TRALALA – un nou post TV pentru copii
CNA a aprobat astazi solicitarea venita din partea SC Tralala Studio SRL pentru acordarea licentei audiovizuale a serviciului de programe TRALALA, un post cu format de difuzare atat SD cat si HD.

Zona de difuzare a programului TRALALA va fi atat nationala cat si internationala (Republica Moldova, Italia, Spania, Franta, Germania, Anglia si Irlanda). Televiziunea va avea doua studiouri, in Bucuresti si in Iasi.

TRALALA va avea orar de difuzare 24/24, 5 ore pe zi fiind reluari (01:00-06:00). Bugetul este de 350.000 de euro (fonduri proprii) pentru 2020-2021.

TRALALA este un grup muzical pentru copii, activeaza din 2003 iar pe canalul YouTube au un numar impresionant de 4.31 milioane de abonati (TraLaLa – Cantece si desene animate pentru copii), fiind cel mai mare canal YouTube din Romania.

TRALALA – un nou post TV pentru copii
In sedinta au participat asociatii SC Tralala Studio SRL, Cristina si Alexandru Badan si managerul de proiect, Valentin Pintilescu.

Alexandru Badan a declarat ca vor difuza cantece si animatii pentru copii, inspirate atat din folclorul traditional romanesc cat si din alte tari (SUA, Rusia). In urma succesului de pe YouTube, cantecele pentru copii sunt ascultate atat in gradinite cat si acasa de catre parinti iar la TV se doreste dezvoltarea continutului care provine din folclor pentru copii.

In sedinta, membrii CNA au considerat acest proiect ca fiind o idee foarte buna, care trebuia aplicata de mai mult timp.
Radu Herjeu, membru CNA, a mentionat ca aceasta extindere de pe YouTube pe TV este o bucurie deoarece considera ca televiziunea nu o sa moara curand. De asemenea, a apreciat initiativa postului deoarece sunt din ce in ce mai putine canale TV cu programe pentru copii insa a solicitat informatii daca, din partea TRALALA, exista intentia de a diversifica grila de programe.

Valentin Pintilescu a raspuns ca se doreste acest lucru in a doua etapa de dezvoltare, pentru a acoperi nevoile copiilor si parintilor.
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate de membrii CNA.

Cand va incepe emisia postului TRALALA?
Conform reprezentantilor postului, se doreste inceperea emisiei undeva in jurul lunilor martie-aprilie 2021, poate chiar mai repede.
Fiind intrebati daca s-au inteles cu cablistii, Alexandru Badan a mentionat ca au avut discutii cu iNES si Telekom, urmand sa existe si cu alti operatori. Nu au existat inca discutii cu Digi (RCS & RDS).

Majoritatea animatiilor TRALALA se fac in Romania, sunt 3 echipe interne (in Bucuresti, Iasi si Chisinau) si au existat colaborari cu echipe din Spania si Rusia.

Membrii CNA au fost entuziasmati despre acest proiect, Radu Herjeu a mentionat ca este cel mai usor acordat vot din ultimii ani.

Reamintim ca un alt grup pentru copii, Gasca Zurli a inceput recent o emisiune pe Antena 1 numita Casa Zurli.

Update 08.03.2021: Conform reprezentantilor postului, Tralala TV va incepe emisia in luna mai si se spera ca pana la finalul anului sa fie in grilele tuturor operatorilor;

Update 12.10.2021: Reprezentantii postului au notificat CNA privind inceperea emisiei;

Update 21.10.2021: Tralala este disponibil de astazi pe InterLAN;

Update 09.11.2021: Tralala TV a inceput de astazi emisia online;

Update 20.12.2021: De astazi, Tralala TV este disponibil si in grila de cablu RCS & RDS;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

27 COMENTARII

  1. Cei de la postul ăsta mi se par ciudați .

    Au conținut , licență , aparatură …. Au cam tot ce au nevoie .

    Au uitat că au licență , altfel nu cred că așteptau atât să se lansezs