RCS – RDS a inchis serviciul Digi Wifi
Serviciul Digi Wifi era un serviciu gratuit dedicat abonatilor de internet fix RCS & RDS prin care acestia se puteau conecta la hotspot-urile wireless amplasate de Digi in zone publice, atat in interior cat si in exterior (cafenele, baruri, librarii, parcuri, etc). Acest serviciu nu trebuie confundat cu functia wireless oferita disponibila in reteaua Digi pe echipamentele (ONT-uri/routere) instalate la adresa clientilor.

Crearea contului Digi Wifi se putea face de pe site-ul Digi din sectiunea Contul Meu, ne logam, accesam Serviciile mele – DIGI WIFI – Creare cont nou – alegeam un nume de utilizator – alegeam o parola – confirmam parola aleasa si selectam Creare cont. Ulterior, folosind numele utilizatorului si parola, ne puteam conecta la retelele wireless amplasate de Digi in zone publice.

Se pare ca acest serviciu a fost inchis de catre Digi, in contul Digi nu mai avem posibilitatea sa gestionam conturile Digi Wifi (sectiunea Digi Wifi a fost eliminata). In plus, de pe site-ul oficial Digi au fost eliminate urmatoarele optiuni:

 • sectiunea dedicata serviciului Digi Wifi
 • din sectiunea iInternet – DigiNET – la detaliile abonamentelor nu mai sunt mentionate conturile gratuite Digi Wifi

RCS – RDS a inchis serviciul Digi Wifi

Nu stim exact care este motivul pentru care Digi nu mai ofera suport pentru Digi Wifi insa acest lucru ar fi putut fi cauzat de ofertele avantajoase oferite de operatori pentru internet mobil pe telefon, atat Digi cat si alti operatori ofera din ce in ce mai mult trafic de date pe retelele 3G, 4G sau 5G.

De asemenea, nu avem informatii privind data la care au fost eliminate sectiunile Digi Wifi de pe site insa e posibil ca acest lucru sa se fi intamplat in urma lansarii noului design al site-ului de la inceputul acestui an.

Digi nu este singura companie care renunta la serviciul gratuit prin care oferea abonatilor acces wireless in alte zone decat acasa, Vodafone a dezactivat de asemenea serviciul Vodafone Wi-Free la finalul lunii februarie 2021, oferind ca alternativa utilizarea unui mini-router portabil prin care se poate face hotspot.

Vodafone Wi-Free era un serviciu putin diferit fata de cel de la Digi, abonatii se conectau, de fapt, la retelele wireless facute de echipamentele altor abonati Vodafone. Conditia esentiala pentru a utiliza acest serviciu era sa permiti la randul tau accesul wireless altor abonati Vodafone.

Voi ati utilizat in trecut aceste conturi gratuite Digi Wifi?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

 1. Sa ii *******. Dar e normal sa il ichida atat timp cat exista giboni care se cred extem de avuti ca au multi gb pe abonament. Tarania pur romaneasca ii indeamn sa zica : numai milogii foloseau acst serviciu. Era extrem de util, nu stau sa detaliez pentru ce.

  Comentariu moderat

 2. Era de așteptat, în afara de pomanagii nu stătea nici dracu pe el, am avut cont acolo de vreo 5 ani, dacă am întrat de 2 ori pe an pe el, mai mult de curiozitate sa vad ce viteza aveam cu spe3dtest și ala se bloca mereu

 3. In utimii ani a crescut exponential volumul de date inclus in abonamentele de voce mobila pana in punctul in care astazi avem „nelimitat national” la preturi rezonabile.

  Pe langa acest aspect exista extrem de multe hotspot-urile gratuite in parcuri, gradini publice, cafenele, fast-food-uri, restaurante, benzinarii, mall-uri, centre istorice, etc, etc.

  Din aceste considerente mentinerea unui servicu de tipul Digi Wifi era destul de costisitoare si devenise nerentabila.

  • Depinde si ale cui sunt acele hotspot-uri, nu este recomandat sa ne conectam la retele publice in special la cele care pot fi nesecurizate.
   Personal incerc sa evit conectarea la retele wireless publice, fac asta doar in caz de urgenta (daca nu functioneaza datele mobile si am nevoie urgenta de internet).

   • In principiul este corect punctul tau de vedere.

    Cam 9 din 10 hotspot-uri WiFi gratuite sunt vulnerabile dpv al securitatii si din acest motiv este indicat sa ne conectam la aceste hotspot-uri prin intermediul unui tunel VPN.

    Exista destule VPN-uri care pe conturile gratuite ofera o viteza decenta si un volum de trafic mai mult decat suficient pentru conexiunile in caz de forta majora.

 4. Hy chiar era util, mai ales în metrou, unde viteza de date depinde de suprasolicitare celula, nu ați așteptat pe nimeni în metrou, când afara nu este de stat, vara sau iarna? Nu mai zic magazine mari unde semnalul gsm are și probleme de recepție, pe o galerie unde era un punct digi RDS aveai acest serviciu, care de fapt asa cum scrie aici de fapt suplinea viteza de date. În multe stații de metrou nu mai mergea de ceva timp. Mulțumesc pentru articol și poate avem și răspuns oficial sau de ce nu alternativa poate au de gând un up cine știe cu spot 5 G, pentru cine știe de fapt și acesta era tot un echipament gsm tip wifi share. Sincer apreciez efortul dv stima și maxim respect!!!!!