Totul despre facturile RCS-RDS (Digi mobil). Metode de plata, plati online si previzualizare a facturilor. Acces la desfasurator si facturi detaliate.

Traind in secolul vitezei, incercam sa economisim cat mai mult timp cu lucrurile care sunt obligatorii si care nu ne fac placere, fiind si eficienti in acelasi timp. Unul din aceste lucruri pe care sunt de parere ca ar trebui sa le simplificam cat mai mult este plata facturilor. Pe langa intretinerea locuintei, majoritatea facturilor pot fi achitate prin diverse metode. Si, cum suntem dependenti de telecomunicatii, trebuie sa simplificam si plata facturilor furnizorilor nostri de servicii, bine-nteles. Mai jos voi descrie modalitatile de plata in cadrul companiei RCS-RDS (Digi) plus alte informatii financiare foarte utile.

Totul despre facturile RCS-RDS (Digi mobil), metode de plata si vizualizare

Totul despre facturile RCS-RDS (Digi mobil). Modalitatile de plata a facturilor sunt urmatoarele:

 • Plata se poate efectua in primul rand, evident, la casieriile RCS-RDS insa acestea sunt destul de putine raportate la numarul de abonati, dovada fiind cozile interminabile pe care le intalnim cand mergem sa achitam. Cea mai eficienta metoda (in contactul direct cu compania, fara intermediari) este plata online pe site-ul oficial. Plata se face foarte usor si, cel mai important, se inregistreaza foarte rapid, de regula in cateva minute, maxim cateva zeci de minute. Trebuie sa ajungem la sectiunea Contul Meu iar de acolo vom avea doua metode: daca avem cont creat (sau dorim sa ne cream), trebuie sa ne autentificam, dupa care selectam Facturi, bifam factura pe care dorim sa o achitam si mai departe introducem datele de pe card; a doua metoda este fara cont, cand am ajuns la pagina de logare in Contul Meu (DigiCare) apasam click pe reclama care ne indruma spre plata facturii (in acest caz vom avea nevoie de cod client, numar factura sau numar de telefon digi, suma si adresa e-mail). Cele mai rapizi modalitati de plata in ceea ce priveste timpul de inregistrare al platii sunt in casierie si online pe site-ul oficial.
 • Qiwi – terminale self-service ale celei mai extinse retele in domeniu.
 • Un-doi Centru de plati, PayPoint si PayZone – Zeci de mii de magazine unde poti achita, trebuie doar sa gasesti un astfel de magazin cat mai apropiat de tine, fara sa astepti la cozi. Partea negativa este, insa, ca plata se inregistreaza destul de greoi, in cateva zile (fara zile nelucratoare).
 • La casieriile bancilor (cash):Banca Transilvania (BT), CEC, Volksbank, Bancpost, Alpha Bank, BRD, Piraeus, UniCredit Tiriac, UniKasa, CreditCoop si Banca Comerciala Carpatica.
 • ATM-uri (bancomate): CEC, BancPost, Piraeus, UniCredit Tiriac, BRD, ING, BCR, Banca Transilvania (BT).
 • Direct Debit (adica, la sfarsitul fiecarei luni, este extrasa suma aferenta facturii tale de pe card): CEC, BankPost, Alpha Bank, UniCredit Tiriac, Raiffeisen, BRD, BCR, Banca Transilvania (BT), ING Bank.
 • Online: Piraeus Bank, CEC, BCR, CityBank, FastBanking BancPost, Alpha Click – Alpha Bank, Online B@nking si BusinessNet Unicredit Tiriac, BRD-NET, BT Online Banking – Banca Transilvania, Home Bank – ING.
 • Virament Bancar: ING Bank: RO51INGB0001000000018827, BRD: RO64BRDE450SV72419954500, UniCredit Tiriac Bank: RO94BACX0000000189518001
 • Zebrapay: Putem achita facturile Digi prin unul din cele 1500 terminale self-service Zebrapay.
 • Rompay;

Foarte important de stiut este ca, indiferent de metoda aleasa, nu se percepe comision. In cazul in care se alege orice alta modalitate in afara de casierie RCS-RDS sau online pe site-ul oficial, inregistrarea platii poate dura mai mult (ei zic ca intre 3 si 10 zile lucratoare) ceea ce este foarte mult insa depinde de posibilitatile fiecaruia. Surprinzator este faptul ca RCS-RDS a incetat de ceva timp colaborarea cu Posta Romana.

