Televiziunea TVR HD se va inchide

Televiziunea TVR HD se va inchide in urma deciziei Consiliului de Administratie al postului aprobate in cursul zilei de 04 octombrie 2019, urmand sa fie efectuate demersurile necesare inchiderii televiziunii.

Motivul inchiderii canalului TV TVR HD reprezinta inutilitatea acestui program avand in vedere ca posturile TVR 1 si TVR 2 vor fi trecute in format HD in viitorul apropiat, anunta Paginademedia.ro. In prezent, programul TVR HD este singurul post TVR disponibil in format HD, urmand sa fie lansate posturile TVR 1 HD si TVR 2 HD, lansarea a fost intarziata cu aproximativ un an daca luam in considerare declaratiile facute de catre oficialii TVR in cursul anului 2018 privind intentia de a avea toate posturile TVR in format HD.

Canalul TVR HD a fost lansat in anul 2008 cu ocazia CE 2008 si a primit licenta pentru satelit in cursul anului 2012, fiind cel mai nou canal TVR HD. Urmatorul pas in vederea desfiintarii canalului TVR HD reprezinta o solicitare facuta catre CNA pentru retragerea licentei audiovizuale. In ceea ce priveste MUX-ul pentru televiziune digitala terestra (DVB-T) componenta programelor TV va ramane aceeasi, postul TVR HD urmand sa fie inlocuit cu TVR 1 HD.

Televiziunea TVR HD se va inchide
Programul TVR HD este detinut de Societatea Romana de Televiziune si este disponibil pentru receptie pe toate platformele de cablu tv si televiziune prin satelit care suporta canale HD, inclusiv pe televiziunea digitala terestra (DVB-T). Canalele detinute de Societatea Romana de Televiziune sunt in prezent urmatoarele: TVR HD, TVR 1, TVR 2, TVR International si posturile regionale TVR.

TVR HD a difuzat competitii importante precum UEFA Champions League, Olimpiadele de vara si de iarna, concerte si evenimente de anvergura precum nunta Printului William al Marii Britanii. In prezent, TVR HD difuzeaza competitii precum Campionatele Mondiale de Gimnastica Artistica, Cupa Mondiala Rugby, filme, seriale si documentare.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii suplimentare. Voi ce parere aveti despre inchiderea televiziunii TVR HD?

Update 22.10.2019: TVR HD va inceta emisia la inceputul lunii noiembrie conform solicitarii depuse de catre reprezentantii postului la CNA. In plus, TVR1 HD va fi disponibil pe feed-ul TVR HD incepand cu 03 noiembrie 2019. TVR2 HD va incepe emisia zilele acestea insa va difuza promo-uri pana pe 03 noiembrie, conform PaginaDeMedia.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

31 COMENTARII

 1. TVR HD se închide din 3 Noiembrie de la ora 00:00 ! TVR 1 HD va intra în locul lui !
  TVR 2 HD se va lansa ca test pe 25 Octombrie si va difuza doar promo-uri pana pe data de 3 Noiembrie cand va transmite simulcast atat pe SD cat si pe HD
  TVR 3 HD nu se va lansa !

 2. TVR HD va inceta emisia la inceputul lunii noiembrie conform solicitarii depuse de catre reprezentantii postului la CNA. In plus, TVR1 HD va fi disponibil pe feed-ul TVR HD incepand cu 03 noiembrie 2019. TVR2 HD va incepe emisia zilele acestea insa va difuza promo-uri pana pe 03 noiembrie, conform PaginaDeMedia.

 3. Mai exista TVR-urile???? De peste 2 ani, mi-am facut lista favorita si nici nu le-am simtit lipsa? Mai cheltuie statul banii cu „tvr faliment”?, daca DA atunci sa nu ne mai miram ca nu avem autostrazi, spitale si scoli cheltuimd aiurea bani publici cu tvr, unde cand dai pe el intri in ” trecut”

  • Personal nu sunt de acord cu afirmatia ca nu avem spitale, scoli si autostrazi din cauza TVR-urilor. Nu avem pentru ca suntem condusi de hoti de 30 de ani, insa acestea sunt discutii care se pot detalia pe site-uri de profil, nu are rost sa le discutam in detaliu aici. Ceea ce vreau sa evidentiez este ca un singur post TVR in format HD nu ar strica, ar fi mai usor de mentinut si mai ieftin, nici eu nu sunt de acord cu 3 posturi deoarece nu exista continut suficient de interesant pentru toate 3.

    • Sa fiu sincer nu stiam, m-am interesat acum si sunt intr-adevar niste sume colosale. Cred ca nici Antena 1 sau Pro TV nu au cheltuielile celor de la TVR.
     Prin 2015 vad ca Antena 1 avea aproape 50 milioane de euro buget de operare iar TVR vreo 86 milioane de euro in 2018.

 4. Corect. In TVRul ala se cheltuie mai mult decat se face audienta. Dpmdv era de ajuns un singur Tvr in HD iar restul posturilor si studiouri locale inchise. La studiourile locale se uita doar regia de emisie.

 5. Toate posturile regionale ale TVR ar trebui inchise. E arhisuficient TVR 1 si TVR 2, desi sunt doar gaura la buget. Singura emisiune de la TVR la care ma uit, din cand in cand, este D’ale lui Mitica de pe TVR 2. La TVR Intrenational nu are acces aproape nimeni din Romania, deci si asta trebuie inchis.

  • Tvr International este pentru romani din diaspora nu pentru cei din tara. Toate tarile din Europa au posturi locale. In rest aveti dreptate posturile TVR au un continut slab.

  • Aveți dreptate referitor la posturile regionale. Best case scenario, ar putea să ofere conținutul respectiv în online, ar fi mult mai ieftin. Dar referitor la TVR International sunt de altă părere, deoarece acel post are un complet altfel de public. Și în orice situație, adică indiferent de țara emitentă, postul „International” nu este destinat locuitorul din țara de origine.

   • Postul TVR Internaional nu este pentru tara noastra, el este destinat romanilor din diaspora, 90% din grila sa este cu emisiuni preluate de la TVR 1 si 2 dar difuzate la alte ore iar 10% reprezinta filmele artistice Romanesti. Cei de la TVR au o platforma si pentru online este vorba de TVR PLUS unde se poate urmari posturile publice si online.

 6. Trebuia să i se schimbe numele în TVR1 HD, în același moment cu crearea TVR2 HD. Dacă îl închid înainte, înseamnă că planul amânat va mai fi amânat multă vreme. Curând, foarte curând, majoritatea publicului va considera că dacă nu emiți HD – nu exiști. Dacă TVR nu face nimic în acest sens, va ajunge dintr-un post național un post inutil, plasat de toți la coada canalelor. Sau lipsit din listă.

   • Cu ocazia trecerii la HD, TVR-ul va reveni in fruntea televiziunilor cu continut util, protv-ul si antenele ramanand sa emita mizerii gen talk-show pentru categoria telespectatorilor cu iq mediocru.