TV Sud Est devine TVSE HD Exploris
Postul de televiziune TVSE HD a adaugat in dreptul numelui cuvantul Exploris. Acest nume Exploris ne duce cu gandul la explorare, pe scurt am putea vedea pe acest post documentare despre explorare si cunoastere.

TVSE HD  este o televiziune ca apartine de grupul TVSAT MEDIA. Acest grup media este de 20 de ani pe piata si detine mai multe televiziuni (3 la numar), publicatia Scurt pe 2 si un post de radio, Boom FM. Cele doua posturi detinute de acest grup sunt posturi cu acoperire regionala si locala, exceptie face TVSE HD Exploris care are o licenta cu acoperire nationala.

TV Sud Est se afla din anul 2020 in lista must carry publicata de CNA, detine licenta pentru satelit, licenta pentru cablu si pentru DVB-T2. Conform actelor depuse la CNA, TVSE HD este un program generalist. Este in grilele tuturor societatilor de cablu si se poate receptiona si online pe site-ul tvsudest.ro.

Noua denumire a televiziuni TVSE HD Exploris este doar pe TV, momentan nu este si pe site-ul companiei media TVSAT sau pe pagina de Facebook. Iata cateva emisiuni ce pot fi urmarite pe postul TVSE HD Exploris:

Retro Show – este o emisiune ce se adreseaza iubitorilor de muzica. In aceasta emisiune sunt prezentate concerte sau in fiecare emisiune este prezentat cate un artist sau o formatie consacrata. Aceasta emisiune este prezentata de Florin Dumitru.
Dor de cantec – Este o emisiune dedicata muzicii populare autentice din zona Bucovinei. Jurnal de Calatorie – Aceasta emisiune ne prezinta imagini si locuri frumoase destinate turismului atat din tara cat si din strainatate. Emisiunea este prezentata de Dan Soreanu.

TV Sud Est devine TVSE HD Exploris
Club Cinema este o emisiune difuzata sambata, care ne prezinta cele mai noi informatii despre lumea cinematografiei. Emisiunea este prezentata de Simona Banica.
Jurnal TV Sat este o emisiune informativa unde ne sunt prezentate cele mai importante informati ale zilei. Emisiunea este difuzata in fiecare zi la 13:30, 18:00 sau 22:00.

TVSE HD Exploris difuzeaza si cate un film artistic in fiecare seara, de obicei sunt difuzate filme artistice romanesti. Postul acopera o gama larga de emisiuni dedicate tuturor telespectatorilor de toate genurile si toate varstele. Asa cum am mentionat si la inceputul articolului, grupul TVSAT Media detine posturile TVSE HD Exploris (acoperire nationala),  Est TV (televiziune regionala care acopera 20 de judete printre care Neamt, Suceava, Botosani, Buzau, Sibiu, chiar si Bucuresti), si TVSAT (televiziune cu acoperire locala, mai exact judetul Buzau).

Publicatia Scurt pe 2 este un ziar care apare saptamanal in Buzau iar Radio Boom este un post de radio regional ce emite in Buzau, Barlad, Focsani, Piatra Neamt.

Update 24.08.2021: Reprezentantii postului au solicitat schimbarea denumirii programului din TV Sud Est SD/HD in Exploris SD/HD, alaturi de alte modificari:

 • modificarea modalitatii de difuzare, din satelit in retele de comunicatii electronice
 • modificarea formatului de principiu din generalist in tematic: turism, cultura si educatie
 • modificarea serviciului de programe: productiile proprii cresc de la 45.83% la 55% iar productiile altor producatori scad de la 54.17% la 45%
 • structura estimativa a serviciului de programe este modificata dupa cum urmeaza:
  • programe de informare – scad de la 24.80% la 7%
  • programele educative – cresc de la 23.01% la 35%
  • programele culturale – cresc de la 12.84% la 38%

Solicitarile au fost aprobate in unanimitate in sedinta CNA de astazi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

24 COMENTARII

 1. Reprezentantii postului au solicitat schimbarea denumirii programului din TV Sud Est SD/HD in Exploris SD/HD, alaturi de alte modificari:

  -modificarea modalitatii de difuzare, din satelit in retele de comunicatii electronice
  -modificarea formatului de principiu din generalist in tematic: turism, cultura si educatie
  -modificarea serviciului de programe: productiile proprii cresc de la 45.83% la 55% iar productiile altor producatori scad de la 54.17% la 45%
  -structura estimativa a serviciului de programe este modificata dupa cum urmeaza:
  programe de informare – scad de la 24.80% la 7%
  programele educative – cresc de la 23.01% la 35%
  programele culturale – cresc de la 12.84% la 38%

  Solicitarile au fost aprobate in unanimitate in sedinta CNA de astazi.

 2. Felicitari! Este o initiativa frumoasa, care mai atenueaza din „ternul” programelor celorlalte posturi tv, cam obosite, de altfel. O sugestie: mentineți, undeva intr-un colț al imaginii, afișarea piesei și a interpretului piesei muzicale (clasice, desigur), pe tot parcursul derulării sale, pt că nu toți telespectatorii au cultura muzicală pt a o recunoaște dacă au accesat în timpul desfășurării sale. Mulțumesc. I.T.

 3. Locuiesc in Patarlagele. Programul TVSE exploris este foarte interesant dar are un sonor deficitar de aproximativ o saptamana. Ce pot face?

 4. De ce mai scrieți ca postul dumneavoastră are licență atât de satelit, cât și dvbt2. Vad ca nu se recepționează nici pe satelit și nici dvbt2.