Care este perioada de facturare a serviciilor RCS – RDS?

Abonatii Digi pot avea urmatoarele perioade de facturare, luand ca exemplu luna iunie:

 • de pe 01 iunie pana pe 30 iunie;
 • de pe 10 iunie pana pe 30 iunie – aceasta este o perioada de facturare mai rar intalnita, de regula pentru abonatii care au doar televiziune prin satelit (Digi TV DTH), insa de regula majoritatea abonatilor Digi au prima perioada de facturare;

Perioada de gratie la RCS – RDS (perioada dupa data scadenta in care nu exista riscul sa se deconecteze serviciile) este 01-04 pentru fiecare luna. Incepand cu 05, serviciile se pot deconecta oricand, in primul rand se deconecteaza serviciile automat (exemplu: internet, telefonie) iar ultimele deconectari se fac pentru serviciul de cablu tv acolo unde trebuie sa ajunga o echipa de deconectari pentru a deconecta fizic cablul tv.

Exista taxa de reconectare la RCS – RDS in caz ca avem serviciile deconectate?

Taxa de reconectare exista doar pentru serviciul de cablu tv si costa 15 lei.

O problema a abonatilor RCS-RDS este aceea de a nu primi facturile in format fizic, inclusiv eu am avut aceasta problema o perioada de timp. Insa, pentru cei care au acces la internet, exista serviciul F@ctura Mea Digi, mai exact putem primi facturile in format electronic. Acest serviciu se poate activa fie apeland serviciul de Relatii cu Clientii, fie in sectiunea Contul Meu pe site-ul oficial.

Majoritatea dintre noi am avut probleme financiare cu marile companii de telecomunicatii (Telekom (Cosmote), Vodafone, Orange si Digi). Unele rezolvate usor, altele mai greu. Una din aceste “probleme” (mai mult, nelamurire) a fost la RCS-RDS, cand m-am abonat. La RCS, facturile se emit pe 18,19,20,21 sau 22 (informatie primita de la Relatii cu Clientii) pentru luna urmatoare. Mai exact, daca ne abonam pe 20 ianuarie, prima factura va fi cea din luna martie si va contine serviciile din ianuarie, februarie si martie. Destul de ciudat, in opinia mea, fiind singurii din piata telecomunicatiilor care procedeaza in felul acesta. De asemenea, din cauza acestui mod de facturare, si convorbirile efectuate (traficul suplimentar), se factureaza cu 2 luni anterioare. Adica, in factura din martie, avem convorbirile din ianuarie. Dar, cunoscand aceste lucruri, ne este destul de usor sa gestionam facturile si costurile acestei companii imprevizibile insa, momentan, cu servicii bune.

Totul despre facturile RCS-RDS (Digi mobil):

O metoda de a vizualiza serviciile, costurile si facturile in timp real este cu aplicatia My Digi. In aceasta aplicatie poti citi stiri, vizualiza facturi si servicii. Poti chiar comanda echipamente sau servicii noi, direct din aplicatie.

Daca am achitat facturile restante, cand se reconecteaza serviciile?

Daca avem serviciile Digi deconectate pentru neplata, am achitat la o casierie sau online pe site-ul Digi Romania, atunci reconectarea serviciilor se va efectua in aproximativ 1-3 ore, probabil depinde de numarul de reconectari facute de sistem automat. In cazul cablului tv (acolo unde este nevoie sa ajunga o echipa de reconectari) reconectarea poate dura mai mult, pana la maxim 24 de ore de la inregistrarea platii.

Daca am achitat printr-o alta modalitate de plata decat prin casierie/site Digi, atunci trebuie sa facem confirmarea platii, altfel reconectarea o sa dureze mult mai mult decat este de dorit.

Cum fac confirmarea platii la RCS – RDS (Digi)?

Confirmarea platii la Digi se face trimitand o copie de pe OP-ul de plata la adresa e-mail collection @ rcs-rds.ro.

Nu primesc factura Digi acasa, ce trebuie sa fac?

