Digi va utiliza tehnologia 2G si extinde reteaua 4G

Digi va utiliza tehnologia 2G si extinde reteaua 4G in 900 MHz – conform unui comunicat emis catre Media-Max.ro, Digi va utiliza tehnologia 2G pentru a extinde acoperirea atat in zonele urbane (in interiorul cladirilor) cat si in zonele rurale.

Digi urmeaza sa lanseze reteaua 2G, lipsa acoperirii 2G fiind in trecut una dintre nemultumirile majore ale clientilor Digi, desi compania furniza telefoane mobile simple 3G abonatii doreau utilizarea retelei 2G cu terminale proprii. De asemenea, Digi (RCS – RDS) a anuntat extinderea retelei 4G prin lansarea datelor mobile in frecventa 900 MHz pentru reteaua 4G.

Pana in prezent Digi utiliza pentru reteaua 4G frecventele 2100 MHz si 2600 MHz insa urmeaza sa foloseasca si frecventa 900 MHz pentru reteaua 4G. Foarte interesanta decizia de a oferi posibilitatea abonatilor sa utilizeze serviciile mobile in reteaua 2G. Reamintim ca Digi a beneficiat de reteaua 2G in trecut pana in anul 2017 conform unui acord de roaming national stabilit intre Digi si Vodafone. Scopul utilizarii retelei 2G este de a oferi o acoperire superioara atat in orase (in interiorul cladirilor acolo unde putem intampina probleme privind lipsa semnalului in retelele 3G/4G) dar si in zonele rurale unde nu exista momentan acoperire 3G/4G.

Vicepresedintele CA Digi a declarat urmatoarele: „Încă de la prezentarea ofertei de telefonie mobilă, în 2007, a Grupului Digi | RCS & RDS ne-am propus să aducem pe piața locală cele mai bune servicii de telefonie mobilă și date mobile la cele mai competitive prețuri. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am investit continuu în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G, în reţeaua de fibră optică, am achiziționat cele mai performante echipamente și am adoptat cele mai inovatoare soluții disponibile în domeniu, am recrutat și pregătit unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, am redesenat și reinventat constant ofertele comerciale”

Digi a lansat recent si reteaua 5G in banda 3500 MHz, urmand sa beneficieze de acoperire in retelele 2G/3G/4G si 5G, acoperirea in reteaua 2G fiind disponibila ulterior lansarii 5G. Recent multi abonati Digi si-au exprimat nemultumirea privind calitatea semnalului in zonele urbane, au fost reclamate probleme privind intreruperi in timpul convoribirilor si trafic foarte redus de date mobile, inclusiv in reteaua 4G. Desi exista disponibile tehnologii superioare retelei 2G, comunicatul privind lansarea retelei Digi 2G poate fi un motiv de bucurie pentru clientii Digi – RCS & RDS – avand posibilitatea sa fie rezolvate problemele legate de semnal in zonele urbane si in acelasi timp sa extinda reteaua semnificativ in zonele rurale.

Spectrul 900 MHz ar urma sa fie utilizat in unele orase si in zonele rurale atat pentru 4G cat si pentru 2G. Datele mobile vor fi disponibile in reteaua 4G iar vocea in reteaua 2G. Bineinteles, daca vom avea un telefon compatibil VoLTE atat datele cat si vocea vor functiona prin reteaua 4G. Momentan modificarile au fost efectuate cu succes in judetul Arges, urmand sa fie disponibile si in alte zone ale tarii.

In plus, disponibilitatea retelei Digi 2G va ajuta persoanele care doresc utilizarea unui telefon de generatie veche compatibil doar cu retele 2G (de exemplu, persoanele in varsta care folosesc astfel de terminale). Mai jos avem o imagine trimisa din judetul Arges dupa selectarea retelei 2G pe telefon, asa cum se observa semnalul este bun:

Digi va utiliza tehnologia 2G si extinde reteaua 4G (2)

Aici vom actualiza lista de judete/orase in care Digi a lansat frecventa 900 MHz pentru 4G si 2G: Arges, Mures (Tarnaveni), Bacau (Onesti), Teleorman, Cluj, Salaj, Ilfov, Bucuresti, Giurgiu, Constanta, Mures, Mehedinti, Gorj, Maramures, Calarasi, Bihor;

Voi ce parere aveti despre lansarea retelei 2G si extinderea retelei 4G in banda 900 MHz?

