Trinitas TV – primul post dedicat Bisericii Ortodoxe Române
Primul post TV dedicat Bisericii Ortodoxe Române, care este deținut de Patriarhia Română, este Trinitas TV. Programul a apărut pentru prima dată la Iași, iar odată cu anul 2007, an în care a fost ales Daniel Ciobotea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, s-a extins și la nivel național.

Trinitas TV prezintă atât slujbe religioase: Sfânta Liturghie și Vecernia, în mod zilnic, dar și slujbe de Paraclis și Slujbe speciale cât și emisiuni cu temă religioasă, documentare pe aceeași temă. De altfel, slujbele sunt transmise în direct de la Catedrala Patriarhală Istorică din București.

Trinitas TV are și emisiuni ca:”Pașii Pelerinului”, prin care telespectatorii descoperă Biserici și Mănăstiri din țară,”Biserica Azi”,emisiune ce oferă informații despre cele mai importante subiecte de actualitate,”Sinaxar”, emisiunea care ne oferă Viața Sfinților din ziua respectivă sau ziua următoare,”Cuvânt pentru suflet”, emisiune ce aduce preoți și ierarhi ai Bisericii, pe diverse teme spirituale, biblice, sociale, ”Biblia în Istorie” – emisiune care prezintă momente ce stau la baza evenimentelor descrise în Sfânta Scriptură.

Printre emisiunile religioase, postul deținut de Patriarhie a dat șansa și unor interpreți de muzică populară de a invita colegi de breaslă. Emisiunea se numea:”Magazin Folcloric”. O altă emisiune non-religioasă este ”Prețuiește Sănătatea”, emisiunea oferă sfaturi medicale ale unor specialiști. Printre temele discutate in această emisiune, a fost cea legată de temutul Coronavirus, iar cel care a explicat și răspuns întrebărilor a fost Profesorul Universitar Doctor, Adrian Streinu Cercel.

Trinitas TV – primul post dedicat Bisericii Ortodoxe Române
Trinitas TV are și două grupaje de știri: ”Jurnal Trinitas” și ”Info Trinitas”, ambele prezintă știri din țară și străinătate cu conținut religios. Trinitas TV face parte din ”Centrul de Presă, Basilica” al Patriarhiei Române, alături de radioul omonim:”Radio Trinitas”, de ziarul ”Lumina” și ”Lumina de Duminică”.

Aflat în lista must carry, televiziunea Trinitas TV este inclusă în grila operatorilor de cablu din țară: Digi, Vodafone (UPC), Orange, Telekom, AKTA. Transmisia este atât SD, cât și HD, pentru abonații INES IPTV.

Tot la fel de cunoscut este și postul Radio Trinitas. Acesta este recepționat în țară și oferă o grilă de emisiuni similară cu cea a postului TV. Postul Radio Trinitas a fost înființat la inițiativa actualului Patriarh Daniel, la Iași ,când acesta era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, pe 17 Aprilie 1998.

Sloganul acestui post este:”Un radio pe frecvența sufletului tău”. Radio Trinitas are sedii la: București, Iași, Sibiu, Cluj-Napoca.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU