TVR 2 redifuzeaza serialul romanesc Pistruiatul
De maine, TVR 2 va difuza din nou serialul romanesc Pistruiatul (1973), un serial a carui actiune se desfasoara in anii ’40 in jurul baiatului pistruiat in varsta de 13 ani, Mihai Plesa.

Pistruiatul este un serial romanesc realizat de Televiziunea Romana in regia si scenariul lui Francisc Munteanu (Roscovanul – 1976, Cintecele marii – 1971). Serialul romanesc de propaganda urmareste aventurile baiatului de 13 ani, Mihai Plesa (Costel Baloiu), in timp ce sustine miscarile ilegaliste.

Din distributia serialului au facut parte Costel Baloiu, Sergiu Nicolaescu, Margareta Pogonat, Vistrian Roman, Reka Nagy, Gyorgy Kovacs, Constantin Codrescu, Draga Olteanu-Matei, Ion Dichiseanu si altii.

Serialul Pistruiatul are doar 10 episoade lansate in 1973. TVR 2 va difuza din nou acest serial incepand de maine, de luni pana vineri, cate doua episoade pe zi, de la 09:00 si 15:00. Ultima data a fost difuzat de TVR 2 la finalul lunii august 2019.
In primul episod, Evadarea, Mihai Plesa, un baiat de 13 ani, intalneste un evadat si hotaraste sa il ajute pe el si nu pe politisti, din cauza ca acestia din urma se purtau urat cu el.

TVR 2 redifuzeaza serialul romanesc Pistruiatul
Pe IMDB, serialul de propaganda Pistruiatul are nota 8.5 din 774 de recenzii si este considerat unul dintre cele mai bune seriale romanesti din toate timpurile.
A fost remontat intr-o productie de trei parti: Evadatul, Ascunzisuri si Insurectia!.

Datorita succesului avut cu acest serial, regizorul Francisc Munteanu a continuat cu filmul Roscovanul (1976), care a vandut in cinematografe peste 3 milioane de bilete. Personajul principal al acestui film a fost tot Costel Baloiu, acesta fiind ultimul rol important pe care l-a interpretat.

Un alt serial romanesc difuzat in prezent de TVR 2 este Primaverii, in regia lui Laurentiu Maronese cu Maia Morgenstern, Diana Cavallioti si Dragos Huluba. Acest serial este difuzat de luni pana vineri de la ora 15:30.

Voi ce parere aveti despre acest serial? Lasati un comentariu mai jos.

Update 13.08.2021: Televiziunea Romana redifuzeaza serialul Pistruiatul pe TVR 1 din 28 august 2021, urmand sa fie difuzat in fiecare sambata de la ora 08:00;

Update 26.10.2021: Serialul Pistruiatul este difuzat din nou de TVR de ieri, de luni pana vineri, la orele 09:00 si 15:00;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII