TVR Folclor si TVR sport – televiziuni noi
Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane care s-a reunit saptamana trecuta la Timisoara a votat cu 11 voturi pentru si doua voturi impotriva infiintarea a doua canale tematice noi. Este vorba de TVR Folclor si TVR Sport.

Cristian Turturica, directorul general SRTV, a declarat despre cele doua proiecte noi ca televiziunile vor indeplini misiunea publica a Televiziunii Romane, aceea de a fi promotor al valorilor traditionale si identitatii romanesti (acesta va fi scopul postului TVR Folclor) si pentru promovarea performantei sportive si a educatiei pentru o viata sanatoasa (aceasta va fi misiunea postului TVR Sport).

Dupa ce anul trecut directorul TVR a reusit sa repare o nedreptate morala relansand doua posturi ce in trecut fusesera inchise (TVR Info si TVR Cultural, care au intrat in lista pentru masurare a audientelor), anul acesta TVR va lansa doua canale noi, TVR Sport si TVR Folclor.

TVR este producator si detinator al unui real tezaur de programe dedicate traditiilor si folclorului. TVR Sport isi propune sa promoveze la nivel national educatia pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a sportului si a sportivilor romani. Iata ce va difuza TVR Sport anul acesta:

  • Campionatul European de Fotbal de Tineret U21 ce va avea loc intre 21 iunie – 8 iulie si se va desfasura in Romania si Georgia
  • Uefa European U19 Championship (3-16 iulie)
  • Uefa Women’s Futsal Euro 2023
  • Uefa Women’s U17 si U19

TVR Folclor si TVR sport – televiziuni noi

TVR Sport va mai difuza si alte competitii si domenii sportive ce nu isi gasesc locul in media sportiva din Romania. Televiziunea Romana este membru in European Brodcasting Union, cea mai mare asociatie din Europa a televiziunilor publice dar si a altor organisme internationale. Prin faptul ca TVR este membru in organizatia EBU, are intaietate in achizitionarea drepturilor de difuzare ale unor competitii internationale majore.

Datorita faptului ca majoriatea competitiilor scrise in acest material si care vor fi difizate pe TVR Sport se vor desfasura din vara acestui an, da de inteles ca in urmatoarele 2-3 luni directorul Cristian Turturica se va prezenta in fata membrilor CNA pentru a obtine cele 2 licente.

Televiziunea Romana detine urmatoarele televiziuni: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Moldova, TVR International, numeroase canale regionale (aceste canale au licente generaliste), TVR Info (licenta canal de stiri) si TVR Cultural (licenta cu tematica culturala).

Update 20.04.2023: TVR Folclor si TVR Sport au primit astazi licente audiovizuale;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

48 COMENTARII

    • Daca CNA nu a mai avut sedinta. Am explicat de ce nu sa tinut sedinte in aceasta saptamana . Un membru CNA a fost numit intr-o comisie europeana.

  1. Nu sunt fan TVR dar am observat in ultimii 2 ani ca am ce sa vad pe posturile TVR 1, TVR2 si TVR Info. Ascult muzica populara asa ca TVR Folclor ar pica bine… iar pe TVR Sport nu stiu ce o sa bage pe el ca transmisiunile sportive costa bani si ei nu au, o sa fie un fel de Extreme Sport sau Pro Arena cu transmisiuni banale, nici vorba de campionate internationale si evenimente sportive de interes major ca sunt deja cumparate.

  2. Segregarea si segmentarea continutului pe canale tv dedicate nu este un lucru rau.

    In momentul de fata TVR transmite unele competitii sportive, ba pe TVR 1, ba pe TVR 2 si la niste ore total aiurea dpv al audientelor deoarece atunci au gasit spatiu de emisie liber in grila.