TVR Sport intra in grilele Digi si NextGen
Pe parcursul zilei de ieri, 28 martie, postul de televiziune TVR Sport a intrat in grilele unor operatori de telecomunicatii. Primul operator care a introdus TVR Sport a fost Vodafone, introducand postul in format HD si eliminand din grila Da Vinci.

Orange Romania a introdus TVR Sport si Kapital TV, eliminand din grila MTV Live si Medika TV. Al treilea operator care a introdus TVR Sport HD a fost NextGen care la randul sau a facut cateva modificari, dupa cum vom detalia. NextGen a scos din grila Prima Sport 4 SD si a introdus TVR Sport HD iar Apollonia TV a fost inlocuit cu varianta HD. Prima Sport 4 apartine companiei Clever Media. In grila NextGen a ramas varianta HD Prima Sport 4.

Operatorii DTH Orange Romania si Orange Romania Communications au introdus varianta SD a postului TVR Sport, care a inlocuit Telestar 1, acesta din urma are licenta generalista, postul facand parte din lista must carry. Pentru operatorul DTH Orange Romania nu este prima data cand se introduce varianta SD a unui post care apartine de Televiziunea Romana. Orange Romania DTH mai are in grila de programe in varianta SD si TVR Cultural.

TVR Sport intra in grilele Digi si NextGen

Ultimul operator de cablu care a introdus ieri TVR Sport a fost Digi. Operatorul de telecomunicatii a introdus varianta SD a canalului si este pentru prima data cand Digi introduce un post al Televiziunii Romane in varianta SD, cand postul respectiv are doar varianta HD. TVR Sport SD a intrat pe frecventa pe care se mai afla printre altele si Digi Sport 3 HD (aceasta frecventa difera de la o zona la alta).

TVR Sport se afla in grila digitala Digi la capatul listei, pe pozita 208 sau 229 in functie de zona, dupa TVR Folclor HD. Sursa de preluare a postului TVR Sport SD de catre Digi ne face sa credem ca este facuta dupa sistemul digital terestru. La momentul acordarii licentei de catre CNA Televiziunii Romane pentru TVR Sport, reprezentantul TVR, Dan Turturica, declara ca operatorii de cablu vor prelua varianta HD si ca varianta SD este doar pentru Multiplexul Digital Terestru al Televiziunii Romane.

Singurul operator de cablu care nu a introdus pana acum TVR Sport HD este Orange Romania Communications. Iar pe partea de DTH operatorii care nu au introdus oficial postul TVR Sport HD sunt Digi si Focus Sat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

35 COMENTARII

  • Corect. Eu am un TV pe care-am dat rescanare pt. TVR Sport și mi-a ieșit Prima Sport 4 SD din listă la rescanare. În schimb, pe un alt TV unde a rămas grila așa cum este, am verificat acum și încă merge Prima Sport 4 SD.

  • Digi e în ilegalitate mai tot timpul cu grila TV pe care o fac în funcție de propriile interese. Chiar și faptul că acest post are profil sportiv și trebuia încadrat lângă posturile sportive, nu la capăt de listă și în SD, deși transmisia e strict HD.

   • Va fi mutat la sport. Vom afla mai multe cand se va lua avize. Si ORO incalca legea pe DTH. Nu are TVR Folclor TVR Cultural si Sport in sd, deci?

   • TVR Sport va aduce Jocurile Olimpice în România. Iar acest lucru deranjează programele DigiSport obișnuite să fie mereu (pe merit, până acum) pe poziții de lideri. A mai existat un episod în trecut, când, cupă întreruperea colaborării cu GSPTV, cei de la Digi i-au retransmis doar la presiunile CNA, dar și atunci în analogic, bruiat, zicând că nu se poate altfel. Digi începe să dezamăgească, ceea ce înseamnă că știe că pe undeva începe să aibă probleme.

 1. Oricum,din septembrie ,dispare OROC,si ramane Orange Romania.Sunt abonat OROC la televiziune si internet,di Orange RO,la telefonie mobila,deci cunosc situația.Nu e paguba cu închiderea canalelor de sport,cu excepția NBA,restul se vede pe PRIMA SPORT, si chiar vreau sa dispare „expertii”Samuila,Cosmescu,Gradinescu,Zotta,Raducioiu,Stoica (memeluta),Panduru mistocaru,etc.