TV-AS va emite HD
Consiliul National al Audiovizualului a aprobat in sedinta de astazi solicitarea venita din partea companiei TV Adler Trading SRL din Tarnaveni pentru modificarea licentei audiovizuale a serviciului de programe TV-AS. Solicitarea a fost facuta pentru ca televiziunea sa inceapa emisia in format HD dar si pentru introducerea unor emisiuni de teleshopping (structura de programe ramane aceeasi).

Formatul televiziunii TV-AS este tematic – folclor, zona de difuzare este nationala si emite 24 de ore pe zi. TV-AS se poate receptiona pe cablu in retelele Digi, Vodafone si Orange Romania Communications iar pe satelit in grila Orange Romania Communications.

TV-AS ocupa pozitia 25 pe lista must carry a acestui an. Pe 22 februarie 2022 a primit acordul pentru a emite la nivel national iar la data respectiva se vedea deja in grila RCS & RDS in toata tara.
TV-AS difuzeaza evenimente, spectacole si videoclipuri de muzica populara.

TV-AS va emite HD

In aceeasi solicitare, compania a cerut modificarea structurii estimative de programe pe tipuri de programe / emisiuni pentru postul Radio As, dupa cum urmeaza:

 • programe de informare: scad de la 11.3 la 9

Sita Ioan, reprezentantul postului, a declarat in sedinta CNA ca detin apartura pentru HD iar filmarile sunt in format 4k si se doreste imbunatatirea calitatii imaginii.
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate.

In cadrul sedintei CNA de astazi s-au discutat si urmatoarele subiecte:

 • Radio Seven – modificarea formatului de principiu si a structurii serviciului de programe
 • Europa FM – prelungire valabilitate licenta pentru Vaslui, Giurgiu, Buzau, Alexandria, Mangalia, Slobozia
 • Radio Vocea Sperantei – prelungire valabilitate licenta pentru Scornicesti si Piatra Neamt
 • Social FM – modificarea structurii serviciului de programe
 • ARDELEAN PRODUCTION MEDIA SRL – solicitare acord modificare actionariat
 • RADIO HIT FM SRL – solicitare acord modificare sediu social

Daca ati urmarit TV-AS, ce parere aveti despre acest post? Va avantajeaza inceperea emisiei in format HD? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

  • Chestia este ca nu se stie daca va fi preluat in HD de cineva. Digi spune ca nu are spatiu ( daca e sa imi spun parerea Digi nu are spatiu pentru canalele HD din must carry) Vodafone este in moarte clinica ( a luat avize pentru 2 canale must carry de peste 4-5 luni nu le-au introdus nici acum) Orange incep negocierile cu furnizorii de canale importanti pentru prelungirea contractelor, vor fi primele contracte in care sunt inclusi si abonatii OC si deci ORO se va ocupa mai mult de aceste contracte. poate la INES sa intre prima data TV AS HD

 1. Mai bine retrageți licența națională să rămână la ei in comuna. Suntem sufocați de posturi de muzica populară. Retrageți și la RTV, Metropola, Antena 3 și Realitatea+. Suntem sătui de propaganda și de posturi de debara. Desființați prostia de grila numita Must Carry, care ne baga pe gat toate non-valorile.
  Faliment va urez TV AS

 2. Denumirea postului e cam ciudata, dar in rest ofera publicului muzica populara autentica, iar trecerea la High Definition va insemna cu siguranta un plus. Tot sper ca si National TV sa implementeze in final calitatea HD. Dar pentru asta necesita si productii noi, care lipsesc in mare masura.