Umbria – Tara lui Francisc pe TVR 2
In acest sfarsit de saptamana, catolicii si ortodocsii sarbatoresc doua sarbatori importante, Pastele pentru catolici si Floriile pentru ortodocsi. Cu ocazia acestor sarbatori, postul de televiziune TVR 2 a programat un maraton de emisiuni speciale timp de 3 zile. In acest material vom detalia grila de programe a postului din perioada 15-17 aprilie.

Vineri, 15 aprilie, TVR 2 va difuza concertul Ruga pentru pace sustinut la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti. Concertul Ruga pentru Pace va fi difuzat vineri, 15 aprilie, de la ora 22:10. Este un concert de muzica corala si vor canta: Corul Accoustic si solistii Marta Sandu, Maria Miron si Leonard Bernad.

Sambata, 16 aprilie, emisiunea Cap si pajura difuzata de la ora 12:30 va difuza o editie speciala dedicata pelerinajelor catolicilor care au loc in Ierusalim. Crestinii aflati la Ierusalim vor merge pe drumul strabatut de Sfantul Petru.

Documentarul Umbria – Tara lui Francisc va fi difuzat sambata, 16 aprilie, de la ora 20. Francisc, Benedict, Clara, Valentin, Constantiu, Herculan si altii sunt sfinti care au trait in Umbria si au conferit acestei regiuni prin viata lor exemplara supranumele de Taramul Sfintilor.

Umbria – Tara lui Francisc pe TVR 2

In acest documentar, telespectatorii vor descoperi cele mai frumoase locuri, cladiri pline de insemnatate cum ar fi cetatile medievale Assisi, Norcia, Spoleto, Perugia si alte cetati.  Ca in fiecare an, TVR 2 va difuza slujbele dedicate Sarbatorii Pascale de la Vatican sambata, 16 aprilie, de la ora 20:30.

Duminica, 17 aprilie, de la ora 12 incepe o editie speciala a emisiunii Sanatatea cu de toate! in care prezentatorii le vor explica telespectatorilor cateva traditii pe care crestinii le respecta in ziua de Florii. Iata cateva traditii ce vor fi explicate in cadrul acestei emisiuni: ce trebuie sa faca credinciosii cu ramura de salcie, de ce salcia este considerata o planta medicinala, aflam cum se fac straiele populare de la Tismana si multe alte subiecte interesante.

La ora 13, TVR 2 va difuza binecuvantarea Urbi et Orbi. Aceasta binecuvantare este adresata de Papa Francisc tuturor catolicilor din intreaga lume. La ora 15 va incepe o editie speciala a emisiunii Dor de Romania Mea!.

Paul Surugiu le propune telespectatorilor o calatorie folclorica prin toate zonele tarii: Ardeal, Moldova, Maramures, Bucovina, Gorj si Oltenia. In aceasta editie vor canta piese de muzica populara urmatorii artisti: Valentin Safira, Oana Bozga Pintea, Loredana Calin, Oana Font si altii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.