Faptul ca telefonul se inchide in apeluri este o problema tot mai des intalnita, in special la smartphone-uri. In mod normal, ar trebui ca ecranul sa se stinga automat la punerea telefonului la ureche, datorita senzorului dedicat pe care-l detine in partea de sus. Functia acestui senzor este de a impiedica urechea sa atinga pe touchscreen-ul telefonului in timpul apelului.

Cauza:
Atunci cand telefonul se inchide brusc in apeluri, fie ele video sau doar voce, problema este cauzata de cele mai multe ori de o componenta hardware. Motivul pentru care telefonul se stinge brusc in apeluri este in 90% dintre cazuri bateria. Daca bateria este defecta, aceasta nu rezista unui consum mare de curent (asa cum se intampla in timpul apelurilor) si cedeaza iar telefonul se inchide brusc.

Rezolvare:
1. Pentru inceput, incercati sa descarcati bateria complet si sa o incarcati, repetand acest ciclu de 3 ori. Nu este cea mai buna solutie insa merita incercata.
2. Daca pasul 1 nu functioneaza, va trebui sa inlocuiti bateria.

Telefonul se inchide in apeluri la iPhone. Bateria nu este intodeauna cauza acestei probleme. De exemplu, o problema des intalnita la iPhone este inchiderea telefonului in timpul apelurilor din cauza difuzorului iar rezolvarea la aceasta problema este inlocuirea difuzorului.

O alta cauza pentru aceasta problema poate fi de la soft. In mod normal, daca problema este cauzata de soft, aceasta se rezolva printr-o revenire la setarile din fabrica sau un hard reset.

Telefonul se inchide brusc atunci cand apelam sau suntem apelati cand bateria este sub 50%. 

Daca telefonul se inchide in apeluri atunci cand bateria este sub 50%, atunci problema este in 99% din cauza bateriei, lucru care se rezolva prin inlocuirea acesteia.

In cazul in care dispozitivul dumneavoastra este in perioada de garantie, va recomand sa-l trimiteti in service pentru diagnosticarea si rezolvarea problemei.
Totodata va recomand sa mergeti cu telefonul intr-un service autorizat (daca nu mai aveti garantie) pentru a i se pune un diagnostic corect.

Daca intampinati aceasta problema cu telefonul dumneavoastra sau daca intampinati si alte probleme, nu ezitati sa postati un comentariu si vom incerca sa va ajutam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

11 COMENTARII

  1. Am un HTC Desire 510,in timpul unui apel,dupa un timp (care nu este acelasi) se intrerupe convorbirea.Restul functioneaza normal.Aveti idee ce se intampla?

    • Se inchide telefonul sau doar convorbirea? Daca doar convorbirile, se intampla indiferent de zona?
      Mereu se inchide dupa un minut sau uneori dupa o perioada mai lunga de timp?
      Citeste si informatiile din articol si urmeaza pasii mentionati, poate iti vor rezolva problema.