Telekom lanseaza VoLTE – activare si informatii
Telekom Romania Mobile Communications a lansat recent serviciul VoLTE (Voice over LTE), in acest articol vom mentiona cum putem activa acest serviciu si ce telefoane sunt compatibile cu VoLTE in reteaua Telekom.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest serviciu, VoLTE permite efectuarea apelurilor de voce prin reteaua 4G (LTE), calitatea apelurilor fiind superioara datorita claritatii HD. Efectuarea unui apel VoLTE se face doar daca atat apelantul cat si interlocutorul sau indeplinesc conditiile pentru utilizarea acestui serviciu.

Acestea sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinim daca dorim sa functioneze serviciul VoLTE in reteaua Telekom:

 • sa ne aflam intr-o zona in care exista acoperire 4G Telekom
 • sa avem o cartela Telekom compatibila 4G
 • sa fim conectati la date mobile
 • sa avem optiunea VoLTE activa in setarile telefonului (de obicei, optiunea este activata din oficiu

Telekom lanseaza VoLTE – activare si informatii

Telekom mentioneaza si o alta conditie pentru functionarea VoLTE, este necesar sa avem un telefon Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus sau Samsung Galaxy S21 Ultra cu ultima versiune software instalata. Astfel, avand un alt model de telefon, este posibil ca VoLTE sa nu functioneze.

Tot reprezentantii Telekom mentioneaza ca serviciul VoLTE se poate activa/dezactiva sunand la relatii cu clientii, insa serviciul ar trebui sa fie deja activ.
Pentru a verifica daca VoLTE este activ pe cartela SIM, putem apela numarul 100 sau putem suna la relatii cu clientii Telekom la numarul 1234 (0766121234 din alte retele).

Telekom era singurul operator mare care nu oferea inca VoLTE (in retelele Orange, Vodafone si Digi, atat VoLTE cat si VoWifi sunt functionale de ceva timp). Totusi, Telekom nu ofera inca VoWifi (o optiune utila in special in zonele in care avem acces la o retea wireless dar nu si la acoperire mobila, putand efectua apeluri prin reteaua wireless).

Voi ati testat serviciul VoLTE in reteaua Telekom? Daca da, ce experienta ati avut? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

23 COMENTARII

 1. Proasta calitate! S-a instalat instantaneu si in timpul convorbirilor, interlocutorul nu ma auzea. După dezactivarea serviciului, apelurile funcționează.

 2. Cred ca voi modifiva abonamentciul VoLTE ul pe operator vodafon daca nu introdueti serviul VoLTE si pentru telefoane Iphone 10!
  Co stima Vasile ****** 09.08.2022

 3. Trompete Telekom ,adica doar Telefoanele Samsung seria S21 restul Telefoanelor nu conteaza imi Miroase a Discriminare –Eu am un Huawei Mate 10 Pro din 2019 – client Digi find am sunat in maxim 30 minute dupa Apelul la relatii Clienti sa activat si VoLTE si VoWIFI( doar ca optiunea asta nu ma incata prea tare) Pe Cartela Orange a functionat Apelul HD –

 4. Am sunat sa activez acest serviciu ,iar persoana de la tehnic nici nu stia de acest serviciu . Mi s-a zis ca nu se poate folosi internetul in timpul apelului ,pe cand eu stiu ca se poate .

  • Persoana cu care ati discutat este un operator al serviciului de relatii cu clientii, nu o persoana de la departamentul tehnic. Probabil nu si-a pus la punct informatiile, datele despre VoLTE sunt disponibile si pe site-ul Telekom.

    • O sa meargă pe orice telefon care are funcția în el. Nu are cum un model scump sa meargă și altul mai ieftin sa nu i se activeze funcția VoLTE.

    • Doar pe abonamente !? Păi, ce-ai făcut Bobiţă ?
     Nu e nicio afacere. Eu sunt pe Orange şi ei au şi pe cartele (VoLTE şi WIFI Call). Dacă ăla cu care vorbeşti e pe cartelă, degeaba eşti tu pe abomnament cu VoLTE activat, că tot nu ai HD Voice.
     Asta e o chestie aşa, ca să aibă şi ei VoLTE. I-auzi… Şi nici Vo-Wifi nu au…

     • Vai de capul lor si Digi si Telekom de aia Orange e Nr 1 in RO de 5 ani. In vest Telekom da vowifi si volte si pe prepaid numai pe noi ne au luat de prosti nemtii. Deci pana isi vor introduce volte si vowifi telecom si digi stati pe Orange .

     • De aia orange e nr 1 in RO de 5 ani. Vreti calitate platiti . Nu …stati pe necajiti Telkom si Digi