Huawei va lansa prima versiune Harmony OS. Prima versiune (beta) Harmony OS o sa fie disponibila pentru dezvoltatori pe data de 18 decembrie.

Compania Huawei este constienta ca sunt sanse minime sa primeasca din nou acces la serviciile Google, chiar si cu un alt presedinte in SUA si merge inainte cu propriul sau sistem de operare.

Huawei a demonstrat ca poate si a reusit sa converteasca un numar impresionant de aplicatii romanesti in App Gallery, intr-un timp foarte scurt. Astfel, sistemul de operare proprietar promite multe.

Wang Chenglu, presedintele departamentului software a precizat intr-un interviu ca ca versiunea open-source a sistemului de operare va fi disponibila pentru dezvoltatori in luna decembrie a acestui an. Tot el precizeaza ca Huawei pune accent pe crearea unui ecosistem in jurul sistemului de operare Harmony OS iar toti angajatii ce lucreaza pe partea de software se concentreaza pe acest aspect.

Huawei va lansa prima versiune Harmony OS in decembrie.
Huawei mai precizeaza ca aproape toate telefoanele produse vor putea primi update la Harmony OS, de indata ce acesta va fi gata. Din punctul lor de vedere, sansele ca Google sa lucreze din nou cu compania chineza sunt aproape nule, astfel, intentia Huawei este sa mai aduca pe piata un jucator important in domeniul sistemelor de operare (Android, iOs si Harmony OS).

In mod normal, telefoanele lor ar trebui sa fie mult mai fiabile, mai rapide si mai econome, avand in vedere ca producatorul dezvolta un sistem de operare dedicat pentru hardware-eul produs de ei insasi, lucru care nu este valabil si pentru ceilalti producatori ce folosesc ca sistem de operare Android.

Compania Huawei incearca din rasputeri sa nu fie prea tare afectata de decizia SUA de a interzice accesul la serviciile Google, luand astfel decizia de a deveni independenta din punct de vedere software.

Din punctul meu de vedere, sansele ca Huawei sa reusasca sunt destul de mari.

Voi ce parere aveti de Huawei? Ati cumpara un telefon fara servicii Google? Ati cumpara un telefon cu Harmony OS?
Nu ezitati sa va postati opinia in sectiunea de comentarii dedicata de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.