Update 17.10.2019: Digi a extins reteaua in banda 900 MHz 2G/4G si in localitatile Tarnaveni si Onesti;
Update 29.10.2019: Noua frecventa 900 MHz 2G/4G este disponibila in reteaua Digi de astazi si in judetul Teleorman;
Update 11.11.2019: Digi extinde reteaua 900 MHz 2G/4G si in cateva localitati din judetele Cluj si Salaj;
Update 17.11.2019: Se adauga Ilfov la lista judetelor unde a fost extinsa reteaua 900 MHz 2G/4G;
Update 10.12.2019: Reteaua 900MHz 2G/4G va fi disponibila de astazi in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu; Ii multumim lui Gigi pentru contributie;

Update 17.01.2020: Adaugam si Constanta la lista zonelor unde vom avea disponibila noua retea, desi inca se fac teste; Ii multumim utilizatorului Iluzii pentru pont;

Update 19.01.2020: Se adauga Mures la lista zonelor unde avem disponibila noua retea 2G/4G; Ii multumim utilizatorului Bex pentru pont;

Update 26.01.2020: Reteaua 2G/4G este disponibila si in anumite zone din Calarasi; Ii multumim utilizatorului Iluzii pentru informatii;

Update 29.01.2020: Noua retea este disponibila si in judetul Mehedinti;

Update 07.02.2020: Se adauga in lista judetele Gorj si Maramures; Ii multumim utilizatorului Iluzii pentru informatii;

Update 13.02.2020: Adaugam si judetul Bihor in zonele cu acoperirea retelei 900MHz 2G/4G;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

69 COMENTARII

     • Acolo au fost primele localități, la începutul 2G, teste alea alea. Dar acum se face pe întreg județ.
      Deși au început cu testele în Argeș, acum au ajuns sa dea drumul la 2G pe un județ întreg deodată, nu pe localități, pentru ca implica anumite date tehnice ce mi-au fost explicate de cineva, dar nu am dat importanta de ce se da drumul la un județ cu 2G decât pe localități.

  • Buna ziua,
   In ce localitate va intereseaza acoperirea? Niciun judet nu este acoperit 100%, nu stiu daca se va dezvolta reteaua in zona dvs insa daca aveti probleme, puteti face o sesizare la Digi la numarul 0314007777.
   In ceea ce priveste frecventa 900 MHz pentru retelele 4G/2G, nu stim daca se va implementa in curand si in Covasna, vom actualiza articolul cand vom avea informatii in acest sens.

   • Ok va multumesc, ma intereseaza acoperirea 4g in comuna varghis si in imprejurimi dupa varghis si dupa localitatea Batanii Mari drumul prin padure spre Sfantu Gheorghe este o zona frumoasa , fac live stream pe youtube pe canalul meu stau in orasul Baraolt si frecventez des aceste zone si e bine daca am peste tot 4g in aceste zone fac si reclama buna pentru retea daca merge peste tot oamenii se aboneaza la retea nu? 🙂 si in Harghita bai ar fi bine sa avem 4g este o zona frumoasa si pe drumul care leaga Odorheiu Secuiesc de Miercurea Ciuc este o zona la fel de frumoasa

    • Conform acoperirii disponibile pe site-ul Digi Romania, in Varghis si Batanii Mari exista doar retea 3G, fara acoperire 4G.
     Puteti face o sugestie la relatii cu clientii Digi pentru imbunatatirea retelei in zonele in care va intereseaza.

 1. In municipiul Braila, pe multe blocuri din cartierele Viziru1, Radu Negru, Hipodrom si Obor s-au montat antene de telefonie de la Digi. S-a cerut acordul locatarilor din blocuri pentru montarea lor.

  • Cand vine vorba de autonomia bateriei, indiscutabil telefoanele 2G conduc topul, conteaza foarte mult si faptul ca sunt telefoane simple, fara functii care ar putea consuma bateria mai repede, fara touchscreen care este principalul consumator, etc.
   Pentru cine nu doreste un smartphone un telefon 2G este alegerea ideala, acum asteptam sa fie disponibila reteaua 2G in mai multe judete, pentru moment este disponibila doar in judetul Arges.

  • Da, asa este, o sa fie disponibila doar pentru partea de voce, datele vor functiona in continuare in 4G.
   Cei de la Digi au declarat ca modificarile au fost facute momentan doar pentru judetul Arges, asteptam si in alte zone.