fost marcat de existența la acea vreme a unui canal tv, ce era prezent în grila diverșilor operatori de servicii de cablu, din România acelor vremuri.

Unul dintre canalele ce mi-au rămas în minte este Tele7 ABC. Postul se lansa oficial, la 13 August 1994. A fost unul de profil generalist, având atât emisiuni Talk-Show cât și buletine informative.

Tele7 ABC a fost și locul unde mari vedete au prezentat emisiuni îndrăgite de publicul larg. Dintre cei care au scris ”o pagină în istoria” Tele7 ABC amintim: Corina Chiriac, Teo Trandafir, Andreea Berecleanu, Mihaela Rădulescu, Gabriela Cristea, Mircea Badea, Florin Călinescu, Dan Diaconescu sau regretatul George Pruteanu. Cel care le-a permis acestora să se afirme a fost Mihai Tatulici, cel care în 2002 decidea să cedeze șefia postului de televiziune lui Florin Călinescu.

Sfârșitul postului tv, ce avea sediul în București pe strada Constructorilor nr.16, a avut loc în anul 2005. Așa se încheia povestea unuia din posturile tv care au fost cândva pe placul românilor și care a surprins atât în mod plăcut cât și neplăcut, mai ales spre finalul existenței sale, acest lucru fiind dat de reluări, filme ce nu atrăgeau telespectatorii cât și multe ore de redifuzări.

Dintre emisiunile ce au fost difuzate de Tele 7 ABC, amintim: ”Bună dimineața, România”, ”Dați vina pe Corina”, ”Senzațional” ,”Dintre sute de ziare” sau ”Alo Florin”. Tele7 ABC a fost și televiziunea unde a fost transmis în România și concertul susținut în România, în anul 1996, de ”Regele Muzicii Pop”, Michael Jackson.

Tele7 ABC – istoricul unui canal iubit.
Tot Tele7ABC a fost locul unde s-au difuzat dispute politice fără precedent. În anul 1997, prezentatorul de azi de la postul radio Europa FM, Vlad Petreanu, l-a avut ca invitat pe președintele României de atunci, Emil Constantinescu. Scopul emisiunii era ca românii să-l cunoască pe cel care urma să-i conducă. In emisiune, s-a vorbit și despre guvernul condus la acea vreme de avocatul Victor Ciorbea, iar președintele Constantinescu nu a ezitat în a-l lăuda pe cel care îl desemnase Prim-Ministru.

Treptat, au circulat zvonuri că Tele 7 ABC va reveni, lucru anunțat în România de site-ul ”Paginademedia”, la data de 6 august. Un prosper om de afaceri, Cristian Ambrozie, anunța atunci achiziționarea mărcii Tele7ABC și că dorește să-l relanseze pentru zona București ca post tv generalist. Astăzi, Tele7 ABC nu mai există, dar este prezent în amintirea românilor de la începutul anilor 90 și al vedetelor care s-au lansat aici și care au făcut carieră în media prin intermediul acestui canal.

Update 01.06.2020: Tele7ABC a anuntat pe pagina oficiala Facebook ca sunt aproape sa revina in peisajul media din Romania;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

17 COMENTARII

  1. […] Cateva emisiuni difuzate de Tele7ABC erau: ”Bună dimineața, România”, ”Dați vina pe Corina”, ”Senzațional” ,”Dintre sute de ziare”, ”Alo Florin”. Gasiti aici mai multe informatii despre istoria televiziunii Tele7ABC. […]

  2. Conform paginii Facebook Tele7ABC, emisia in mediul online va incepe in aproximativ 30 de zile iar in functie de rezonanta din mediul online se va decide si introducerea postului pe cablu/satelit.

  3. salutare lume !
    din păcate în Timișoara nu s-a ”prins” în direct acest post tv, doar mult mai târziu la apogeu lui a fost preluat de firma de cablu unde eram eu abonat ! .. dar avea câteva emisiuni/seriale pe care le prelua un program tv local ANALOGTV… mi-a duc aminte că urmăream cu mare interes serialul Shogun, ce vremuri …