Amazon cumpara studiourile MGM
Compania Amazon cumpara studiourile MGM cu pretul de 8,45 miliarde de dolari. Prin aceasta achizitie, Amazon asigura un continut bogat pentru platforma sa de streaming Prime Video.

Studiourile MGM au facut de-a lungul timpului peste 4.000 de filme si 17.000 de seriale. Pentru finalizarea tranzactiei mai este nevoie de cateva aprobari. Pe langa cumpararea de continut video pentru platforma Prime Video, cei de la Amazon vor produce si seriale originale.

Reprezentantii Amazon au anuntat ca vor realiza un serial ce se aseamana cu faimoasa trilogie Stapanul Inelelor. Amazon este alcatuita din mai multe divizii cu domeni de activitate diferite iar Amazon Prime este una dintre cele mai mari companii e-commerce din lume insa ofera de asemenea continut video si o gama larga de carti digitale, avand milioane de abonati in intreaga lume.

Prin achizitia studiourilor MGM, Prime Video va difuza filme cunoscute de cinefili, printre acestea vom enumera: seria James Bond, Rocky, Robocop si multe alte filme. Prin aceasta achizitie, platforma Prime Video va deveni un concurent de temut pentru celelalte platforme: Netflix, Disney+ sau Discovery+.

Reamintim ca acum ceva timp platforma Prime Video a lansat interfata in limba romana si a adaugat subtitrare in romana la cateva filme din portofoliul sau. Tranzactia dintre Amazon si MGM este a 2-a tranzactie majora anuntata recent. Acum cateva zile, AT&T a anuntat ca va forma una dintre cele mai mari companii media din lume formand o noua companie media alaturi de Discovery.

Amazon cumpara studiourile MGM

In Romania sunt disponibile doar 3 platforme video care au continut subtitrat sau dublat in limba romana: HBO GO (care ofera 2 moduri de abonare: prin card bancar sau prin operatorii de cablu), Netflix (care ofera si ei 2 moduri de abonare: prin card bancar si prin diversi operatori de cablu sau telefonie mobila, printre acesti operatori se numara Vodafone si Orange), Prime Video (ofera pentru moment doar un mod de abonare si anume prin card bancar).

In ultimii ani piata de platforme de streaming a evoluat atat in Romania cat si la nivel international. Avantajul acestor platforme il reprezinta faptul ca abonatii pot urmari oricand, orice serial sau film. Un alt avantaj al acestor platforme il reprezinta continutul exclusiv pe care il pun la dispozitia abonatilor.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.