In cazul in care nu primim acasa factura Digi, trebuie sa contactam serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS pentru a sesiza neprimirea facturii. Astfel de probleme apar de regula cand factura este livrata in format fizic, in format electronic (pe e-mail) nu ar trebui sa apara astfel de probleme.

Cum obtin factura detaliata (desfasuratorul) convorbirilor telefonice?

In prezent exista o singura modalitate de a primi desfasuratorul telefoniei, creandu-ne un cont pe site-ul Digi Romania. Acolo avem acces la toate facturile si desfasuratoarele pentru fiecare luna.

Cum fac amanarea platii la Digi?

Amanarea platii se poate face la Digi doar daca serviciile au fost deconectate pentru neplata. Putem face o amanare de plata pe luna iar in termen de 5 zile trebuie sa platim. Pentru reconectarea pe baza promisiunii ca vom achita trebuie sa sune titularul contractului la relatii cu clientii Digi.

Nu se poate face amanarea platii pentru a evita deconectarea serviciilor, putem solicita amanarea platii doar daca serviciile RDS au fost deja deconectate.

Update 19.06.2018: Facturile se pot achita si prin Rompay.

Update 04.10.2018: De astazi facturile Digi se vor trimite criptate astfel incat vor putea avea acces la ele doar persoanele care cunosc ultimele 6 cifre ale CNP-ului titularului. Multumim lui ion berbec pentru informatii.

Voi ati avut probleme in ceea ce priveste facturile celor de la RCS-RDS?

Putem afla aici cum obtinem informatii detaliate despre facturile cu serviciile RCS & RDS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

688 COMENTARII

 1. Buna seara
  Mi sa decnectat serviciul de telefonie mobila si am platit factura acum jumatate de ora
  La cat timp dupa efetuarea plati mi se da drumu la abonament?

  • Buna ziua,
   Reconectarea serviciilor RCS – RDS se face automat in termen de maxim 24 de ore de la inregistrarea platii. Daca doriti urgentarea reconectarii, puteti contacta serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS.

 2. Bună ziua,mi sa emis factura in valoare de 102,07 .Nu înțeleg de ce trebuie sa plătesc atat.Am contract pe 5 Nr de telefon cu 2,88 +abonament la cablu de 19,35. Până în urma cu doua trei luni plăteam 82 de lei.Vreau să știu dacă este cost suplimentar sau daca sa majorat ceva.Luna trecuta am primit mesaj că am de platit 94 de lei,uar când am sunat sa verific factura mi sa spus că am de plătit 89 lei .Sincer nu mai inteînț nimic.
  Vreau un Nr de telefon cu cine pot sta de vorba
  Vă mulțumesc și aștept un răspuns

  • Buna ziua,
   Pentru a discuta despre situatia financiara trebuie sa sune titularul contractului la serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS, la numarul 03xx400414, unde xx este prefixul judetului (sau pentru Bucuresti/Ilfov 0314004414).

 3. mai am de plata o factura la dv deoarece am inchis contractul cu dv am ramas restanta o suma de lei si nu am factura adresa unde trebuie sa trimiteti este sos alexandriei nr* cornetu ilfov

 4. Va rog sa primesc desfășurătorul la toate apelurile efectuate și formate de pe abonamentu meu Nr077****** cu data de 1/1/2019 până an data de 25/3/2019 .Nr te contact 074******

 5. Buna ziua,
  Pe factura cu nr. ******* din 06.03.2019, cod client: ******,apare pentru prima data la pct. 1.4 Ab. telefonie mobila. Doresc sa va comunic ca eu nu folosesc telefon mobil de la RCS-RDS si nu am mai fost facturat pentru acest serviciu pana acum. Pe cale de consecinta va rog sa dispuneti masurile necesare pentru remedierea acestei erori. Va multumesc,
  Emil Scheu

  • Buna ziua,
   Noi nu reprezentam compania RCS – RDS, doar oferim informatii. Pentru aceasta situatie va recomand sa contactati serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS pentru a clarifica exact despre ce servicii este vorba.

 6. Buna ziua vreau sa fac o confirmare de plata , mentionez ca am serviciile suspendate .nu reusesc sa gasesc un nr de tel sa pot face aceasta confirmare .am nevoie de net.

 7. Datorita unei mici probleme financiare plata facturii pentru abonamentul pe numele A. Valentin din comuna costinesti va intarzia , va fi platita pe 15-03 2019. Imi cer scuze si multumesc pentru intelegere.

  • In prezent exista o singura modalitate de a primi desfasuratorul telefoniei, creandu-ne un cont pe site-ul Digi Romania. Acolo avem acces la toate facturile si desfasuratoarele pentru fiecare luna.

 8. va rog sa verificati facturile si platile pe ultimele 6 luni, platite prin BCR si RCS&RDS pascani,
  nr contract *****, cod client *****,intrucit am fost plecata din tara, si vreau sa am o evidenta clara
  multumesc ,

  • Noi nu reprezentam compania RCS & RDS, doar oferim informatii. Daca doriti situatia financiara pe ultimele 6 luni puteti sa va creati un cont pe site-ul Digi Romania si sa va logati sau sa contactati serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS.

 9. Buna ziua an legatura cu factura digi va deranjez
  Ami vine doua facturi
  Una cu cod client ***** si una********
  Si acum doua saptamani a fost baiati de la digi si leam aratat facturile si au zis ca se rezolva problema
  Dar acuma mio venit factura ieri si amandoua facturi au pus la un loc si sa platesc 133 lei cum asa platesc doua facturi cate doua luni
  Rezolvati problema va rog frumos

 10. Buna ziua. Nu am primit factura pe numele ******. Va rog sa-mi trimiteti factura pe februarie 2019, si urmatoarele, ori pe acest email, ori in cutia postala pe adresa *****, str. Pictor Aman bl.*, scara *, ap. *, ca sa stiu cum le urmaresc. Va multumesc.

 11. Buna ziua
  Ma numesc Daniela Adimei, cod abonat ****** sunt abonat al dumneavoastra,
  in contractul pe care il am cu DIgi, spune ca avem 3000 minute
  internationale, dar avind de curind mai munte convorbiri
  cu un abonat din Italia, costat ca pe ultimile facturi am cost suplimentar
  3.65 euro sau si mai mult pe factura, as dori sa stiu cite minute
  am in reteaua din Italia su cum ar trebui sa fac sa nu mai am cost
  suplimentar. Va multumesc frumos

  • Buna ziua,
   Minutele internationale catre Italia au fost eliminate, au ramas doar catre reteaua Digi Mobil Italia. Ar fi trebuit sa fiti informata in acest sens. Am publicat si un articol separat in acest sens despre aceste modificari.

 12. Buna ziua,
  am 2 abonamente digi pe care le folosesc in Portugalia si doresc sa pot efectua platile abonamentelor de aici .
  imi puteti trimite informatiile necesare …
  multumesc anticipat

  • Buna ziua,
   Poate vi s-au deconectat serviciile exact inainte sa achitati. Va recomand sa contactati serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS Craiova la numarul 0351400414 pentru a se verifica situatia financiara.

 13. Buna seara! Am un abonamente tv și internet la dumneavoastră pe numele de *****. Nu am primit factura și acum din cauza neplății a fost oprit Internetul. Sunt interesat pe ce luna și cât am de plata. Cum as putea rezolva asta?

  • Pentru a afla care este suma pe care trebuie sa o achitati trebuie sa contactati serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS.
   Puteti solicita tot atunci cand sunati reconectarea serviciilor cu promisiunea ca o sa achitati factura in termen de maxim 5 zile. Pentru acest lucru trebuie sa sune titularul contractului.

    • Sa clarificam, eu ma refeream ca titularul poate suna la relatii cu clientii sa ceara reconectarea inainte de a se plati factura. Plata facturii se poate face de catre oricine stie numele titularului si adresa intr-o casierie Digi, nu aveti nevoie nici macar de factura.

 14. Buna seara!
  Sunt plecată din țara și am abonamentul tăiat am plătit online și nici acum nu mi au dat drumu la abonament…. nr de tel este 077****** …. va mulțumesc

 15. codul de client este*****,adresa Miraslau *bl.* sc * et.*,ap.*.Va rog sa verificati facturile mele deoarece eu lunar am pus in plus la taxa intre 10-40 lei iar la factura de pe ianuarie ,nu a reesit ca am de plata mai putin. Nu e in regula.Va rog sa reverificati sumele.Multumesc